Sivut

lauantai 13. elokuuta 2016

Comojärven kyliä

Näkymä Argegnolta järvelle

Koska meillä oli auto vuokrattuna koko Comojärven viikon, oli helppo ajella ristiin rastiin Comojärven ympäristöä.
Siellä on yllättävän paljon ihmeteltävää ja loppujen lopuksi me ehdimme nähdä viikon aikana niistä vain osan.
Osa syy oli myös siinä, että me vietimme Comojärven päivistä yhden Milanossa ja yhden Sveitsin puolella Luganossa.
Lämpöasteita oli tuona viikkona joka päivä noin 30 astetta ja ylikin. Tämä rajoitti matkantekoa niin, että yhtenä päivänä ei mielellään tullut vierailtua kuin yhdessä kohteessa. Paahteisessa kylässä ei ollut hirvittävän miellyttävää kävellä.
Myös autolla ajelu asetti haasteita. Tiet olivat erittäin kapeita ja paikalliset huristivat ohitse melkoisen hurjaa vauhtia. Sitten tiellä vielä viiletti polkupyöräilijöitä ja mopoilijoita. Välillä ei tiennyt mistä kukakin eteen tai taakse pyllähti. Ehkä suomalainen kuski oli tottunut vähemmän mutkaisiin töihin. Kyseessä vielä oli vuokra auto eli jollain tavoin ehkä tuli oltua vielä varovaisempi ajaessa kuin jos se olisi ollut oma.

Parhaiten tietoa Comojärven kylistä sai Autoliiton julkaisemasta oppaasta Pohjois-Italian ja Toscanan parhaat matkailukohteet.
Alla pari linkkiä, missä myös juttua Comojärvestä.
Italy Heaven
Lake como


Via Regina Vecchia
Autolla kulkemisessa oman lisähaasteen toi se, että oli todella vaikeaa löytää parkkipaikkoja. Sen vuoksi jouduimme monta kertaa jättämään pysähtymisen väliin.
Parkkialueet, joihin turisti sai parkkeerata, oli maalattu tietyllä värillä. Tuo väri oli valkoinen. Keltainen oli varattu asukkaita varten. Niihin sai auton jättää vähäksi aikaa mutta ei yöksi. Punainen oli paikka, joihin ei saanut turisti parkkeerata, ei yöllä eikä päivällä.


Kauniit on maisemat mutta ehtiikö niitä autossa katselemaan, se on eri juttu.....
 
Kun jälkeenpäin olen katsellut kuvia eri paikoista, on ollut melkoinen työ paikantaa, mistä kuva on otettu.
Olen erikseen kirjoittanut juttua kolmesta järven keskellä olevan kylästä sekä toisesta risteilystä, jonka teimme Tavernolasta käsin (läheltä Comoa).

Muita kyliä, missä pysähdyimme olivat Argegno, Cernobbio, Carate Urio, Moltrasio, Sacro Monte Ossuccio. Ohessa muutama sananen näistä viehättävistä pikkukylistä.

Cernobbio
Comojärven ympäri kulkee kaksi tietä; ylempi, joka on uudempi ja alempi tie Via Regina Vecchia, joka on Rooman vallan aikainen maantie. Jos haluat nauttia maisemista kannattaa pysytellä tällä alemmalla tiellä. Sillä mekin ajelimme välillä.
Cernobbio sijaistee noin 5 km matkan päästä Comosta. 1700 luvulta lähtien rikkaat milanolaiset ovat rakentaneet tänne huviloitaan. Yksi näkemisen arvoinen on villa de `este luksushotelli. Me tyydyimme ihailemaan kyseistä hotellia vain kaukaa.

villa Erba Cernobbio
Moltrasio
Moltrasio tulee seuraavana jatkettaessa Via Regina Vecchiaa. Sekin on kuuluisien huvilnaomistajien aluetta.

Monte Bisbino
Seuraavaksi voisi suositella ajella Monte Bisbinoon. Tietä pitkin pääseen 1 325 metrin korkeuteen ja sieltä avautuu upeat näköalat kauas alpeille, Como-järvelle ja Lombardian tasangoille. Me emme siellä käyneet.

Laglion jälkeen tulee lisää kyliä.
Hotellin pitäjä suosittelee käymään kylissä Brienne, Argegno, Ossuccio.
Brienne meiltä jää väliin. Vaikka sen kehutaan olevan ihanan autenttinen italialainen kylä. Ei turisteja mutta ei myöskään esim. kuin yksi pizzeria.

Argegno
Argegnoon ajamme yhtenä aamuna. Siellä asustaa noin 650 asukasta. Siellä kehutaan olevan kauniit näköalat erityisesti aamuauringon maalatessa säteitään järven pintaan ja taustalla siintää lumiset huiput. Ikävä kyllä tähän aikaan kesästä lumiset vuorenhuiput ovat sulaneet. Jos niitä näkyisi olisi maisemat vieläkin kauniimmat. Täällä voisi kyllä kieltämättä kuvitella itsensä aamulla heräävänsä ihastellen Comojärven näkymiä jopa ilman noita lumisia huippujakin.
Argegnosta pääsee funivialla aina 860 metriin.

ArgegnoArgegno


Cadenabbia ja hotelli Bellevue

Sacro Monte di Ossuccio
Ossucciossa on tarjolla Unescon maailmanperintökohde. Se kiinnosti meitä (jollain tavoin tunnistan, että sisälläni asuu perintökohde bongari). Kyseessä on kirkko ja luostari Sacro Monte nimeltään pyhällä vuorella noin 200 metrissä. Kerrotaan, että kirkon henki ja sen eräs patsas on ihmeitä tekevä ja sen vuoksi se on kohdelistalla. Auto suositellaan jättämään parkkipaikalle Piazza Giovannille.
Me jätämme auton parkkiin hiukan alemmas, koska emme uskalla ajaa autolla lähes pystysuoraa rinnettä ylös.  Lähdemme kiipeämän tietä ylöspäin. Matka on pitkä. Kuljemme noin 15 minuuttia ja toteamme kohteen olevan yhä todella kaukana. Emme ole edes tuolla toisella parkkipaikalla.
Päätämme tyytyä katsomaan kohdetta kaukaa.
Toinen nähtävyys on romaaninen kirkko Santa Maria Maddalena ja sen upea kellotorni.
Ossuccion edustalla on saari Comacina. Sieltä löytyy mm. rooman aikaisia raunioita. Saartakin tyydymme katselemaan kaukaa.

Sacro Monte

Romaaninen kirkko Maria Maddaleena ja sen kellotapuli

isola Comacina

Lenno
Lennossa sijaitsee mm. villa Balbianello. Lennossa on mahdollisuus uimiseen. Me menemme villassa käynnin jälkeen kahville uimarannan vieressä olevaan ravintolaan.


Uimapaikan kahvila

Lennon uimarannan läheisyydessä oli kuvassa oleva huvila

Syömässä jossain välillä Menaggio-Laglio. Sen muistan, että paikasta sai parhaimman lasagnen ikinä.

Tremezzo
Tremezzossa sijaitsee vierailunarvoinen kohde villa Carlotta. Siellä on paljon muitakin komeita huviloita mutta niihin ei pääse vierailulle. Joka kerta ajaessamme Menaggioon ihastelemme näitä hienoja villoja, jotka ovat aivan tien vieressä.
 
Tremezzo


Laglion kirkkotorni 
Argegnon aallonmurtaja

Argegno

ArgegnoNäitä ihania villoja


...Ja järvinäkymiä
Menaggion uimaranta. Maksullinen, vieressä hyviä parkkipaikkoja, pukukopit, ravintola, kioski, uima-allas ja mahdollisuus uida järvessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti