Sivut

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Turkin "halpamatka" -vai oliko se?

Pamukkale
Pamukkale auringonlasku

Grouponilla ja TOP 10 matkoilla oli ollut myynnissä todella edullisia Turkin matkoja; viikko Turkissa alk 149 € (Nythän 2016 matkoja tarjotaan alk. 129 €/ kaksi viikkoa. Sitä en tiedä, onko kyseessä sama matkayhtiö. Sen ainakin tiedän, että Grouponia ei enää ole.).

Hetken mielijohteesta eräänä perjantai iltana tartuimme kyseiseen matkaan. Työkuvioiden vuoksi varasimme matkan helmikuulle hiihtolomien aikaan vaikka totesimme, että  ihan hirveän lämmintä ei Turkissa silloin vielä ole. Mutta aurinkoa nyt todennäköisesti tulisi olemaan ja se sai luvan riittää tällä kertaa.
Turkissa emme olleet aiemmin käyneet, koska Kreikka tai joku muu kohde oli vienyt aina voiton. Jollain tavoin Turkista kun on olemassa ennakkoluuloja. Se ei kuulu meidän suosikkivalikoimiin. Mutta kun halvalla pääsee, niin onhan sekin maa nähtävä. Ja onhan siellä nähtävää, sitä ei voi kieltää.


Esitteessä kerrottiin kohteen olevan Alanian lähellä (noin 20km keskustasta) mutta varmaa tämä ei ollut. Eli kohde saattoi esitteen mukaan olla jokin muukin.
Tässä kohdin voisin jo todeta, että turkkilaisen ajatus matkustamisesta on kyllä melko kaukana meidän matkailusta. Saimme vasta paikan päällä tietää, mihin hoteliin olemme menossa. Hotelli oli melkoisen kaukana Alaniasta.
Paikan päällä he sanoivat meille purnatessamme tätä asiaa, että eikös se ole sama missä ollaan, kunhan vaan aurinko paistaa, meri kimmeltää ja hotelli on hieno. Olette lomalla, so relax. Täytyy sanoa, että ei ihan kyllä minulle riitä (enkä usko, että muillekaan suomalaisille), että meitä voidaan viedä kuin pässiä narussa.
Olimme kyllä noin halvan matkahinnan vuoksi varautuneet joihinkin säätöihin ja hiukan valmiita asennoitumaan ja joustamaan.
Hotellin lähellä oleva moskeija

Matkaohjelma löytyi esitteestä ja se oli seuraavanlainen (tarkempi ohjelma lopussa):

Muutaman päivän olisimme ensimmäisessä hotellissa. Hotelli saattoi olla esitteessä mainittu mutta joku muukin.
Sieltä sitten tekisimme retken Pamukkaleen ja yöpyisimme jossain lähistöllä.
Pamukkalesta matkaisimme Antaliaan. Siellä kiertelisimme kaupungilla ja yöpyisimme kaupungin lähellä olevassa hotellissa.
Tuohon kiertomatkaan tulisi sisältymään ostosretkiä matto-, nahka- ja jalokiviliikkeisiin.
Loppuaika eli muutama päivää menisi samassa hotellissa, missä ensimmäiset päivätkin vietettiin.

Koitin eri keskustelupalstoilta löytää kommentteja tästä matkasta. Osa arvostelusta oli hyviä ja osa ei.
Hotelleista meillä ei siis ollut tarkempaa tietoa, joten todeta täytyy, että melkoisen rohkeita tässä kohdin olimme, kun matkalle lähdimme.


Niin siinä kävi, että ihan Alaniaan asti emme päässeet vaan majoituimme jonnekin Belekin ja Siden välille viiden tähden kylpylähotelliin. Hotelli ja kaikki muutkin matkan hotellit olivat hienoja. Sitä ei voi kieltää.
Ainoastaan hiukan harmitti se, että mainoksessa puhuttiin Alaniasta ja näin olimme etukäteen jo suunnitelleet ohjelmaa eli, mitä tehdä Alaniassa.

Näkymä ensimmäisen hotellin parvekkeelta
Ensimmäisen hotellin rannalla

Tarjettiin sitä rannallakin makoilemaan

Pamukkalen hotellin allasalue
Taitavia matonkutojia


Alania näköalapaikalta

Vesiputous Alaniassa
Alania


Alanian parhaat mehupaikka


Alanian basaarialue

Satama-alue Alaniassa

Matkan plussat

Pamukkale
Tämä oli oikeasti se, minkä takiaan ylipäätään matkaan lähdimme. Paikka oli hieno.

Side
Viimeisinä matkapäivinä ollessamme takaisin kylpylähotellissa vuokrasimme auton päiväksi ja käväisimme Sidessä. Side oli matkan yllättäjä. Kaunis vanhaan aikaan vievä kaupunki. Ainoastaan aggressiiviset katukauppiaat olivat tuossa paikassa liikaa.
Siellä söimme lounasta eräässä ravintolassa. Parhaan lounaan ikinä. Ruukussa haudutettua lammasta. Aivan todella maukasta. Liharuukkua oli haudutettu jossain uunissa vuorokauden. Tarjoilija toi ruukun pöytään ja vasaralla hajoitti ruukun.
Siden rauniokaupunkia
Villi tulppaani eli niitä alkuperäisiä


Hamam
Toinen matkan yllättäjä oli Hamam. Olin tutultani kuullut, että Hamamiin kannattaa ehdottomasti mennä matkan ensimmäisinä päivinä. Kunnon pesun jälkeen iho ei kuulemma pala niin helposti. Koska olimme kylpylähotellissa oli meillä mahdollisuus tähän. Varasimme hotellissamme hamam paketin, johon kuului myös hieronta.
Enpä muista, milloin joku muu olisi minua pessyt sellaisella vaahtomäärällä ja kuurannut karkealla harjalla. Vierekkäin makasimme hamamissa mieheni kanssa pestävänä. Pesun jälkeen tarjottiin teetä ja saimme lepäillä divaaneilla. Sitten vielä edessä oli hieronta.

Hienot hotellit
Kaikki matkan hotellit olivat tosi upeita isoja komplekseja. Tosin All inclusive hotelleja.

Miinusta
Lentotiedoista tiedottaminen
Lentoaikatauluista kerrottiin vasta vähän ennen matkaa. Muistaakseni sain tiedon vasta sitä kyseltyäni matkatoimistosta.

Asenne
Matkan vetäjien asenne oli outo. Hiukan liioittelua ja valehtelua pakettien myynnissä.
Toisessa bussissa opas oli saanut kolikoita vain vähän, kun lopussa laittoivat riksupussin kiertämään. Oli kiukutellut siitä.

Lisähinnoittelu
Matkalla oli lähestulkoon pakko ottaa joku ateriapaketti eli loppujen lopuksi matkasta tuli normaalin hintainen.

Se ettei hotelleista ollut varmuutta
Tämä oli kaikkein oudointa. Se ettei edes Antalian hotellin sijaintia kerrottu kuin vasta matkalla. Ja että hotelli ihan jossain muualla kuin esitteessä kerrottiin.

Pakolliset ostoskierrokset
Meitä vietiin kalliisiin liikkeisiin. Onneksi yksi matkalla olijoista kertoi, että tinkiä saa kolmanneksen hinnoista pois ennen kuin kannattaa ostaa.
Melkein ostinkin nahkatakin.
Silkkiryijyt ja mattokaupan matot olivat hienoja mutta uskomattoman kalliita.

Paras lihapata tähän mennessäRuokapaikan näköalat oli myös mahtavat ja aurinkokin paistoi


MATKAN HINTA ILMAN ATERIOITA (aamiaisella) OLI 149 €.
Tähän oli sitten suurinpiirtein samaan hintaan otettavissa all inclusive paketti. Me otimme all inclusiven muutamaksi päiväksi ja loppuajaksi illallispaketin vaikka meitä peloteltiin, että paikkakunnalla ei ole avoinna ruokapaikkoja. Pamukkale retkelle otimme ruokapaketin ja se olikin järkevää, sillä muuten olisi ollut melko mahdotonta saada menopäivän aikana ruokaa.
Emme koko matkan aikana pysähtyneet kuin tuohon etukäteen ohjelmassa varattuun ruokapaikkaan. Pamukkalessa ei ollut mahdollisuutta ruokailuun.

SUMMA SUMMARUM
Tällä hetkellä vastaavaa matkaa myydään Rodokselle ja Turkkiin, mihin sisältyy mm Kappadokian käynti.
Voisin kyllä lähteä tälle matkalle. Kaikkien miinusten jälkeenkin.


Paikallisen kylän aukiolla

ALLA MATKATOIMISTON ILMOITTAMA MATKAOHJELMA
Olen pahoillani tekstin värien vaihtumisesta. Bloggerin teknisiä ongelmia.

Dear passenger,
Wow Travel is confirming your registration to Turkey, which was purchased using the site http://top10matkatarjoukset.naamakauppa.com. Flight information will be send to you lately one week before your departure. Flights are operated by Corendon Airlines (airline company is subject to changes).
Departure Dates: 15.02.2014 - 22.2.2014
WOW Travel conditions:
·                    Flight Helsinki – Antalya - Helsinki
·                    Transfers airport – hotel – airport
·                    6 overnights with breakfast in a 5-star Hotel Incekum Beach Resort or equal
·                    1 overnight with breakfast per person in double in a 4-star Hotel in Pamukkale
·                    2 days tour to Pamukkale (without lunch and entrance fee)
·                    1 full-day tour to Antalya (without lunch)
·                    Welcome-cocktail
100.-€ per Person for non-participation in the excursion
  
Itinerary:
1.      Day: Helsinki – Antalya
Flight from Helsinki to Antalya. Your guide will wait at Antalya-Airport and then transfer you to your hotel.
2.      Day: Info-Cocktail
After breakfast your guide will spend you a welcome-cocktail and will also explain about the surrounding and about the tours / departures of the week and will also give you the change to take part at optional tours / services. The afternoon is free for leisure or optional tour half-day; dinner and overnight in your hotel
3.      Day: Antalya – Pamukkale -inclusive
At about 08:00 o`clock you will depart after breakfast to Pamukkale. After an interesting drive through the Toros-Mountains you will reach Hierapolis / Pamukkale. After rest for lunch you will visit the ancient city Hierapolis and the world famous travertens of Pamukkale, overnight in the region Pamukkale.
4.      Day: Pamukkale – Antalya-inclusive
After breakfast in the hotel you will visit after a short drive a carpet weaving center in the Toros-mountains, where you can see how the world famous Turkish carpets are being produced. After rest for lunch you will drive then to Antalya, that you reach about 17:00 o`clock, overnight.
5. Day: Antalya-inclusive
Antalya is the center of the turkish mediterranean coast. After breakfast you will depart to Antalya. On the way you will vist a jewellery center and a leather center with reasonable opportunities for shopping. In Antalya you will see also the Hadrian-Gate, the traditional bazaar, with a lot of spices. Arrival in your hotel at about 17:00 o`clock, overnight.
6.   Day: Day free for leisure or optional tour to Alanya
(Tätä ei sitten järjestettykään)
7.   Day: Day free for leisure or optional tour to a Village or Manavgat
8. Day: Antalya-inclusive
Transfer to the Antalya-Airport and flight back to Helsinki.
Flight information will be send out by mail from the address noreply@wowtravel.de. Please add this mail address to your mail contacts just to be sure that you’ll receive the mail including the flight information. Flight tickets won’t be needed, because flights are chartered. You’ll only need your passport/identity card at the airport to check-in!
Emails sent to noreply@wowtravel.de  will not be responded to. We kindly request you to send any questions regarding your reservation to the email address info@wowtravel.de or to have a look on our FAQ’s http://www.wowtravel.de/faq.html.
Responsible for the trip:
WOW TRAVEL GmbH
An der Silberkuhle 1
58239 Schwerte
Tyskland
Tel.: +49 2304 911 59 88
Fax: +49 2304 942 91 28

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti