Sivut

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

KUUBA OI KUUBA-summa summarum
Havannan katukuvaaKuuba matkasuunnitelma;
Lennot: FINNAIR
Matkan meille toimitti: Tjäreborg

Majoitus:
Havanna 4 yötä , hotelli Tryb Habana Libre
http://www.tjareborg.fi/kuuba/havanna/tryp-habana-libre

Varadero 10 yötä, hotelli Royalton Hicacos Resort & Spa http://www.tjareborg.fi/kuuba/varadero/royalton-hicacos-resort-spa

josta teimme matkoja seuraaviin paikkoihin:
1 päivä Pinar del Rio (Vinalesin laakso)
 2 päivää Trinidad & El Nicho,
Sosial Vista Club -konsertti
1 päivä Guama ja Sikojenlahti ja
1 Cayo Blanco
Huonojen säiden ja aikataulujen vuoksi nämä kaksi viimeistä retkeä jäivät toteuttamatta.

En voi uskoa tätä todeksi. Monta vuotta olimme haaveilleet saada matkustaa Kuubaan ja nyt matka on toteutettu.
Jo vuoden 2015 alkupuolella pohdimme vaihtoehtoja, millä tavoin parhaiten tuonne kannattaa matkata. Luimme paljon omatoimimatkoista ja kartoitimme lentovaihtoehtoja. Sitten päädyimme valmismatkaan. Vaikka eihän matkassa muuta valmista ollut kuin lennot suoraan Kuubaan Finnairilla, hotelli Havannassa ja all inclusive Varaderossa sekä tietysti lentokenttäkuljetukset, jotka varasimme erikseen.
Halvemmalla matkan olisi varmastikin saanut hyödyntämällä kotimajoituksia, mitä on paljon mainostettu mutta niiden varaan nyt emme halunneet nyt itseämme laittaa. Jollain tavoin matkoillamme kun arvostamme jonkinlaista luksusta. Vaikka tällä matkalla Havannan luksus oli hiukan jotain muuta ja Varaderon luksus sitten jo oli vähän överiäkin kenties. Mutta maassa maan tavalla.

Muuta matkalla emme juurikaan suunnitelleet, van ajateltiin menevän  sen mukaan, mikä on järkevin tapa tutkia maata. Toki tietysti noista retkistä olimme etukäteen ottaneet selvää. Ajatus kun oli, että jos noin kauas mennään on hyvä tutkia paikkoja niin paljon kuin se vain on mahdollista.'
vallankumousaukio Havannassa

All inclusive askarrutti etukäteen mutta tuli sekin testattua.
All inclusive vierastutti, koska jo paikallisia pienyrittäjiä suosiakseni emme ole niitä vaihtoehtona aiemmin suosineet.
 Jollain tavoin kun tykkää, että paikalliset pienet ravintolat olisivat parempi vaihtoehto tuoda rahaa maahan. Ja saada valita ruokapaikka kuuluu osaksi matkailun suolaa.
No nyt se tuli testattua ja täytyy sanoa, että onhan se helppoa mutta kyllä jo loppuvaiheessa alkoi kaikki maistua samalta.
hei eikö Hemingway ole kuollut jo?

Meidän matkamme starttasi joulukuun lopulla.
Innolla odotimme uuden vuoden vastaanottamista Havannassa. Tämä olikin jo kolmas uusi vuosi vieraassa maassa ja aikaisemmista uuden vuoden vietoista voi todeta, että ne ovat kaikki olleet ikimuistoisia!
Ihan jo pelkästään se, että pohtii jossain kaukana kotoa mennyttä vuotta ja luo hetkellisen katseen tulevaan, jollain tavoin on vaikuttavampaa kauemmasta näkövinkkelistä.

Se, missä uutta vuotta Havannassa kannattaa juhlia oli ennen matkaa vielä auki.
Tropicana clubia tai paikallista perheravintolaa on mietitty mutta, mikä  olisikaan se paras vaihtoehto? Näin me pohdimme
Tropicana clubiin ajattelimme menevämme joka tapauksessa ja muutamaan salsabaariinkin mutta kuinkas sitten kävikään?
tää on mun suosikku! Soscial Vista Clubin yksi laulajista

Uuden vuoden vietto Kuubassa yllätti. Se vietetään kotipiirissä. Hiljainen oli kylän raitti.
Tropicana club käväisi myös mielessä mutta pääsymaksu kyseisenä päivänä oli erittäin kallis. Sen siis jätimme suosiolla väliin. Olimme jo koko päivän viettäneet Vinalesin laaksossa ja näin ei meillä ollut oikein halujakaan lähteä oikein minnekään ihmeelliseen paikkaan. Lopulta päädyimme päivälliseen paladiaksessa ja pitkän ajan kaupungilla kävelyn jälkeen päädyimme hotellille nukkumaan.

Salsabaareja emme reissulla löytäneet, emmekä kyllä niitä kaivanneetkaan. Koska joka baarissa soi elävä musiikki ja se riitti meille.
Paladias kotiravintolanäkymä Havannassa. Menuuseen kuului tietysti ruoka salaatteineen ja mohito juomaksi!

Lisäksi on pakko mainita, että aloitimme matkaa varten espanjan kielen opinnotkin. Siitä oli apua matkalla, vaikka emme vielä juurikaan mitään osaa.

Kaiken kaikkiaan Kuuban matka avarsi mieltä. Mutta ei millään tavoin laannuttanut matkaintoa vaan päinvastoin. Yhä enemmän päivittäin tulee pohdittua seuraavia matkakohteita.

Ennen matkaa lueskelimme näitä juttuja:
http://blogit.omaaikalehti.fi/anna-liisa-hamalainen/kuuba-ristiriitainen-upea-ja-ainutlaatuinen/

http://kuppikuubaa.blogspot.fi/p/mita-kuuba.html

Omat jutut siitä, miten me koimme Kuuban löydät täältä:
Havanna
Pinar del Rio
Varadero
Trinidad
El Nicho
Santa Clara
Varadero: Royalton Hicasos Spa
Kuuban menopelit (tulee myöhemmin)

lapsia TrinidadissaTrinidad

14 kommenttia:

 1. Oi Kuuba.. Toivon mukaan ensi vuonna löydän itseni tuolta! Minkälainen maku maasta jäi, lähtisitkö uudestaan?

  VastaaPoista
 2. Ihana, yllättäväkin, romanttinen. Kyllä lähtisin ja kiertäisin koko Kuuban ja Trinidadissa ainakin pari päivää!

  VastaaPoista
 3. Mäkin olen jo pitkään haaveillut Kuuban-matkasta, ja nimenomaan sellaisesta, joka yhdistäisi niin Havannan kuin myös rannalla loikoilua. Briteistä löytyy paljon suhteellisen edullisia rantalomamatkoja Kuubaan, mutta yhdistelmät Havannan kanssa taas nostavat hintaa aika paljon. Uskaltaisikohan tuonne lähteä ihan omatoimimatkalle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta uskaltaa. Niitähän paljon ilmeisesti tehdäänkin. Mekin sitä pohdimme mutta päädyimme matkatoimistoon. Se kannattaa sitten muistaa jos hotellia valitsee, että neljä tähteä tarkoittaa 2-3. Maa tuntuu luotettavalta. Ihmiset avuliaita ja ystävällisiä!

   Poista
 4. Voi tuonne pitää päästä ennen kuin sen turismi pilaa. Nyt jos amerikkalaisten matkustaminen kuubaan helpottuu lähiaikoina, paikka tulee muuttumaan varmaankin nopeasti. Itsellänikin on tätä nykyä Amerikan passi joten täytyä miettiä millaisia lupia täkäläinen tarvitsee että pääsee Kuubaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta, aika näyttää miten vaikuttaa. Vinalesissa oli yksi amerikkalainen mukana reissussa. Kertoi muistaakseni, että oli jonkun muun maan kautta päässyt Kuubaan. Jonkinverran amerikkalaisia siellä näkyi.

   Poista
 5. Voihan Kuuba sentään. Ikuisesti haavelistalla, mutta ei oikein ikinä tunnu natsaavan lomien ja käytettävissä olevien rahavarojen suhteen. Toivottavasti nyt kuitenkin pian! Minua kiinnostaisivat Havannan ja Varaderon lisäksi kaikki mahdollisimman pienet kylät.

  VastaaPoista
 6. Kuuba ei ole ikinä herättänyt oikeastaan mielenkiintoa omalla kohdalla. Diggaan kyllä Karibian alueesta, mutta siellä on niin monta mielenkiintoisempaa paikkaa mielestäni. Toki, jos mahdollisuus avautuu, niin olisihan se varmasti hyvä kokemus ainakin biitsilomalle :) // Sir Bizler

  VastaaPoista
 7. Varadero on mielestäni hieman hankala paikka olla vain yksityisten ravintoloiden varassa, etenkin jos hotelli ei ole Varaderon alkupäässä/keskustan alueella. Välimatkat on pitkät ja jos ravintoloita ei ole hotellin lähistöllä, on aika hankala lähteä aina taksilla ruokailemaan. Ajatus on kyllä hyvä, että suosii vain paikallisia pienyrittäjiä (näin sen pitäisi aina ollakin!), mutta joskus se vaan on tehty niin kovin hankalaksi, että all inclusive saattaakin valitettavasti jäädä ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi. Mutta tokihan sitä siltikin kannattaa käydä ainakin muutaman kerran kokeilemassa paikallsiakin ravintoloita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, että Varaderossa all inclusive jää melkein ainoaksi vaihtoehdoksi vaikka tietysti varattaessa hotellia kannattaa pohtia vaikka jäädä sinne Varaderon alkupäähän, jolloin tilanne helpottuu ja kulkeehan alueella taksit ja bussit. Me söimme vain hotellissamme tuolla ollessamme. Ja toisaalta olihan hotellissa paljon paikallista väkeä töissä eli hyvinvointia alueelle tulee sitäkin kautta.

   Poista
 8. Kuuba kiinnostaisi kyllä kovasti. Kävin marraskuussa lähellä, Key Westissä, hihih :) Seuraavan kerran jos pääsis ihan perille saakka. Täytyy palata tähän postaukseen siinä vaiheessa.

  VastaaPoista
 9. Hieno Kuuba! Lähtisin uudestaan koska vain. Havanna etenkin on ihana.

  VastaaPoista
 10. Sitä afrokuubalaista musiikkia siellä on kyllä joka puolella ja livenä tietty. Tropicanassa oli aivan huikea bigband. Ens kerralla pitää kyllä mennä Buena Vistaan. Vanha Havanna on kuin hyppäis 50-luvulle.

  VastaaPoista
 11. Kuuba kiinnostaa kohteena paljon, ennen kuin kaikki jenkit löytää sen.

  VastaaPoista