Sivut

tiistai 20. syyskuuta 2016

Vernazza -Cinque Terren neljäs kylä


Vernazza mereltä katsottunaJostain kumman syystä käväisimme Vernazassa vain kerran. Ja sekin visiitti oli melko lyhyt.
Pieni kylä ja yhtä kaunis kuin muutkin sen "sisarukset".  Nyt kun katselen  kuvia siitä näin jälkeenpäin, voin todeta, että harmi, olisinpa käynyt toistekin. Vaikka ihan vaan fiilistelemässä tornista ilta-aurinkoa.

Lyhyt vierailuaikamme ensimmäisellä kerralla ja viimeisellä johtunee taas väärään aikaan valitusta vierailuhetkestämme. Me saavumme sinne lounasaikaan ja väkeä on todella paljon. Kiertelemme ravintoloita ja pettymykseksemme kaikki paikat ovat täynnä. Ei auta muutakuin ostaa kaupasta eväät ja astella rantaan syömään niitä.

2007 Vernazzassa on asustanut 1000 asukasta. Historiatietojen mukaan kylästä löytyy mainintaa jo 1080-luvulta. Jäljellä olevista linnoituksista löytyy maininta 1300 luvulta, kuten Parish Curch Margherita Di Antiochiastakin.
Suuren luonnonkatastrofin Vernazza koki lokakuussa 2011, kun sateiden aiheuttamana mutavyöry peittosi kylän. Ihmiset evakuoitiin ja alueella käynnistettiin raivaustyöt.
Tästä tapahtumasta kylän eräältä talon seinästä löytyy juttua ja kuvia.
Kuvia katsellessa täytyy sanoa, että melkoinen on ollut myllerrys, mikä kylää on silloin kohdannut.

Kylästä löytyy näköalapaikalta korkea torni. Me jätämme tornille kiipeämisen väliin ja tyydymme kävelemään kylää ristiin pääteitä pitkin.
Ohessa kuvasarja joka kertokoot sanojen puolesta kylän kauneudesta.

Sataman kirkko S. Margherita Di Antiochia


Taloista näkyy että kylää on kohdellut luonnonkatastrofit. Lounaalla rannalla on muutama muukin kuin vain me :)

The Towers
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti