Sivut

tiistai 6. lokakuuta 2015

La Gomera -Ihmeellisiä paikkoja, missä olen saanut käydä OSA 7

La Gomera; peikkojen saari
Olimme syyslomaa viettämässä Teneriffalla Playa De la Americaksessa, (mistä täytyy mainita, että paikka oli positiivinen elämys Gran Canariaan verrattaessa) ja yksinkertaisesti sitä ei joka päivä pysty jäämään rantatuoliin loikoilemaan vaan välillä on lähdettävä merta edemmäs "kalaan".

Tälle uteliaalle luonteelle Teneriffa tarjosi todella paljon tutkittavaa. Osa tarjonnasta jäi jopa toiseen kertaan.
Teneriffaa haluan muistella toki vielä erikseen ja erityisesti Teide By night retkeä mutta myös La Gomerassa oli sitä jotain. Aloitetaan siis siitä.
Se jokin, mikä Gomerassa viehätti oli mm. aitous ja uskomattomat maisemat luonnonsuojelualueineen....

Olimme aurinkomatkojen matkalla ja tämän kokopäiväretken ostimme heidän kauttaan. Suomalaisen ja vielä paljon puhuvan sekä kokeneen oppaan vuoksi tämä kannattikin.

Aamulla varhain läksimme matkaan, ensin bussilla, joka vei meidät Los Christianoksen satamaan. Satamasta jatkoimme matkaa lautalla. Lauttamatka taisi kestää hiukan reilun tunnin. Alkutaipaleella totesimme, että Gomeralle pääsisi siis ihan omatoimisestikin. Opastettua matkaa ensimmäisellä kerralla suosin ihan jo siksi, että näin saa paremman kokonaiskuvan paikasta.
Lautan määränpää Gomeralla oli sen pääkaupunki San Sebastianiin.
Bussilla jatkoimme heti matkaa. Edessä oli saaren ympäriajo. Pysähdyimme muutamissa kylissä ja näköalapaikoilla, mm. Vallehermoson kylässä, Garajonayn luonnonsuojelualueella laurisilvan metsässä (Unescon maailmanperintökohde) ja lopuksi San Sebastianissa.
Laurissilvan metsä oli unohtumaton, jollain tavoin muistutti peikkometsää. Puut täynnä naavaa, kasvit jättimäisiä. Kuten ns varvut, jotka meillä pieniä kukkapuskia oli täällä puita (kts kuva alla). Tällaisia metsien kerrotaan olleen tertiäärikaudella kaikissa Välimeren maissa.

Lopuksi saavuimme San Sebastianin kaupunkiin. Teimme siellä lyhyen kävelykierroksen ja käväisimme iltapäiväkahvilla. Samaisessa kaupungissa huhutaan Kolumbuksen pysähtyneen tankkaamaan varastojaan Amerikan matkaansa varten.

Saari ei ole kovin suuri mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Sen luonto on aivan mahtava vuorijonoineen ja vehreine maisemineen. Kiemurtelevat tie vuorilla ja rotkoissa. Välillä tulikin pohdittua, pääsemmekö ikinä perille.

Saarta mainostetaan myös hyvänä patikointikohteena. Vaellus Gomeralla, ei hullumpi ajatus. Sellaisen voisi vaikka joskus tehdä.

LINKKEJÄ:

http://www.rantapallo.fi/espanja/la-gomera/
http://www.tripadvisor.fi/Tourism-g187469-La_Gomera_Canary_Islands-Vacations.html
http://www.lagomera.travel/canary-islands/la-gomera/en/
http://www.gomeralive.com/garajonay/


KUVIA:

Lähdössä Gomeralle Los Christianoksen satamasta

La Gomera ja San Sebastian mereltä käsin

La Gomeran upeita maisemia ja pikkukyliä ja ne mutkaiset tiet. Onneksi oli rakennettu uusi tie, joka oli tarpeeksi leveä. Sitä kun ei tuo vanha tie ole ollut.


Rakenteilla näköalapaikka
Yksinäinen talo taisi olla myynnissä ollut jo monta vuotta

Lounaalla (La Rosas) panoraamanäkymää. Horisontissa siintää Teide. Syödessämme saimme kuulla saaren erikoista vihellyskieltä.
Vallerhermoson opastaulu näköalatasanteella. Taustalla näkyy oikea kylä.

Vallerhermoso

Vallehermoson kylä
Kanatarha

Tämä oli taikajuomapiste; ihmeiden lähde jossain päin luonnonsuojelualuetta.
 

Tulipalon aikaansaannosta

Laurissilvan metsää Parque National Garajossa.Kanervia
 
Kauas väistykööt pilvet


Kolumbuksen muna 
 
San Sebastian ylhäältä käsin ja taustalla horisontissa Teide


Torre del corne, kanarian ainoa säilynyt torni
 
 
 kirkko 1500 luvulta La Iglesia de la Asuncíon

Täältä talosta Kolumbus on täydentänyt vesivarantojaan ennen matkaansa; Casa de Colon


Puiden katveessa oli kiva pieni kahvila
 
Lähdössä saarelta Takaisin Los Christianokseen.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti