Sivut

maanantai 8. helmikuuta 2016

Blogihaaste: Vuoden 2015 ("instagramin") ihanimmat kuvat


Blogihaaste: "Instagramin" ihanimmat

Palataan vielä tämän postauksen ajaksi viime vuoteen ja sen ihanimpiin kuvahetkiin – ei siis tykkäysten määrässä mitattuna, vaan mukana on omia suosikkikuviani.
Vaikka otsakkeessa lukee instagramin ihanimmat, niin sieltä nämä kuva eivät ole, koska instagramiin olen itseni aktivoinut vasta vuoden 2016 alusta. Facebookissakaan en ole myöskään kuvia juurikaan jakanut. Edellä mainituista syistä johtuen teen kuvakoosteen kuvista, jotka jollain tavoin sopii parhaiten kuhunkin teemaan ja on minun suosikkejani.

 
1. Kaikista ihanin eli vuoden 2015 tykätyin kuvakuva
 
Katsellessani ottamiani kuvia viime vuodelta, on todettava, että tässä kuvassa on sitä jotakin. Kuva on Venetsian matkaltamme. Ehkä tässä kuitenkin on jotain, mikä menee muiden edelle. Valot ja värit ovat tässä sellaisia, että kuvaa on mielekästä katsoa. Juttulinkki löytyy tästä.


Venetsia
 
2. Auringonlasku/auringonnousu

Näimme vuoden aikana monia hienoja auringonlaskuja ja -nousuja eri paikoissa. Suomen elokuu osoittautui yllättävän lämpimäksi ja näin sen aurinkoisina viikonloppuina oli pakko päästä jonnekin veden äärelle nauttimaan kesän loppuhetkistä. Päädyimme viettämään viikonloppua Porin Yyteriin. Siellä ollessamme kohtasimme ehkä yhden vuoden 2015 hienoimmista auringonlaskuista. Iltahämärässä kävelimme rantaa ristiin rastiin ja nautimme auringon esityksestä.

Pori Yyteri


3. Matkalaisen ihana aamu

Ihania ovat kesäaamut, varsinkin jos aurinko paistaa. Tässä kuvassa on kuppi kahvia ja vettä, jotka juotiin Gdanskissa heinä/elokuun vaihteessa.  Aivan ihanaa oli kiireettöminä lomapäivinä kierrellä kaupungilla ja istahtaa välillä johonkin sen monista kahviloista. Juttulinkki löytyy tästä.


Mukavaa on istahtaa kesken kaupunkikierroksen ja siemaista kuppi kahvia aamupäivällä. Tämä kahvi juotiin Gdanskissa.

 
4. Kaupunkilomalla

Kävimme vuonna 2015 yhteensä kolmella (tai neljällä) kaupunkilomalla (Venetsia, Gdansk, Berliini ja loppuvuodesta Kuuban Havannassa). Matkoistamme ainoastaan Kanarian loma vuoden alussa oli varsinainen rantaloma. Tässä kuva on Gdanskista. Olisin toki voinut valita, jonkun muunkin noista mahtavista kaupungeista mutta koitan nyt saada jokaisesta kaupungista jotakin mukaan tähän juttuun. Ja tämäkin kuva tuo jollain tavoin kesäisen lämmön ja valon mukanaan.
Ilma kaupunkilomailuun elokuussa oli todella sopiva, ehkä hieman liian lämmin. Väkeä kaupungissa oli todella paljon. Se hiukan yllätti. Gdansk on siis hyvin suosittu matkakohde.
Nautin tällä reissulla erityisesti aamuhetkistä, jolloin kaupungilla ei vielä ollut ruuhkaa, eikä vielä ollut niin kuumakaan. Ajoitinkin aikatauluni siten, että aamut kiertelin kaupungilla ja iltapäivät vietin Sopotin rannoilla. Sopottiin kuljin vesibussilla. Sopottiin Gdanskista toki pääsee muillakin tavoin mutta kauniilla säällä vesibussiajelu oli nautinto.

Gdanskin katunäkymää
5. Luontomatkailua

Loppujen lopuksi yllätimme itsemme vuoden 2015 aikana viettämällä  monia viikonloppuja luonnonhelmassa kotosuomessa. Postauksiakin löytyy; Utöstä, Torronsuolta, Nuuksiosta.
Tässä kuva Utöstä, missä vietimme kesälomalla muutaman päivän. Siellä tuli kierreltyä eri luontopolkuja.
Syy, miksi valitsin Utön tähän on se, että Suomen saaristoa pidän tärkeänä ja on todella harmi, jos Itämeren tila vaan pahenee entisestään. Juttulinkki löytyy tästä.

Utön majakka

6. Matkalla kotikaupungissa

Ennen joulua käväisimme eräässä kohteessa, mitä yritykset kovin suosivat. Tämä ei suinkaan ole muumimaailma vaan Herrankukkaro. Herrankukkaro sijaitsee Rymättylän Aaslassa. Se tarjoaa yrityksille ja ryhmille mahdollisuuden pitää siellä tyhy-päiviä tai kokouksia. Nyt viime vuosina myös yksityinen yleisö on päässyt joinakin päivinä vierailemaan sen savusaunoissa ja paljuissa sekä syömään herkkupöydässä. Tämä vierailupäivä oli Suomen saunaseuran järjestämä.
Aikomukseni on vielä aikanaan tehdä tästä joulusavusaunailusta postaus mutta nyt tässä kuvassa hiukan esimakua paikasta.

Herrankukkarossa joulusaunailemassa viikko ennen joulua. Huomaa,on hyvin kesäisen näköistä vaikka onkin joulukuu.

7. Rantalomalla

Rantalomalla olimme kummankin vuoden vaihtuessa. 2014/2015 vuoden vaihteessa olimme Gran Canarialla Maspalomaksessa ja 2015/2016 vuoden vaihteessa Kuubassa Havannassa ja Varaderossa. Maspalomaksella tuulinen hiukan viileäkin ilma tosin ei juurikaan houkuttanut auringonottoon ja rannalla löhöilyyn vaikka puitteet siihen olisivat olleet mitä parhaimmat.
Vuoden 2015 lopulla ehdimme olemaan vasta Havannassa, joten rantalomailu Varaderossa tapahtui vasta 2016 vuoden alussa, jos ihan tarkkoja ollaan.
Venetsiassa kesäkuussa ollessamme hotellimme sijaitsi Lidossa. Paikka tarjosi yllättäen puitteet rantalomailuun kaupunkilomailun ohella. Venetsian aamupäivien kierroksien jälkeen iltapäiväisin pakenimme helteitä Lidon rannalle. Emme olleet etukäteen osanneet ajatella, että siellä on niin upea ranta. Tosin osa yksityisiä ja niissä rantavahdit.

Lido beach

8. Minun harrastukseni

Kyllä näyttää siltä, että matkailusta on tulossa eniten aikaa vievä harrastukseni. Ohessa kuva, joka kertoo pakkaamisen tuskasta ennen matkalle lähtöä. Ja mukana aina liikaa vaatetta!


Olisikohan kaikki mukana? Lähtöhetkiä matkalla Venetsiaan.

9. Arkkitehtuurin helmiä

Arkkitehtuurin helmiä saimme vuoden aikana nähdä monia. Tähän nyt halusin laittaa kuvan paikasta, joka eniten pysäytti eli Holokaustin muistomerkki Berliinissä. Kuinka ollakaan kuvaushetkellä oli pilvinen sää, jotenkin sekin sopii tähän kuvaan. Juttulinkki löytyy tästä.


Holokaustin muistomerkki

10. Kuva joka olisi ansainnut enemmän tykkäyksiä

Tässä on kuva paikasta, joka sykähdytti, ollen jonkinlainen kohokohta vuodelle, eniten vuoden 2015 aikana käydyistä paikoista. Paikka tietysti on Havanna, missä vietimme vuoden viimeiset päivät. Juttulinkkiä löytyy tästä.


Havannan katukuvaa


Haluatko osallistua haasteeseen? Tässä ohjeet!1.  Haasteeseen saa tarttua kuka tahansa, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Maailman äärellä -matkablogin (linkki tähän postaukseen).
2. Haastepostausta kirjoittaessa luovuus ja mielikuvitus ovat sallittuja: jos sinulla ei ole jonkin kategorian kuvaa vuoden 2015-Instagram-kuvissa, ota avuksesi luovuus :).
2. Linkitä vastauksesi tämän postauksen kommenttikenttään.
3. Halutessasi voit haastaa useamman bloggaajan.
4. Haasteeseen saa osallistua aivan vapaasti eli sinun ei tarvitse jäädä odottelemaan haastetta!
5. Liitä postauksesi loppuun nämä ohjeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti