Sivut

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Hyde Park -kevättä ilmassaLähtöpäivä oli edessä. Tovin mietimme, mitä tehdä kyseisenä päivänä, koska hotellista oli uloskirjauduttava aamupäivällä ja lento lähtisi vasta illalla seitsemän aikoihin.
Kevät oli huomattavasti edempänä kuin meillä Suomessa ja kyseisestä päivästä näytti tulevan erittäin kaunis ja aurinkoinen.
Olimme jo muutaman päivän ajan ihailleet eri puistojen vihreyttä, puiden ja tulppaanien kukintaa ohi kulkiessamme. Me päätimme viettää Lontoon viimeiset hetket Hyde Parkissa.


Portit puistoon
Itselle Hyde Parkista parhaiten mieleen on jäänyt sen puhujapönttö. Eli kaikille vapaasti käytettävissä puhumiseen Speakers`Corner. Hyde park on kuitenkin suurin Lontoon kuninkaallinen puisto ja siellä on paljon muutakin.
Hyde Park on alun perin ollut kuninkaallisten metsästysmaita. Puistossa on 137 hehtaaria puita ja ruohoa, mahdollisuus veneillä ja uida Serpentine-järvessä sekä ratsastaa Rotten Row’lla. Puistossa sijaitsee myös kaunis puutarha, joka ympäröi edesmenneen Walesin prinsessa Dianan asuntoa, Kensingtonin palatsia.

Me emme matkalaukkujen kanssa prinsessa Dianan asunnolle asti viitsineet kävellä, vaan nautimme lämpimästä kevätpäivästä puiston toisessa päässä kera eväiden.
Eväät ostimme ennen puistoa sijainneesta kahvilasta. Toki puistostakin löytyy erilaisia kioskeja ja kahviloita.
Oli sunnuntai ja sen huomasi, koska moni muukin paikallinenkin oli tullut vapaapäiväänsä viettämään puistoon.


Utelias orava katsastamassa ruokiamme

Kaunista kevätkukka ketoa keskellä kaupunkia

 

Kahvitauolla
16 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! Ja kevät näyttää kukkaloistosta päätellen olevan todella pitkällä! Mikäs tuolla on kevätpäivää viettäessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja kun tästä on jo pari viikkoa on varmaan jo lehdetkin puissa.

   Poista
 2. Mikäs sen mukavampaa kuin pistää riepu glyfosaattinurmikolle ja istua syöpää tienaamaan. Hyde parkin parasta antia ovat kvaakut ja muut eläimet. Itse asiassa, ne ovat varmasti jokaisen puiston parasta antia kaikkialla. Olen aikoinani käynyt Hyde Parkissa. Tavanomaisempien tipujen lisäksi siellä on eksoottisista maista tuotuja tipuja. Ehkäpä juuri sinne istutetuista kanadanhanhista on peräisin Suomenkin kanadanhanhikanta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi me näimme vaan joutsenia ja pikkulintuja. Tulivat kerjäämään, kun evästimme puiston penkillä.

   Poista
 3. Onpa kivannäköinen puisto. Piknik tuolla ei kuulostaisi yhtään hassummalta. Puistoihin on ihana paeta kaupungin kaaosta, ja ne tekee kaupungista paljon viehättävämmän. Täytyy piipahtaa kun päädyn Lontooseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käymistä. Lontoossa on kyllä muitakin puistoja ja toinen vierailun arvoinen puisto on Regent`s park. Sinne olisimme menneet mutta matkalaukkujen kanssa hankalaa.

   Poista
 4. Kaunista, keväistä vehreyttä! Hienot puistot ovat ihania, ja tuo näytti juuri siltä!

  VastaaPoista
 5. Lontoon puistot ovat kyllä isoja ja kauniita. Ja panostavat, englantilaiset, niin puistoissa kuin kotipihoillaan puutarhanhoitoon. Tapasimme jollain purjehdusreissulla englantilaisen pariskunnan, jolla oli vene myös Turkissa ja hetken mietimme yhteistä viikkoa Turkin vesillä ja sen mahdollista aikataulua hahmottaessamme totesivat heti kättelyssä, että kesäkuukausina (joita oli aika monta) he eivät voi lähteä, sillä heidän pitää hoitaa silloin puutarhaansa. Ei se viikkoa olisi kestänyt tip-top -kunnossa ilman hoitoa ja senhän pitää olla tip-top -kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmankos ne ovat niin kauniita. Kunnia-asia selvästikin.

   Poista
 6. Olen asunut nyt puolitoista kuukautta Lontoossa, mutta tänä aikana en ole edes Hyde Parkissa käynyt �� On siellä tosin aikaisemmin tullut käytyä ja kesäisin saa ihmetelle vaikka uimareita vedessä, joten monipuolinen paikka on �� | Sir Bizler

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puistoon on kyllä kesälämpimällä kiva paeta.

   Poista
 7. Tulipa yhtäkkiä ikävä Lontoota!! Muutaman kerran olen siellä käynyt, ja voisin kyllä lähteä vielä uudestaan. Puistossa ei tosin ole ollut aikaa istuskella, kun muuta nähtävää on ollut niin reippaasti. Tuollainen hengähdystauko tekisi kyllä varmaan hyvää - rauhassa istuksia ja katsella ympäröivää elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin voisin mennä uudelleen, koska paljon jäi vielä nähtävää. Tosin tykkään käydä myös puistoissa eri paikoissa.

   Poista
 8. Puistoissa löhöily on kyllä kesän ja kevään parasta antia. Keskellä suurkaupunkia varsinkin on ihana pistää pitkäkseen ja kuikuilla ohikulkevaa elämää.

  VastaaPoista
 9. Hyde Parkista käynnistä on jo niin monta vuotta aikaa, että mahtaisinko muistaa enää edes sieltä paikkoja missä olen liikkunut. Sen ainakin muistan, että viimeinen reissupäivä maattiin puistossa ja kerättiin voimia kotimatkaa varten :-D

  VastaaPoista
 10. Hyde Park on kiva paikka viettää aikaa. Viime kesän reissulla mentiin usein sinne vain istuskelemaan ja lenkkeilemään, kun oli hotellin vieressä. Se on viihtyisä paikka, en yhtään ihmettele että paikallisetkin tykkäävät viettää siellä vapaapäiviänsä. :)

  VastaaPoista