Sivut

perjantai 25. joulukuuta 2015

Vuoden 2015 matkasaldoa

Maspalomaksen rannalla ja taustalla Faro
MATKOINA MITATTUNA VUOSI 2015 ON OLLUT AIKA HIENO.
Enpä olisi muutama vuosi sitten uskonut, että matkakärpänen puraisee meitä näin pahasti.
Olemme nähneet vuoden 2015 aikana paljon erilaisia paikkoja ja viettäneet ikimuistoisia sekä aurinkoisia päiviä (jos ei aurinko paistanut niin sisäisesti ainakin).
Blogia aloin matkoista pitää vasat elokuussa 2015 eli blogini on vasta noin 5 kk vanha kun tätä juttua kirjoittelen.
Vuoden 2015 matkoista löytyy jo osasta juttujakin täällä blogissa.

1.KANARIAN SAARET
GRAN CANARIA
Maspalomas
Joulu-/tammikuu
Varhain joulupäivänä pakkasimme laukut ja lähdimme vuodenvaihteen pimeyttä pakoon Gran Canarialle Maspalomakselle. Vuosi otettiin vastaan Gran Canarian Masapalomaksen hiekkadyyneillä.

Tästä aikanaan jotakin lisää.


Horisontissa Playa de Ingles
 
 
 
 

FaroHiekkamuotoilua


Maspalomaksen hiekkadyyneja


 

Meloneraksen rantabulevardia
 

OO Las Palmas


Luolakylässä


New year 2015 a`la Maspalomas

2.SAKSA
Berliini
Huhtikuun alku

Pääsiäinen lähestyi ja meillä oli muutama päivä vapaata töistä. Oli pakko päästä jonnekin.
Osan pääsiäisestä päädyimme viettämään Berliinissä. Juttulinkkejä löytyy kolme: Berliini, Sachenhausen, East Side Gallery.

Check point Charlie


TV-torni

East Side Gallery


3. ITALIA
Venetsia
Touko-/kesäkuu

25 -v hääpäivä on sen verran tärkeä etappi, että sitä haluaa juhlia jossakin erityisessä paikassa. Koska päivä oli kesäkuun alussa, ei töiden puolesta kovin pitkäksi aikaa pystytty irrottautumaan. Me vietimme tuon ja muutaman muun päivän Venetsiassa ja tarkemmin sanottuna Lidossa.

4. PUOLA
Gdansk ja Sopot
Elokuu

Mieheni täytti pyöreitä vuosia, pakkasi tavarat moottoripyörän satulalaukkuun ja lähti kaverinsa kanssa juhliaan pakoon moottoripyörällä. Itselläkin oli kesälomaa vielä hiukan jäljellä ja jonnekin oli pakoon kotoa lähdettävä. Ja koska säätkin olivat Suomessa aika surkeat, alkoi menojalkaa pakottamaan enemmän ja enemmän.
Yksi turkulaisten suosikkikohteista on Puolan Gdansk, minne on mahdollista päästä lentäen Turusta ja vielä suhteellisen halvalla. Lisäksi Gdanskin hintatasokin on alhaisempi verrattuna Suomeen. Minilomaa lähdin viettämään Gdanskiin ja Sopotiin. Tämän matkan tein yksikseni.
Hiukan tuo matkanteko oli outoa mutta kaikkeen tottuu...Aamukahvilla

Gdansk


Vesibussin lähestyessä Sopotin laituria

Sopotissa rantaelämää nauttimassa5. KUUBA
Havanna, Varadero ja Trinidad
Joulu-/tammikuu

Taas ollaan vuoden lopussa ja vuoden viimeisiä päiviä sekä uuden vuoden alkua toivottavasti pääsemme viettämään Kuuban Havannassa ja Varaderossa. Juttuja ja kuvia tästä matkasta tulen varmasti kirjoittamaan aikanaan.


Väliin sitten vielä mahtui erilaisia matkoja kotimaassa. Osasta tehdyistä pikkureissuista löytyy kirjoituksia, kuten Utöstä, Torronsuolta, Nuuksiosta, Fiskarsin ruukista ja Herrankukkarosta (tekeillä vasta).

Kiitos ja kumarrus tästä vuodesta ja tervetuloa vuosi 2016. Toivottavasti matkavuoteeni 2016 mahtuu samanlaisia ihania ikimuistoisia reissuja. Ainakin jo tuntuu siltä sillä suunnitelmia ainakin kovasti siihen suuntaan on tullut tehtyä.
Uton majakka


Utö

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva matkavuosi teillä takana. Hyvää reissuvuotta 2016 ja wau, Kuubaan uudeksivuodeksi! Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Vaikka kyllä sitä on tullut ihmeteltyä, kuinka paljon oikein voi reissuja mahtua yhteen vuoteen, kun lukee muiden juttuja. No täällä koitetaan nauttia pala kerrallaan, ettei tule ähkyä. Ja tietty vapaiden määrästä kaikki on lisäksi kiinni.

   Poista
 2. Aikamoinen matkavuosi! Kuuba on tosi korkealla meidän haaveissa... Ja Kanariakin! Onnea 25 vuoden aviosta, wau! Venetsia on siihen täydellinen paikka juhlia! Reissurikasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Ei muutakuin onnea matkahaaveiden toteuttamiseen!

   Poista