Sivut

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Comojärven kolme kaunista: Menaggio, Bellagio ja Varenna risteillen

Keskellä Comoa

Menaggion rantamaisemissa

Ensimmäisenä päivänä tultuamme Comojärvelle ja Laglioon, päätämme lähteä ajelemaan ja katselemaan järviseudun maisemia ja sen kyliä.
Hotellinpitäjä oli suositellut käydä ns triangelissa eli kolmessa kylässä Menaggiossa, Varennassa ja Bellagiossa, jotka sijaitsevat kohdassa, missä järvi jakaantuu kahteen haaraan.
Parhaiten niihin pääsi ajamalla Lagliosta rantatietä Menaggiioon ja sieltä sitten ottamalla lautta kahteen muuhun kylään. Me ostimme päivälipun, joka oikeuttaa kulkemaan lautoilla koko päivän. Lauttoja on niin autoille kuin jalankulkijoille. Niitä menee ainakin tunnin välein, joten aikataulujen suhteen ei siis tarvitse panikoida. Auto jää siis Menaggioon. Onneksemme parkkipaikkaa löytyy helposti tällä kertaa. Viikon aikana huomaamme, että välillä on todella vaikea paikkaa autolle löytää.
Hinta kokopäivälipulle on 15 €. Vie hetken ennen kuin osaamme lukea käteemme annettavaa aikataulua.
Jossain ennen Menaggiota
Linkkejä:
Lake Como
Lautta-aikatauluja

Menaggio
Menaggioon saavuimme autolla. Jo ennen kylää avautuu tien varrella aivan uskomattoman kauniit maisemat isoine huviloineen.
Tie kulkee suht matalalla järven äärellä, eikä kiemurtele serpentiininä ylös ja alas. Kapeita on tiet ja se aiheuttaa välillä lähellä piti tilanteita. Hiukkasen jännittää niin kuskia kuin vieressä istuvaa. Uskomattoman kapeita teitä ja kovaa ajavia autoja, jotka puskee perälaudassa. Nyt ei teiden virtuoosi uskalla kaahata. Täytyy sanoa, että ihme on, jos auton saamme palautettua viikon jälkeen naarmuitta.

On pakko pysähtyä ihastelemaan maisemia jo ennen Menaggiokaan.  Menaggio ei mikään hirveän surkea kyläpahanen ole vaan uskomattoman kaunis, kuten muutkin kylät. Tästä triangelista se saa toisen palkinnon. Parasta Menaggiossa on sen rantabulevardi ja vanhakaupunki. Siellä on ollut asutusta jo Rooman vallan aikana. Asukkaita nykyään on noin 3 000. Menaggiossa käymme pariin otteeseen sillä löydämme sieltä uimarannan, missä vietämme yhden kuuman iltapäivän. Uimapaikkaan halutessasi aja rantakatua eteenpäin muutama kilometri, niin päädyt kyseiseen paikkaan. Sen läheisyydessä on paljon parkkipaikkoja.
Menaggiosta on lyhyt matka Sveitsiin. Sitä kautta mekin ajamme Luganoon ja Sveitsiin. Kyseinen ajoreitti on kaunis. Siitä lisää Luganon retki jutussa.

 

Menaggion rantabulevardi


 
Bellagio
Bellagion historiallisessa kylässä asuu vain noin 200 asukasta (900 turistipetipaikkaa). Kokonaisuudessaan Bellagion alueella asustelee noin 4 000 ihmistä. Sitä kehutaan yhdeksi hiennoimmaksi Comojärven kyläksi. Yksi syy on sen sijainnissa ns järven risteyskohdassa tarjoten näin upeat näkymät ja toinen on luksushotellit, jotka vetävät tiettyä väkeä kylään. Meitä ei Bellagio sytytä. Johtunee suurimmaksi osaksi suuresta turistivirrasta, joka vastaamme tulvii. Me tyydymme ihastelemaan kylää rantabulevardilta käsin.
Bellagiossa on mahdollista tutustua muutamaan villaan Villa Serbelloniin ja Villa Melziin. Villa Melzissä on sinikattoinen pavilijonki, joka on aivan sisemmän järviosan kärjessä. Sinnekään emme tässä turistivirrassa halua kulkea.
On lounasaika ja lounastamme eräässä rantaravintolassa.
Saattaa olla, että tutustuminen latistuu myös siksi, että olemme aamun viettäneet Varennassa ja kävelleet siellä pitkät tovit. Nyt ei huvita edes lähteä eksymään sen pikkukaduille, missä varmasti voisi olla rauhallisempaa.
Lautalla

Bellagio
Lasillinen spritziä maistuu ja kyytipoikana pikku purtavaa

Tässä tätä turrelaumaa

Kyllä näissä maisemissa kelpaa lounastaa

Varenna
Vie sydämeni. On aamupäivä ja kylässä elo on rauhallista. Me lähdemme taivaltamaan sen ns rakkaudenpolkua satamasta kylään. Villa Monasteron puutarha on kylän kuuluisuus. Me emme siellä käy vaan tyydymme kulkemaan rantatietä aina ylös kylän keskusaukiolle. Tämä rantareitti avaa upeat näköalat, sininen järvi, jylhät vuoret ja aurinko. Mitä muuta ihminen tarvitsekaan saadessaan näin upeaa silmäruokaa. Kierroksen jälkeen maistuu kuppi kahvia yhdessä sen rantaravintolassa. Sitten on aika lähteä. Harmi, sillä täällä olisi voinut viettää aikaa pidempäänkin.Varennan kylän aukio ja sen kirkot 

 

Kuppi espressoa ja mitkä kupit ja mikä maisema. Tässä voisi istua koko päivän.


 Varenna järveltä käsin
 
Bellagio. Näyttää hyvältä kaukaa katsottuna :)
 

2 kommenttia:

 1. Vaikka Bellagio on kaunis, vei Varenna meidänkin sydämen. ��

  Katseltiin siellä majapaikkojakin vähän sillä silmällä, että tämän kertainen visiitti ei jää viimeiseksi. Ihana pikkuidylli puutarhoineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No löytyikö? Itse haaveilen viettäväni eläkepäiviä jossain vastaavassa paikassa. Aika näyttää, mistä kämpän hankin.

   Poista