Sivut

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Venetsiassa touko/kesäkuussa 2015

Venetsian keskustassa näkymä San Maggiorelle

Iltojen pimetessä syksyllä 2014 pohdimme  jo seuraavaa kesää. Ajatuksissa olivat tietyt merkkipäivät, joista muutama ulottui kesään. Toinen niistä oli 25. hääpäivä 2.6. Olen kauan haaveillut pääseväni Venetsiaan, onhan se paikka, mikä on kerran elämässä nähtävä. Ja tietysti romanttinen paikka viettää hääpäivää.
Suunnittelu tietysti alkoi jo tutustumalla kohteeseen ja sopivan hotellin etsimisellä.  Viimeaikoina olen siinä hyödyntänyt paljon sivustoa Trivago.fi. Sopivan hotellin vaatimuksina olivat, että sen on oltava lähellä keskustaa ja ettei se  ole liian kallis. Pienen etsimisen jälkeen mieleinen kohde löytyikin; hotelli Atlanta Augustus, joka sijaitsee Lidon saarella.
Lentojen etsimiseen käytin Momondon sivuja.
Matkalla olimme 5 yötä, koska tuohon ajankohtaan on hankala ajoittaa pidempää lomaa.

Ollessamme lentokentällä huomasimme, että Lidoon päästäksemme on järkevintä hypätä vesibussiin. Vesitaksejakin oli tarjolla mutta melkoisen kalliiseen hintaan.
Vesibussit lähtivät lentokentän läheisyydestä noin 500m kävelymatkan päästä. Reitti bussipysäkille oli hyvin opastettu. Lippuja sai ostaa joko lentokentältä tai bussiasemalta. Matka kesti reilun tunnin. Reitin varrella oli jo paljon mieleistä katseltavaa.
Vesibussilaiturilla, äkkiä sitä pääsi jyvälle vesibussimatkustuksesta.

Lido
Lido yllätti paikallisena pienenä kylänä. Hotelli oli muutaman sadan metrin päässä pääkadusta. Hotelli ja huone oli juuri sellainen kuin hotellin esitteissä oli kuvattu. Me majoituimme kattohuoneistoon. Näkymät parvekkeelta olivatkin mainiot.


Näkymä hotellihuoneen terassilta

Kuva hotellihuoneen terassilta


Hotellihuoneen terassinäkymää

Lidon pääkadun varrelta löytyi paljon ruokapaikkoja. Myös hotellin vieressä oli yksi hyvä paikka. Minun suosikit täällä olivat; risotto frutti di mare, mustekala kaikissa muodoissa, spagetti (saavat siitä todella makoisaa) ja tietysti jäätelö. Vain muutaman kerran ruokailemme Venetsian keskustassa (tosin ihan keskustassa  se ei kannata) ja Muranossa, mistä löysimme kivan ruokapaikan. Murano vei sydämeni, aivan mahtava paikka! Todella paljon harmittaa, ettemme ehtineet vierailla Buranossa.
Parhaimmat ruokapaikat löytyivät siis Lidosta!


Lidon keskusta. Täältä mm kulkee bussit aallonmurtajille. Sinne kannattaa hienona päivänä tehdä retki.
esim polkupyörällä.  Sinne pääsee myös bussilla.


Lidon rantakatua
Lido beach. Kannattaa katsoa, minne rannalla asettuu, sillä osa rannoista on yksityisiä ja aika tiukasti
vahti meitä käväisi yhtenä päivänä väärästä paikasta pois ajamasta

Lido beach
Lido on selvästikin  rantalomakohde ja upeaa hiekkarantaa sieltä sitten löytyi silmänkantamattomiin. Lämpöasteita oli melkoisesti, joten meidän päivien vieton aikataulu oli seuraava; aamupäivät kierreltiin katsomassa nähtävyyksiä ja iltapäivät lepuutimme jalkojamme rannalla ja nautimme auringosta.

Murano
Olimme matkalla vain viisi yötä ja tämän vuoksi meidän oli priorisoitava, mitä haluamme ehdottomasti nähdä.
Yhden päivän käyntikohteeksi otimme Muranon, tuon kuuluisan lasinpuhaltajien saaren.
Saarella oli paljon pikku puoteja, jotka on täynnä erilaista design lasitavaraa. Pakkohan sieltä oli itsellekin edes yksi koru ostaa!
Kävelimme pitkin saaren katuja ja käväisimme lounaalla.


Murano

Murano

Murano


Lounaalla, mustekalaa nam! ja polentamuusia.

Venetsian keskusta
Venetsian keskusta on näkemisen arvoinen huolimatta mielettömästä turistivirrasta. Sinne suuntasimme heti ensimmäisen päivän iltana. Olin jostain lukenut, että illalla siellä on vähemmän väkeä. No ei se ihan niin ollut....
Matkaan lähdimme siis vesibussilla. Jotta pääsee kaupungissa sujuvasti eri paikkoihin kannattaa ostaa vesibussikortti. Erityisesti on mainittava, että yksi näistä linjoista kulkee ympäri keskustan ja sillä matkatessa saa hyvän kuvan keskustasta. Tietystikään opasta ei matkassa tuolloin ole.

Mieleen Venetsiassa jäivät; San Marcon aukio, gondoliajelu, kanaalit, arkkitehtuuri, kirkot, jotka ovat täynnä taideaarteita ja ihanat pienet kahvilat.

 
 


Tällä matkalla yhdeksi kohteeksi otimme kirkot ja niissä olevat taideaarteet, sillä mm San Marcon alueen nähtävyyksiä en ruuhkassa halunnut mennä katsomaan. Tosin liput olisi näihin paikkoihin voinut ostaa suoraan netistä sivuilta: http://www.venetoinside.com/en/attractions/saint-marks-basilica/
Kirkot suorastaan pursuvat kuuluisten taidemaalareiden töitä; Titiano, Tintoretto, Bellini yms. Alla tauluista muutamia. En enää muista mistä kirkosta mikäkin kuva on mutta nämä seuraavat kirkot katsastin; Santa Maria della Salute, San Rocca ja Frari. Paljon jäi siis katsomatta!

Curch of Madonna della Salute


Curch of Madonna della Salute 
 

 
 

Gondoliajelulla 
Tottahan toki se kuuluisa gondoliajelu piti tehdä. Ehkä ei kuitenkaan niin romanttinen kuin kuvitella voi vaikka meillä tuo 25-v hääpäivä olikin silloin.
Alla kuvia ajelusta


Rialton silta


Opas kertoi, että Marco Polo asui näissä taloissa.


Kurvataan Grande canaliin
San Marcon aukio


San Marcon edusta


Kellotorni San Marcon aukiolla


Basilica di san Marco


San Marco aukiolta Palacco Ducale

Muita kuviaGrande Canale

Rialton tori

Huokausten silta

San Marcon kanaalin edustaa.Rialton sillan edustalla oli kahviloita, tykkäsimme istua niissä.
 
 Kaupungissa sattui olemaan Biennaali.
Epäilen, että nämä pyykit oli ripustettu taideteos.
Ne olivat nimittäin Biennaalin läheisyydestä.
 

Linkkejä
Trivago.fi
http://www.hotelatlantaugustus.com/
www.momondo.fi
http://www.lomamatkailija.com/venetsia.PHP
http://www.pienimatkaopas.com/venetsia/
http://www.tripadvisor.fi/Restaurants-g187870-Venice_Veneto.html
Jotkut ravintolat ovat täynnä, niihin kannattaa tehdä varaus esim ohessa linkki yhteen hyvään Lidossa olevaan ravintolaan, minne on syytä tehdä varaus:
http://www.ristorantegranviale.it/
http://www.venetoinside.com/en/attractions/saint-marks-basilica/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti