Sivut

tiistai 9. elokuuta 2016

Naantalin parhaat kahvilatKesällä on aikaa tavata ystäviä ja istuskella kahviloissa.  Niissä tuli muutamaan otteeseen istuttua ja onneksi Naantalissa on siihen valikoimaa. Tässä kooste minun lempikahviloistani.

1. Villa Randala
Ehdoton number one.
Vierailin Villa Randalassa ensimmäisen kerran viime kesänä ja ihastuminen tapahtui välittömästi. Tämä on todellinen ulkoilmakahvila, vaikka paikkoja on kyllä sisälläkin. Paikka on hieman syrjässä Naantalin muista rantaravintoloista mutta rannan läheisyydessä myös. Tarjolla on elävää musiikkia kesäisin, majoitusta, hyvää teetä (paljon laatuja), kahvia, kuohuvaa, viinejä ja pikku purtavaa.
Itse söin viimeksi juusto-tryffelipiiraan ja mustaa teetä. Aivan taivaallista. Tunnelma rauhallinen ja miljöö kaunis. Villa tarjoaa myös majoitusta ja Hanna Pullan taide-elämyksiä.
Linkki villa Randalan sivuille.


Juusto-tryffelipiiras ja mustaateetä

2. Cafe Antonius
Tähän tutustuin myös vasta muutama vuosi sitten. Kahvilaa on pidetty jo 30 vuotta, kertoi kahvilan isäntä. Kahvila löytyy helposti, rantatieltä kävellen pienen matkaa museolle päin. Se sijaitsee oikealla puolella. Paikkoja on sisällä ja ulkona. Sisällä tuo tunnelmaa mielenkiintoinen sisustus ajassa taaksepäin. Kahvila on täynnä vanhoja huonekaluja, kuvia ja postereita.
Kahvila jakaa mielipiteitä. Itse olen aina saanut hyvää kohtelua. Iso miinus ainoastaan siinä, että vesilasi maksoi euron.
Moninainen valikoima suolaista ja makeaa piirasta. Kaikki omatekoisen makuisia. Linkki Cafe Antonius


Antoniuksen sisustus on ylivertainen

Raparperi marenki piiras nam on se the juttu

3. Aurinkoinen
Aurinkoisen ensimmäinen kahvila -leipomo perustettiin 1989. Sen perusti herra Kirjonen ja nykyään sen omistaa Kolehmainen. Alkuaikoina useat kävivät hakemassa niin leivät kuin makeat sieltä, koska hintataso oli alhainen. Sittemmin kahviloita alkoi löytymään muualtakin. Naantalissa niitä taitaa olla kolme. Eniten pidän torin laidalla olevasta.
Parasta omasta mielestäni on sen salaatit, paniinit, tosca pulla, juustosämpylä ja lime valkosuklaajuusto kakku. Linkki.

Kuva siitä ensimmäisestä Aurinkoisesta


Toscapulla

4. Tuulisolmu
Oman kylän kahvila Rymättylässä. Täällä tulee usein pistäydyttyä hakemassa kahvileipää, sämpylöitä ja tavallista leipää kotiin. Jaa niin ja tekevät tilauksesta esim jouluksi laatikoita ja sen lihapullat oat parasta ikinä. Eikä se valmiin kakunkaan hinta ole hinnalla pilattu. Joskus on jäätävä paikan päälle kahvittelemaan tai syömään lounasta. Mukava henkilökunta. Vinkki rengastietä kulkeville. Myös muutama ulkopaikka.
Linkki Tuulisolmu

Kinuskipiirakkaa ja kuppi kahvia


5. Cafe Amandis
On kehittynyt edukseen. Kaunis miljöö. Mutta en siltikään kehuisi näitä parhaiksi kutsuttuja vohveleita parhaiksi. Johtuuko siitä, että vohveli maistuu teolliselta eikä itsetehdyltä. Tosin tämä taitaa olla makuasia, koska kertovat vohvelien olevan itsetehtyjä. Muut tarjottavat ovat hyviä. Itse käyn usein kesäisin Amandiksessa.
Linkki Amandis.


6. Naantalin kylpylä
Syksyllä jumpassa käymisen yhteydessä tulee joskus pistäydyttyä kylpylän kahvilassa. Tarjonta on monipuolista eikä hirvittävän kallistakaan. Pala luksusta jokapäiväisessä arjessa.4 kommenttia:

 1. Olipa kiva esittely Naantalin kahviloista! Tuttuja kahviloita ovat kaikki. Villa Randalassa tuli käytyä useastikin, kun ystävättäreni vielä asui Naantalissa. Minäkin sen olisin ykköseksi merkannut.
  Ja olen niin mielissäni, kun myös esittelit Rymättylän Tuulisolmun. Saarimökkimme on Rymättylässä, ja Tuulisolmussa käymme useasti. Siellä on ihanat leivonnaiset ja pullat. Rahkapulla on suosikkini. Ja lounaskin on maittava. Ja ystävällinen henkilökunta! Paikka on todella suosittu. Siellä käy paljon väkeä.
  Ja Cafe Antoniukseen liittyy mukavia muistoja!
  Ihanaa suomalaista kahvilakulttuuria Naantalissa!
  Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Villa Randala on kyllä ehdoto helmi. Tuulisolmusta unohdinkin mainita, että aikanaan pinaatti/fetahyrrät ja juustoleipä oli meidän suosikit. Nyt viimeksi tykättiin mansikkapitkosta.

   Poista
 2. Moikka! Ja terveisiä meiltä Amandiksesta! Kurjaa, että et tykännyt vohvelista, josta olemme niin kovasti ylpeä! �� Vohvelitaikinan resepti on ostettu tunnetulta suomalaiselta keittiömestarilta, ja maksoi kuukausipalkkani verran.
  Jokainen vohveli valmistetaan käsityönä, ja puhtaista raaka-aineista, alusta loppuun omassa keittiössämme. Vohvelisi päällä ollut hillo on kotimaista kuningatarhilloa. Joten tuntuu melko kurjalta väitteesi teolliselta. Toki makuja on monia, mutta olisin toivonut, että ennen kuin julkaiset selkeää asia virhettä, olisit kysynyt vaikka asiaa minulta. Olen paikalla lähes aina. Myös aina avulias henkilökuntamme olisi voinut näyttää sinulle raudat, jotka ovat asiakkaiden nähtävillä. Olet edelleenkin tervetullut tutustumaan paistoprosessiin, ja toteamaan, ettei tällaisia vohveleita saa mistään tehtaasta.

  Yst. Terkuin Annika/Amandis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani. Tämä on kai makuasia! Koitan korjata tekstiä niin, että tuo näkyy.

   Poista