Sivut

torstai 4. elokuuta 2016

Ensimmäisen puolen vuoden tykätyimmät kuvat instagramissa

Kuva Cinque Terrestä eräältä Cornigilian näköalatasanteelta. Aikamme Cornigilian kujia samoiltuamme päädyimme sen linnoitukselle, mistä avautui eteemme kaunis näköala. Tämä kuva ei päässyt viiden parhaan joukkoon.

Blogini täytti vuoden ja samalla instagram täytti puoli vuotta.
Alla viisi eniten tykkäyksiä puolen vuoden aikana saaneet kuvat ja muutama sana kuvahetkien tuntemuksista.

5. Sija
Muntin silta Taivassalo
Siltaa oli pakko pysähtyä kuvaamaan matkallamme Boathouselta kotiin. Niin uskomaton vehreys oli kietoutuneena sillan ympärille. Kuvasta huokuu mennyt aika ja voi vain kuvitella, miten sen ajan matkailijat ovat siltaa ylittäneet posti- ja muilla matkoillaan.



4.Sija
Kakolan vankilakierroksella
Kakolaan on päässyt vankikierrokselle jo monen vuoden ajan. Itse olin useasti harkinnut meneväni kierrokselle mutta aina on ollut jotain muuta. Keväällä jostain lehdestä luin, että viimeiset hetket nähdä Kakolan vankilasellejä alkaa olla käsillä. Alla oleva kuva on otettu ns Philadelphia selliosastolta. Mielenkiintoinen paikka, täynnä historiaa vaikkakin hiukan erilaista. Kuvitella vain voi, minkälaista karua elämä täällä on ollut. Ja niin on pitänytkin olla.


3.Sija
Menaggio Italia
Menaggio näyttäytyi minulle viihtyisänä pikku kaupunkina. Vaikka Comojärven keskikohdan kylistä eniten kehutaan Bellagiota. Menaggiosta tuli yksi minun suosikeista. Useaan otteeseen pistäydyimme tai ajoimme ohi Menaggiosta. Eräänä iltapäivänä jätimme auton parkkiin ja päätimme hiukan paremmin tutustua kylään. Kuljimme Menaggion kapeilla kujilla. Taisi olla siesta aika, koska väkeä oli niin vähän liikkeellä. Tosin oli myös lämmintä, se 30 ja risat. Kylässä oli pieniä putiikkeja, kahviloita ja ruokapaikkoja. Jos joskus minulle avautuu mahdollisuus päästä uudestaan Comolle, juuri Varenna ja Menaggio voisi olla kohteita, mistä etsisin majoituksen.



2. Sija
Kotimatkalla Italiasta
Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Niin kesän 2016 Italian matkakin. Matkamme oli upea. Vietimme monta hienoa hetkeä ihaillen niin Comojärven kuin Cinque Terren kalastajakylien maisemia.  Tämän kuvan otin lentokoneen siintäessä kohti Helsinkiä auringon laskiessa ja ollessa juuri sopivasti siiven takana. Näin luoden kivan efektin kuvaan. Tällä hetkellä vaikka Italiaan jäädä olisi voinutkin, oli jo kotiakin hieman ikävä ja ajatukset karkasivat tämän tästä kotikonnuille.



1. Sija
Riomaggioren auringonlasku asuntomme parvekkeelta
Cinque terren alueella olimme vuokranneet apartmentoksen mitä keskeisimmältä paikalta. Avatessamme parvekkeen saimme ihailla uskomattoman hienoa näköalaa merelle ja kylän sataman elämään. Ja mikä parasta saimme viikon ajan näin todentaa monta auringonlaskua. Siellä me sitten useana iltana istuimmekin nautiskellen näkymästä ja Cinque Terren alueella valmistetusta viinistä. Ne hetket ja näkymä jää varmasti muistiin ikuisiksi ajoiksi. Tämä auringonlasku oli auringonlaskuista sen viikon aikana parhain. Cinque Terreä tullaan blogissa muistelemaan vielä useaan otteeseen syksyn kuluessa.



Kuva joka mielestäni olisi ansainnut enemmän tykkäyksiä

Tässä kuvassa on tyyliä. Istumme vanhan avoauton kyydissä, tuulen tuivertaessa hiuksia ja ihailemme ohikiitäviä vanhoja taloja. Oli kuin olisi palannut ajassa taaksepäin.

Kuva jota itse palaan aina ihastelemaan

Jostain kumman syystä ontoon Picadilly Crcus teki minuun vaikutuksen. Kyse on vain valotauluista mutta kuvasta tuli todella selkeä. Jälkeenpäin olen ihmetellyt sitä, että Lontoossa uskalsimme liikkua iltaisin mutta aikanaan Pariisissa aikanamme emme. Vaikka Lontoossa jouduimme jopa keskelle mielenosoitusta.


Ensimmäinen instagram kuva

Tämä kuva on ensimmäinen julkaistu kuva instagramissa. Taitaa olla myös ensimmäisiä kuvia Kuuban matkaltamme. Kuva on otettu kävellessämme hotellilta vanhaan kaupunkiin. Ensimmäisenä päivänä vanhaan kaupunkiin suunnistettiin kartan avulla. Sitten reitti tuli tutuksi ja karttaa ei enää tarvittu. Ihmetytti tuo rappioromantiikka ja se, että joku uskalsi asua noissa pystyyn romahtavissa taloissa. Yksi talo sortuikin meidän siellä ollessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti