Sivut

torstai 6. lokakuuta 2016

Riomaggioren ravintoloita ja muuta herkuttelua
Ennen kuin poistumme (siis tämä kirjoitussarja) Cinque Terrestä, haluan vielä kertoa Riomaggioren muutamasta ruokapaikasta, jotka jäivät mieleemme.
Jos minulta kysytään, mikä Cinque Terren alueen ravintoloista on paras, en pysty vastaamaan, koska kaikki olivat hyviä. Mutta tässä nyt tarjolla juttua muutamasta Riomaggioren ravintolasta.

La Grotta
Kun tulimme Riomaggioreen, tapasimme huoneiston omistajan ravintola La Grottan edessä. Kysyimme häneltä, onko kyseinen ruokapaikka hyvä. Hän vastasi, että menettelee. Toisessa lauseessa kehui rannassa olevaa Dau Cilaa.
Mieheni oli sitä mieltä, että puheenvuoro oli maksettu.
Samana iltana käväisimme syömässä La Grottassa. Ravintola sijaitsee heti oikealla puolella kaupan jälkeen tultaessa rautatietunnelista.
Me söimme aivan maukkaan kohtuuhintaisen menuun.
Kommenttia voi lukea Tripadvisor in sivuilta.
Alkuruokana me söimme jotain muikun tapaista, joka oli jossakin kuoressa. Hiukan kuin ruistaikina kuori. Annos jäi mieleen. Tuli myös koti-Suomi tästä mieleen.
Ainoa miinus ravintolassa oli temperamenttinen tarjoilija....pyysin häntä käymään ja hän tiuskaisi, että palvelee juuri nyt toista asiakasta. Eikä kyllä sen koommin tullut luoksemme. Törkeää! Tai laskun taisi jossain välissä tuoda mutta sekin kesti.Ne "muikkukukot"
Mamma Mia
Mamma Mia oli ja on ehkä parhain tähän asti törmäämämme take away paikka. Todellinen kilpailija hampurilaisille. Erialisia mereneläviä sai ostaa pahvitötterössä. Annoksia oli joko kera perunan tai ilman tarkoittaen, että ilman perunaa se sisälsi vain friteerattua kalaa. Itse söin squid mixin. Pienimmän tötterön hinta oli 5 € ja isompi 7€. Paikasta sai myös pízzaa ja muuta purtavaa. Juomaksi tietty viiniä tai cokista.
Tripadvisorin arvostelu
Mamma Mia take away - Cinque Terre / Italy Facebookissa.

Dau Cila
http://www.ristorantedaucila.com/en/

Me varasimme pöydän Dau Cilasta. Varaus on syytä tehdä, jos sinne mielii päästä syömään. Ravintola sijaitsi Riomaggioren satamassa aivan huoneistomme läheisyydessä. Teimme varauksen keskiviikkona jotta saimme pöydän perjantaiksi. Ja kas ensimmäinen kattaus oli jo täynnä ja vapaita paikkoja toisessa kattauksessa oli vain muutama.
Jostain tulin lukeneeksi, että tämä ravintola oli mainittu Michelin ravintolat kirjassa mutta vielä sillä ei ole yhtään tähteä.
Ilta oli tunnelmallinen, sillä auringon laskiessa oli hienoa kuunnella orkesterin soittavan vanhoja ikivihreitä kappaleita. Ruoka oli hyvää ja hinta kalliimpi kuin esim La Grottassa. Mutta kerran elämässä voi maksaa ravintolaruuasta hieman enemmän. Varsinkin kun tietää, ettei välttämättä koskaan palaa samaan paikkaan.


Siellä se bändi soittaa

---ja herkuttelu voi alkaa


Bar Conchigilia
Näköalaravintola
https://www.tripadvisor.fi/Restaurant_Review-g187821-d2333859-Reviews-Bar_Conchiglia-Riomaggiore_Cinque_Terre_Italian_Riviera_Liguria.html

Minä ihastuin tähän paikkaan. No yksi syy taisi olla siinä, että kyseinen paikka oli aivan huoneistomme lähellä. Istuimme siellä aamuisin ja usein iltasella. Tarjonta oli mahtavaa. Iltasella juoma kanssa tuotiin pöytään runsas vihannesvati dippeineen. Mikäs siinä oli istuessa ja katsellessa auringon laskua meren ylle. Loma, lämpö, kesä ja raikas juoma, voi siinä sitä on hienon illan ainekset.Lista Riomaggioren kymmenestä ravintolasta
https://www.tripadvisor.fi/Restaurants-g187821-Riomaggiore_Cinque_Terre_Italian_Riviera_Liguria.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti