Sivut

torstai 28. heinäkuuta 2016

Toinen risteily Comojärvellä-Tavernola-Torno-Cernobbio

Lautalla. Nyt en ole varma, mikä kylä on kyseessä. Voisi olla Torno.

Kyliä Comojärven rannalla
Olen erikseen kirjoittanut juttua kolmesta järven keskiosassa olevan kylästä, minne risteilimme Menaggiosta.
Me teimme myös toisen risteilyn. Lähdimme Tavernolasta (kuten majapaikan isäntä meitä opasti). Siellä sai auton parhaiten parkkiin. Me emme kuitenkaan harmiksemme osanneet ostaa oikeaa risteilyä, jolla olisi päässyt Bellagioon asti (eli puoleen väliin järveä ja se olisi ollut kahden tunnin risteily) vaan ostimme tunnin risteilyn, millä pääsimme vain puoleen väliin Bellagiosta ja järven alkupäähän.
Tällä lauttakierroksella käväisimme Tornossa ja Cernobbiossa. Erityisesti tällä toisella risteilyllä meitä olisi kiinnostanut nuo vastarannan kylät, sillä autolla oli helppo tavoittaa samalla puolella hotellia olevat kylät. Torno jäi ainoaksi kyläksi, minne aikataulumme sillä kertaa riittivät.

Tornon aallonmurtajalla
Torno jäi mieleeni erittäin viihtyisänä paikkana. Asukkaita Tornossa on noin 1200. Sinne on Comosta matkaa noin 5 km. Se on vastarannalla Lagliosta katsottuna eli sen valoja saimme siis ihailla iltaisin parvekkeeltamme. Kiertelimme kylän kapeita kujia. Aikamme kierrettyä aikaa jäi kahville pienessä rantakahvilan aukiolla nimeltä Piazza Castrell. Siinä istuimme aamupäivän auringosa katsellen paikan elämää. Aukiolla on muutama ravintola ja kirkko Chiesa di Santa Tecla sekä aallonmurtaja, joka suojaa satama-allasta. Tämä on siis lomaa, ei kiirettä ja halutessasi voit vain pysähtyä katselemaan auringon säteiden lankeamista veden siniseen pintaan.
Kylässä on toinenkin kirkko, joka olisi ollut ehkä syytä käydä katsomassa Chiesa di San Giovanni, missä väitetään olevan Jeesuksen ristin yksi nauloista.


Tornon kujilla

Yhteysalus saapuu, on aika vaihtaa kylää. Seuraavaksi vietämme tovin Cernobbiossa.
Cernobbion tärkein nähtävyys on villa d`Este, vanha viiden tähden luksushotelli. Siellä on aikojen saatossa vieraillut monia kuuluisuuksia, kuninkaallisia ja aristokraatteja. Cernobbiossa on paljon muitakin upeita huviloita, joita rikkaat milanolaiset ovat aikanaan rakentaneet.


villa d`Este. Tällä kertaa tyydymme ihailemaan paikkaa lautalta käsin.

Muita kauniita villoja
 


Cernobbion rantalaituri

CernobbioLöydämme uimapaikan. On sen verran lämmintä, että virkistäytyminen vedessä kiinnostaa eniten. Yhtenä päivänä koitamme mennä kyseiseen paikkaan mutta parkkipaikkoja emme löydä likimainkaan. Hiukan siinä meinataan jo meidän pinnojakin kokeilla.

8 kommenttia:

 1. kaunistahan tuolla on - helpostikin saisi ajan kulumaan noita maisemia ihastellessa <3

  VastaaPoista
 2. Hanneli / duunireissaaja2. elokuuta 2016 klo 18.08

  Kauniin Gardan innoittamana Como kiinnostaa kovasti. Mistä saisi lisää mahdollisuuksia toteuttaa kaikki nämä matkahaaveet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa se. Minulla matkahaaveita niin paljon, että en tiedä ehdinkö tässä elämässä....

   Poista
 3. Hyvät on maisemat. Kyllä kelpaisi tuolla letkolla ja viettää kesäpäivää.

  VastaaPoista
 4. Sama juttu, että Gardalla olen käynyt parikin kertaa ja kaunis Como kiinnostaisi. On siellä kyllä nättiä! :)

  VastaaPoista
 5. Jälleen kerran upeita maisemia, tämäkin kesä meni taas ilman ulkomaan reissuja, mutta jos ensi vuonna ehtisi Eurooppaa kiertelemään...

  VastaaPoista