Sivut

lauantai 14. marraskuuta 2015

Liebster award - 11 pientä tarinaa matkan varrelta

Liebster award – 11 pientä tarinaa matkan varrelta


jakoi haasteen, kiitos kuuluu siis hänelle.
 
Koska tämä haaste on jo kiertänyt useita lukemiamme blogeja, päätimme että emme lähde haastamaan mitään tiettyjä blogeja, vaan haluamme antaa kaikille mahdollisuuden osallistua haasteeseen.
Toivottavasti mahdollisimman moni haluaa jakaa omia kokemuksiaan ja olisimme kiitollisia jos kommentoitte kun olette haasteen vastaanottaneet niin tiedämme käydä lukemassa teidän vastauksia.
Haasteen säännöt ovat seuraavat:
1, Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.
Meidän kysymykset ovat:
 
1. Mikä on lempikaupunkisi?
Kaikissa kaupungeissa, missä olen käynyt, on ollut sitä jotain, jokin paikalle ominainen juttu. No muutama on ollut ylitse muiden: Naantali, Praha, Brugge tai Rooma.


Naantali


2. Mikä on ollut pisin aikasi reissussa?
Kolme kuukautta Asustelin ja työskentelin 18 -vuotiaana Tukholmassa.

3. Ikimuistoisin (hyvä tai huono) hetki matkoillasi?
Hyvä hetki: Paljain varpain Similanin saarella joulupäivänä.
Huonoja:  ei huonoja hetkiä ole kiva muistella mutta muutaman kerran on viety lompakko Tukholmassa ja Pietarissa.
Ja Pietarissa (Leningradissa) hämmästytti aikoinaan rahahuijaus. Pimeässä kaupassa Neuvostoliiton aikaan myytiin sukkahousuja, huulipunia ect. jotta saatiin paikallista valuuttaa. Illalla sitten mentiin syömään johonkin paikalliseen ravintolaan ja maksettiin myynnistä saadulla rahalla. Kuinka ollakkaan 50 ruplan seteli olikin 1 rupla...siinä sitä sitten ihmeteltiin, mitä tehdään. Suomen markat kun ei ravintolalle käyneet. Onneksi paikalla sattui olemaan eräs suomalainen pariskunta, joka vaihtoi kanssamme rahaa ja saimme aterian maksettua.

4. Suunnitteletko matkojasi etukäteen vai menetkö fiiliksen mukaan paikan päällä?
Osa asioista on hyvä suunnitella etukäteen. Esimerkiksi vähintään yhden yön yöpymispaikka. Etukäteen tutustumme kohteeseen etsimällä tietoa kaikesta mahdollisesta paikkaan liittyen. Näin saa hiukan kuvaa siitä, mikä olisi ihana nähdä ja kokea.
Toki myös käänteille ja yllättäville asioille on varattava aikaa. Eli mennään vähän niin kuin joustaen.
Joskus nuorempana sitä tuli tehtyä matkoja niin, ettei majoitustakaan ollut etukäteen varattuna. Kyllä sitä välillä oli aika poikki, kun esim vasta viidennessä hotellissa sattui olemaan vapaita huoneita...

Juuri nyt on kiikarissamme Kuuban matka. Tällä hetkellä sitä luetaan tarkkaan kaikki Kuubaa koskevat asiat ja suunnitellaan sitä, mitä kaikkea matkan aikana olisi mahdollista tehdä ja kokea.

Ystävän kanssa on aikomus viettää pidennetty viikonloppu Lontoossa. Matkan suunnitteluun olemme varaamassa yhtä iltaa.

Täytyy sanoa, että tuo matkan suunnittelu on kyllä se yksi suola koko matkan tekoon....vaikka kyllä spontaani ns äkkilähtökin on joskus ihan mukava. Näin esimerkiksi teimme viime keväänä kun muutaman viikon varoajalla varasimme lennot Berliiniin.

5. Mitkä ovat must-tuotteitasi reissussa?
Passi, valuutta, hammasharja, lasit, hyvät jalkineet ja puhelin. Ja tietty avoin, iloinen mieli...

6. Rantaloma vai kaupunkiloma?
Paras vaihtoehto on sekä että. Eli, jos kaupunki on meren rannalla voi välillä viettää aikaa kaupungin vilinässä kun rantalöhöily alkaa tympiä.

Split ja Bacvicen ranta-aluetta kaupungissa. Hienohiekkainen ranta, muutamia ruokapaikkoja ja pienvenesatama.
Apartmentos sijaitsi aivan rannan läheisyydessä ja kaupunkiin oli matkaa vajaa kilometri.

7. Mikä tekee reissustasi onnistuneen?
Aurinko ja seura sekä hyvä mieli.
Muistan kuinka Splitiin aikanaan saavuttuamme satoi kaksi ensimmäistä päivää ja oli kylmä. Fiilikset olivat aika maissa. No kun loppulomasta alkoi aurinko näkyä, kohdekin tuntui heti paremmalta!

8. Erikoisin paikka missä olet käynyt?
Gran Canarian luolakylät ja Thaimaa kokonaisuudessaan oli hyvin erilaista kulttuuria. Ja Thaimaassa  Phang Nga -lahti ja veden päälle rakennettu kylä oli todella jotain, mikä asumismuotona yllätti.
No kyllä se Viipurissa muinoin oli outoa, että oltiin todella hienossa hotellissa yötä kevättalvella ja sitten söimme aamiaista teltassa ulkona. Ja ruokana Puuroa ja läskisoosia.

Gran Canarian luolakylä


9. Kolme mielenkiintoisinta maata, joissa haluaisit käydä?
Marokko, Peru ja Vietnam ja on niitä vielä muitakin, paljon muitakin. Lähestulkoon päivittäin ilmaantuu mielenkiintoisia paikkoja, minne voisi matkustaa. Vuodenvaihteessa matkaamme siis Kuubaan. Ei kai sinne matkustettaisi ellei maa olisi mielenkiintoinen....tosin kohde on nyt aviomiehen valinta.

10. Minkälainen matkakumppani olet?
Joustava, huumorintajuinen, tiimipeluri. Nälkäisenä ja väsyneenä (ainakin, jos molemmat osuu samaan aikaan) hankala tapaus. Silloin usein on vaaramomentti, että saamme riidankin aikaiseksi.
Muistuu tässä mieleeni yksi kenkäostos Splitissä. Vietin aikaa kaupassa liian kauan ja kummallakin sattui olemaan nälkä, koska olimme matkalla syömään. Riitariski kasvoi kummasti.

11. Mistä pidät erityisesti matkustamisessa?
Vapaus ja saada olla vaan menossa. Jollain tavoin vaan matkalla olo antaa etäisyyttä ja uuttaa potkua arkeen. Erityisesti rankan työputken jälkeen, matka tuntuu vielä paremmalta.Uudet kysymykset on tässä ja haastan mukaan sinut Upea marraskuu.
1. Minne matkustat seuraavaksi?
2. Missä matkustit viimeksi?
3. Kerro, onko olemassa paikkaa, minne et matkustaisi uudestaan?
4. Minkälainen on paras matkaseurasi?
5. Mikä matkastasi on ollut ikimuistoisin ja miksi?
6. Kuinka monessa Unescon maailmanperintökohteessa olet käynyt?
7. Valmismatka vaiko omatoimimatka?
8. Missä matkakohteessa olet syönyt parhaimman ateriasi? Missä paikassa olet syönyt surkeimman?
9. Miksi matkustat?
10. Lempipaikkasi?
11. Kerro joku matkakommelluksesi

43 kommenttia:

 1. Kiitos että tartuit haasteeseen :) Ja kuten ollaan aiemmin jo todettu, nää on kyllä kivoja luettavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Oli kiva sitä teidänkin juttua lukea.

   Poista
 2. Kehottaisin varaamaan Peruun runsaasti aikaa, nimimerkki kolme viikkoa oli liian vähän. Minä taas tuppaan olemaan reissussa sellainen, että naurattaa koko ajan kaikki, etenkin kaikki kommellukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Kommellukset onkin aina matkan suola, niistä saa hyvää juttua jälkeenpäin. Kuten meillä 10 vuotias Kanarialla kerran sai todella vauhtia alleen kun lähdettiin ylittämään Maspalomaksen hiekkadyynejä. Meillä oli eväät mukana ja piti jäädä jonnekin puoliväliin uimaan ja istuskelemaan. No ei tajuttu silloin, että keskiosa on tarkoitettu nudisteille. Ei sen ikäinen sitten halunnut tiettykään pysähtyä ja jupisi kävellessään, että äiti tää on sun vika <)

   Poista
 3. Peru ja Vietnam kiinnostelee itseänikin. Bruggessa tosiaan oli sitä jotain. Nälkäisenä kaikki taitavat olla vähän hankalia tapauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä kumpi noista kohteista vie voiton. Tarkoituksemme on taas vuoden päästä tehdä joku matka ja molemmat ovat listalla. No nyt ei ehkä ole kuitenkaan aika mennä niin kauas kun tiedossa on välissä muuta menoa. Olen selvästikin pienien kaupunkien ystävä. Isot ei iske. Joskus matkoilla mottomme onkin, että istu,syö ja juo aina kun voit :)

   Poista
 4. Kiva postaus! Nälkä tekee minutkin todella hankalaksi (matka)kumppaniksi. Onkohan se joku periytyvä liittyvä juttu, sillä toinen lapsistani on samanlainen kuin minä, eli nälkäisenä ihan hirveä, kun taas toinen on tullut isäänsä, eikä kiukuttele nälkäisenä?

  VastaaPoista
 5. Näitä on mielenkiintoista lukea. Tässä on niin hyvät kysymykset, että saa paljon infoa kerralla, ja joka blogista eri kulmasta.

  VastaaPoista
 6. Tuo seiskakohdassa mainitsemasi sääpointti on kyllä niin totta. Jos sataa kaiken aikaa, se vaikuttaa siihen yleisfiilikseen paikasta ja aurinko taas voi saada hieman vaatimattomammankin paikan tuntumaan paratiisilta. :D Hauskaa Kuuban reissua! Nyt taitaa alkaa olla jo viimeisiä hetkiä nähdä vielä sitä "aitoa" Kuubaa eli ajoitus teillä on kunnossa. :)

  VastaaPoista
 7. Tulee aina hyvä mieli, kun Brugge mainitaan. Muutenkin erinomaiset suosikkikaupungit :) Kuuba on tosiaan varmasti hyvä juuri nyt, kun vielä ehtii "vanhaan aikaan". Hyvää matkaa ja matkansuunnittelun iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Matkaan 37 päivää. Tuskin maltan odottaa. Niin on pitkä tämä syksy ollut ja työntäyteinen, että loma on nyt paikallaan.

   Poista
 8. Jos minäkin nyt sitten tartun tuohon sääkohtaan - jos suinkin mahdollista, niin kannattaa valita kohteessa sopiva sää. Me olemme halunneet käydä mm. Lähi-idän alueella ja ne reissut on sitten sijoitettu kevääseen/syksyyn, kun talvella on liian kylmä ja kesällä liian kuuma. Jos taas on "pakko" pitää lomaa johonkin aikaan, niin sitten pitää ehkä joustaa kohteen valinnassa, aina jossakin on sopiva sää :-) Me esimerkiksi olemme kesällä valinneet pohjoisen kohteita, koska niissä on kivampi käydä kesällä, valoisassa ja toisaalta Suomen kesän aikaan on monessa paikassa joko tosi kuuma tai sitten sadekausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta. Säätilanne on otettava huomioon. Tai ainakin varauduttava siihen. Turkissa olimme helmikuussa, silloin tiesimmekin, ettei siellä voi olla lämmintä. Plussaa ajankohdalla Turkin matkassa oli se, että siellä ei tuohon aikaan ollut mitään hirveää turistiryntäystä.
   Splitissä olimme touko/kesä vaihteessa. Oletimme, että jo olisi lämmintä mutta eipä ollut. No kyllä se sääkin parani loppuviikkoa kohden. Välimeren maat on ehkä kumminkin parempia kohteita vasta loppukesästä kuin alkukesästä.

   Poista
 9. Aurinko tosiaan tekee kohteesta kummasti mukavamman :D Prahasta on mulla hyviä muistoja, hieno kaupunki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Praha oli yksi parhaimmista. Historia kiinnostaa ja sitä siellä oli tarjolla.

   Poista
 10. Näitä on kyllä kiva lukea. Onkohan täällä enemmän juttua Viipurista? Haluaisin käydä siellä joskus. :)

  ps. Oletko kauhean kiintynyt tähän fonttiin? Sitä on välillä vähän raskasta lukea, mutta menee kyllä. Tuli vain mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Viipurista ei ole minulla enempää juttua, vaikka siellä muutamaan otteeseen on tullut käytyä. Fontti ei ole rakas, on tainnut olla perusasetuksena täällä ja sitten vaan on ryhtynyt sitä käyttämään. Korjataanpa asia :)

   Poista
  2. ai niin matkakartassa postissa ja ne matkat: http://matkakartta.blogspot.fi/2015/11/ja-ne-tehdyt-matkat.html
   löytyy muutama kuva ja pieni juttu tuosta Lappeenranta-Viipuri matkasta.

   Poista
 11. Uusia kohteita to do -listalle todellakin tulee jatkuvasti lisää enemmän kuin ehtii matkustaa vanhoja alta pois. Meillä oli joskus tapana varata kohteita vuorotellen, mutta jotenkin se on jäänyt. Toisaalta molempia kiinnostaa melkein kaikki, mikä helpottaa yhdessä menemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me myös sovellamme tuota vuoroperiaatetta. Mies halusi Kuuban matkan, itse haluan seuraavaksi Italiaan. Kumpaakin suunnitellaan toteutettavaksi. Eli vuoron perään. Mutta onneksi on myös ystäviä joiden kanssa voi reissata.

   Poista
 12. Naantali oli yllättävä veto! Mukava kaupunki kyllä, ei siinä mitään :)

  Peru olisi kyllä kova juttu, ja sitäkin enemmän ehkä kiinnostaisi Chile. Etelä-Amerikkaa on jonkin verran tullut kierrettyä, mutta silti aivan liian vähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muutakuin Etelä-Amerikkaan tutkimaan tuntemattomia paikkoja!

   Poista
 13. Allekirjoitan sanasta sanaan kohdan 11 vastauksen, matka katkaisee ihmeen tehokkaasti arkea ja antaa puhtia puurtaa eteenpäin!

  VastaaPoista
 14. Näähän on niinkuin kouluaikojen ystäväkirjat :)

  VastaaPoista
 15. Tuo, mitä sanoit säästä ja sen merkityksestä, on hyvin totta. Mulla auringolla on ihan hirveän iso rooli niin reissulla kuin arjessakin. Tykkään pimenevistä illoista, mutta päivällä voisi se aurinko paistaa. Huomasin tämän meidän Bilbaon aikoinamme - kun oli aurinko ja jokseenkin lämmintä, niin arkeakin jaksaa ihan eri lailla!

  VastaaPoista
 16. Tää haaste on kiva, kun kysymykset on erit joka postauksessa!

  VastaaPoista
 17. Oletko ehkä Naantalista kotoisin, vai onko se muuten päässyt parhaiden kaupunkien listalle? Minä en ole siellä vielä toistaiseksi vieraillut, selkeästi olisi retken paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, sieltä olen. Ehdottomasti kesällä kaunis kaupunki ja miksei talvellakin kun meri on jäässä.

   Poista
 18. Naantali on yksi minunkin lempparikaupungeista Suomessa! Se on tosi samantyyppinen kuin kotikaupunkini Savonlinna. Ihanaa, pääset Kuubaan. Se on minulla ollut usein mielessä. Itse lähden, kuhan pääsen täältä Espanjasta kotiin, lomalailemaan sinne Vietnamiin. Suurin osa ajasta ollaan kyllä yhdellä pienellä saarella elpymässä ja keräämässä energiaa talvikuukausille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkäänkö Vietnamissa lomailette? Mitä teet espanjassa?

   Poista
 19. Näitä jaksaa kyllä aina lukea...
  Itse pystyn allekirjoittamaan tuon, että aurinko tekee matkalle todella paljon. Oma mieliala on liiankin usein varrannollinen sään suhteen :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja taitaa olla ihan ns tieteellisestikin todennettua asiaa. Sitä tyytyväisempi matkaaja, mitä paremmat kelit.

   Poista
 20. Mulla odottaa oma vastaava haaste vielä tekemistään, mutta tuo rantaloma vai kaupunkiloma menee kyllä samaan tapaan - että voisko saada molemmat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näitä kaupunkeja tai kyliä on sitten tarjollakin.

   Poista
 21. Hyvät jalkineet reissussa on todellakin tarpeen. Oikeastaan eniten kyllä harmittaa, jos on sateesta jalat ihan märkänä ja joutuu koko päivän kulkemaan märin jalkinein. Toisaalta hyviä vedenpitäviä kenkiä on vaikea löytää. Dilemma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muutaman kerran on kaatosateessa tullut juostua sandaalit jalassa. Kengät siinä piloille menee. Thaimaassa iski rajuilma yhtenä iltana, eikä taksia missään. Siinä sitten juostiin hotellille. Sattui siinä myrkkysammakko olemaan samalla polulla. Melkein meinasin päälle talloa...

   Poista
 22. Split kiinnostaa itseä kovasti, kaupunkirantalomakohteeksi. Dubrovnik oli siihen tarkoitukseen myös hyvä, toki Split on paljon isompi ja modernimpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dubrovnik on käymättä mutta listalla sekin. Split oli ranta ja kaupunki kohteena mainio. Lisäksi lähellä nuo ihanat saaret Hvar, Brac, joihin ihastuimme myös. Ja tietysti paljon muuta koettavaa.

   Poista
 23. Näitä haasteita tuntuu nyt olevan liikkeellä todella monta. Tähän en ole itse vielä kerennyt vastata, vaikka kutsu tulikin jo aikaa sitten. Tuo Similanin saari on varmasti ollut ikimuistoinen kokemus kaikessaan. Siellä kelpaisi pistää varpaat hiekkaan jouluna :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on tarjolla. Ihanaa tosin on muistella elettyä. Similanin saaret olivat positiivinen yllätys. Ei tullut joulua ikävä! Niillä saarilla on ilmeisesti mahdollista majoittautuakin.

   Poista
 24. Kiva lista :)
  Mielenkiintoinen tuo Viipurin hotelli, jossa syötiin puuroa ja läskisoosia teltassa...
  -Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, onneksi ei sentään samalla lautasella ja läskisoosi oli perunien kera tarjolla. Oli toki sentään vaaleaa leipää ja kinkkuakin. Sai sentään jotain vatsan täytteeksi.

   Poista