Sivut

lauantai 15. elokuuta 2015

Ateena, Colosseum, Brugge, Similanin saaret, James Bond -saari -Ihmeellisiä paikkoja, missä olen saanut käydä OSA 1

Ateena Akropolis, 1984
Tästä käynnistä on siis aikaa jo tovi.
Olin ystäväni kanssa kuukauden Kreikassa. Matkaa tehtiin junalla. Meillä oli Stockholm-Ateena välille hankittu junalippu matkatoimistosta (yksi ainoa toimisto, joka näitä välitti sijaitsi Turussa. Silloin ei ollut nettiä, mistä näitä hankkia!). Kotiin tulimme Tukholmaan Ateenasta lentäen. Tämä olikin elämäni ensimmäinen lentomatka. Tukholmasta käsin matkustaminen oli silloin halvempaa.
Akropolis on jäänyt mieleen, vaikka aikaa onkin. Jollain tavoin silmissäni vieläkin näen sen, kun siellä kävelin. Olisiko vaikutusta sillä, että matka oli ensimmäinen ilman vanhempia ja hiukan kauempana kuin Tukholma.
Mieleen tulee  myös se, että eipä silloin kotiin soiteltu kännyköillä vaan yhteys kotiin piti ottaa posterestantesta, missä oli puhelinkoppeja, jonne puhelu tilattiin. Itse tuon kuukauden matkan aikana soitin vain kerran. Siitäkös sitten oltiin kotona vihiasia :).Akropolis ja allekirjoittanut kesällä 1984


Akropolis

Rooma Colosseum, 2007
Teimme pidennetyn viikonloppumatkan Roomaan.
Voisi tuohon lisätä, että ei yksin Colosseum
vaan koko vanhan Rooman alue;
Forum Romanum, oli kokonaisuudessaan vaikuttava.

Brugge, 2012
Olimme lähdössä matkalle Eurooppaan kohteinamme Bryssel-Vlissingen-Amsterdam. Talvella luin lehdestä esittelyn Bruggesta ja mielenkiinto paikkaa kohtaa kasvoi niin suureksi, että uhrasimme Brysselin tutustumispäivistä kokonaisen päivän tälle retkelle. Junalla pääsi paikkaan Brysselistä parhaiten (tai meille se oikeastaan tapahtui sattumalta) ja junia sinne kulki noin tunnin välein.
Kaupunki on uskomattoman kaunis historiallisista rakennuksista muodostuva kanavakaupunki ja erityisesti  mieleen jäi tuo torialue ravintoloineen.
Elokuva Kukkoilijat vie katsojan näihin maisemiin.
http://www.leffatykki.com/elokuva/kukkoilijat

Kiertoajelulle vesibussilla pääsi siis sielläkin

Similanin saaret, 2012
Olimme 2 viikkoa Thaimaassa 2012 ja 2013 vuodenvaihteessa. KhaoLak vaikka pieni kylä olikin, vei ehkä juuri siksi sydämeni. Joulupäivänä teimme retken Similanin saarille. Similanin saariryhmittymä (kansallispuisto) koostuu 9 erillisestä saaresta. Se sijaitsee Andamaanienmerellä, noin 90 km Phuketista luoteeseen. Saaret nimettiin kansallispuistoksi 1982.
Me kävimme retkellämme vain kahdella noista saarista ja veneestä  snorklaamaan pääsi parissa paikassa. Retki kesti koko päivän. Matkata saarille Phuketista sai reilun tunnin. Saaret ovat uskomattoman hienot. Itsekin ensi kertaa elämässäni sukeltelin katselemassa vedenalaista elämää.

http://www.rayadivers.com/site/similan/
http://www.minnethaimaassa.com/thaimaa-blogi/ko-similan-thaimaa-sukeltajan-paratiisi/


Lähtösatama
James Bond saari, 2012
Tämä oli myös kokopäiväretki Khao Lakissa ollessamme. Meitä oli kuusi henkilöä ja tällä porukalla saimme katukaupasta ihan vain meille kuudelle tehtyjä retkiä. Retkipäivä oli ainulaatuinen. Ensin matkasimme pikkubussilla Phukettiin jokiuomaan Phang Ngan lahdelle, mistä siimahäntäveneellä meidät kuljetettiin keskelle merta paikkaan, mistä hyppäsimme kanoottiin. Kanooteilla sitten kiersimme kallioihin muodostuneissa luolissa. Näkymät ns Krabin alueella oli uskomattoman kauniit. Kanoottiretkeltä jatkoimme matkaa James Bond -saarelle. Eihän tuo saari sen niminen oikeasti ole vaan sen nimi on  Ko Phing Kan. Siellä on kuvattu salaisen agentin seikkailuja elokuvaan 007 ja kultainen ase  30 vuotta sitten.
Ainoa pettymys tuon saaren suhteen oli se (vaikka kaunis olikin), että siellä oli aivan liikaa väkeä ja jopa myyntikojuja!
Saareen tutustumisen jälkeen oli aika lounastaa ja lounaalle menimme lahdella sijaitsevaan vedenpäälle rakennettuun kylään. Sielläkin väkeä oli melkoisesti. Ruoka, joka tarjottiin oli maukasta. Tutustuimme myös kylän kouluun ja opas kertoi thaimaalaisesta kouluelämästä. Tämän jälkeen matkasimme takaisin jokisuistoon ja sieltä autolla vielä Buddhatemppeliin, joka  sijaitsi luolassa.
http://www.iltalehti.fi/thaimaaextra/2014100618723725_th.shtml

Lähdössä retkelle


Dog

Kanoottiretkellä keskellä mertaLentävä kala


James Bond island
Veden päälle rakennettu kylä


Kylän koulu
TemppeliluolaEi kommentteja:

Lähetä kommentti