Sivut

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Varadero -joka turistin unelma?

 


Varaderon /hotellin rannalta
 
Olimme viettäneet lomastamme neljä päivää Havannassa. Oli aika jättää hyvästit kaupungille ja jatkaa matkaa Varaderoon, missä tulisimme viettämään loppulomamme kymmenen päivää. ja näistän kymmenestä päivästä kaksi päivää menee vielä seikkailussa; Trinidad, Santa Clara ja El Nicho.

Matka Varaderoon kesti muutaman tunnin. Välimatka ei ole pitkä mutta matkan kesto johtui siitä, että tiellä liikkuu jos minkälaista menopelejä, mitä bussi joutui ohittelemaan ja siitä, että tie oli melkoisen huonossa kunnossa vaikka moottoritie olikin.
Puolessavälissä pysähdymme upealle näköalapaikalle tauolle. Varadero sijaitsee eri provinssissa kuin Havanna. Kyseisen provinssin nimi on Matanzas. Eri provinssiin siirtymisen myös jollain tavoin huomasi. Kaikilla provinsseilla on selkeästi omat ominaisuutensa. Esimerkiksi Pinar del Riossa on sikariviljelmiä, Havannan kuin Varaderon seutu ovat maan rikkaita osia. Lisäksi Matanzasin seudun eroaa siitä, että täällä näkyy paljon öljynporaustorneja. Hmmm tämä on yllätys, tällä seudulla on siis öljyä!


Pysähdyspaikka/ näköalapaikka Havannan ja Varaderon välillä



Varadero

Vihdoin Varaderossa. Hotelliin otetaan vastaan sydämellisesti. Tästä kerron erikseen hotellikuvauksessa, minkä teen myöhemmin.
Varadero osoittautuu juuri siksi, mitä etukäteen meille on kerrottukin. Varaderon 20 km pitkä turisteille tarkoitettu hiekkasärkkä sisältää mitä isompia hotellikomplekseja ja tarjoaa todella kauniin rantakaistaleen. Siksi se on sopiva turismin keskittymä. Valkoinen hiekka, turkoosi ja lämmin vesi sekä aurinko, mitä muuta lomallaan tarvitseekaan?
Minulle tämä ei riitä, minä tarvitsen hiukan muutakin kuin pelkkää rantaa lomallani. Tarvitsen palan aitoa elämää, mitä noissa hotelleissa ja varsinkin all inclusive komplekseissa, ei ikävä kyllä pysty saamaan. Muutaman päivän löhöilyn jälkeen sitä alkaa kaipaamaan jo muutakin katseltavaa.

Varsinainen turisteille tarkoitetulla alueella ei juurikaan  ole tarjolla muuta kuin hiekkarannat. Sen lisäksi sieltä löytyy muutama luola, ostoskeskus, Xanadu (rikkaan liikenaisen huvila) ja mafiapomo Caponen vähän aikaa omistama kesänviettopaikka. Paikalliset asukkaat eivät saa asua tällä alueella.

Amerikkalaiset joutuivat vallankumouksen jälkeen 1959 poistumaan maasta ja he jättivät jälkeensä niin talot ja autot. Samalla myös suurin osa varakkaista ja koulutetuista kuubalaisista lähtivät maasta.



Aamulenkillä auringonnousun aikaan






Rantaelämää

Ja vakio ohjelmassa auringonlaskua ala Varadero

Hotellin lähellä oleva luola. Lepakoita lenteli niin paljon, että lähdimme pois miltei samantein.
Paikalla oli opas, joka olisi näyttänyt luolaa mutta....

Jonkinlainen kalliomaalaus vuodelta?

Plaza Americas ostoskeskus


Ostoskeskuksen ravintolassa saatiin kuulla elävää musiikkia

Varaderon lähellä on muutama kaupunki, missä suositellaan käymään, jos haluaa nähdä aitoa kuubalaista elämää. Lisäksi on mahdollista tehdä retkiä läheisille saarille. Niissä suosittelen käymään.

Varaderon päivät ovat meille hiukan pettymys.  Miksi?
Kuubassa on tammikuussa talvi ja silloin on sadekausi.  Tällöin voi alkaa yllättäen sataa lämpötilan samalla tippuen alle 20 asteen. Sadetta meidän siellä ollessa kesti kolme päivää. Sade oli niin rankkaa, että ei juurikaan ollut järkevää lähteä minnekään.
Ensimmäisenä sadepäivänä koitimme selättää sateen ja hyppäämällä hop on off  bussiin. Kiertelimme
bussilla hiekkasärkkä alueen päästä päähän  päätyen alueen ostoskeskukseen. Olimme aivan märkiä.

Loput kaksi päivää olimme linnoittautuneina hotelliin ja luimme kirjoja. No kuulu lomalla rentoutuakin. Enpä muista, milloin olisin viettänyt sänkypäivää lukien. Hotellin sänky oli aivan upea tähän tarkoitukseen.
Onneksi sadepäivät katkaisi konserttitapahtuma. Ostimme liput Sosial Vista clubin esitykseen. Tämä poppoo sattui olemaan sama kuin se, joka esiintyi Pori jazzeilla kesällä 2015. Esitys täällä Kuubassa paikan päällä osoittautui selkeästi paremmaksi kuin Porissa.

Sosial Vista club
Viimeisimpinä lomapäivinä kävimme Varaderon keskustassa. Siellä on päivittäin markkinat. Saimme
täältä viimeiset matkamuistot ostettua. Ennen matkaa meille oli jostain tullut käsitys, ettei Kuubassa ole juuri mitään ostettavaa. Tuo ei pidä paikkaansa. Turisteja varten oli myytävänä paljon kaikkea paikallista käsityötä yms.turistitavaraa.
Varaderoon oli helppo kulkea hotellialueelta bussilla. Edestakainen matka maksoi noin 4 €. Bussi kulki tunnin välein. Bussin kyytiin pääsi helposti päätien varrelta. Bussia ei voinut olla huomaamatta, sillä kuski huuteli ikkunasta joka pysäkin kohdalla ja hiukan välissäkin, jos näki käveleviä ihmisiä ja
tarjosi kyytiä.

Varaderon 10 päivää katkaisimme tekemällä kahden päivän retken Trinidadiin, El Nichoon ja Santa Claraan. Yövyimme Trinidadin lähellä bungalow -hotellissa karibian meren rannalla. Siitä erikseen seuraavaksi.

Varaderon keskustassa eri menopelejä


 



Varaderon keskustan rantaa

Onnellinen kalakauppias

Peppi Pitkätossun huvikumpu. No ei vaan talo Varaderossa.

Varaderon keskustan puisto.


Näitä mainoksia oli joka kylässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti