Sivut

maanantai 13. kesäkuuta 2016

SUVILOMAA ja kesän kohokohtaa odotellessa

 
Lainakuva Comojärveltä

Voiko olla IHANAMPAA, kohta on taas aika lähteä matkaan. 
Kauan on tästä matkasta tullut haaveiltua ja puhuttua ja nyt se on käsillä. Aika on toteuttaa unelmia jälleen kerran. Voi minua onnellista!
Viime elokuussa mieheni näytti vihreää valoa; okay lähdetään vaan Italiaan pariksi viikoksi. Nyt oli minun vuoro päättää matkakohteesta. Italia ei ole mieheni suosikkikohteita. Hän olisi ennemmin matkannut Kroatiaan. Kaikki aikanaan, mennään sinne ensi vuonna, onhan näitä vuosia tässä vielä jäljellä.

Sain aloittaa matkan suunnittelun. Italiassa on paljon paikkoja, mitkä kiinnostavat mutta matka pohjois-Italiaan on ollut mielessä jo kauan. Rinnalle siihen on sitten viime vuosina tullut  muitakin paikkoja ja niistä Cinque Terre ja Dolomiitit vievät voiton tällä kertaa.

Comojärvi, Cinque Terre ja Dolomiitit tuskin maltan odottaa näkemistänne!

Olin saanut kuulla, että Cinque Terren alue ei ole mikään varsinainen turisteja varten rakennettu alue, vaan viiden kalastajakylän muodostelma. Ja siksi siellä on hyvin vähän majoitustarjontaa. 
Sen vuoksi aloin jo syksyllä etsimään sieltä sopivaa majoitusta. Minulla kun oli ajatus, että huoneiston on oltava juuri jossain alueen viidestä kalastajakylästä ja tietysti mielellään merinäköalalla.
Aikani etsittyäni löysin kuin löysin Riomaggioresta apartmentoksen ja tein varauksen. Tapamme mukaan emme tule saamaan aamiaista valmiina vaan nyt se on tehtävä itse, pienessä huoneiston keittiössä. Vaihtelu virkistää. Mikä sen ihanampaa kuin hakea aamulla ne tuoreet lämpimäiset jostain kylän leipomosta.

Samantein tuli sitten tarkisteltua Comojärven seudun majoitustarjonta ja huone aamiaisella löytyi Lagliosta (George Clooneyn kesänviettopaikan läheltä). Arvatkaapa pyörrynkö, jos hän sattuu kylänraitilla tulemaan vastaan. Kummassakin paikassa olisi tarkoitus olla viikko.

Cinque Terren yksi kylä, lainakuva
 
Ennen lentojen varausta olin lukenut jostakin Dolomiiteista. Visiitti sinne oli saatava mahtumaan aikatauluihimme. Näin sitten Riomaggioren viikon jälkeen tein varauksen muutamaksi yöksi Val de Funesiin. Matkan kestoksi muodostuu siten 2 viikkoa ja 2 päivää.

Tammikuussa Finnairin alennusmyynnistä löytyivät lennot Milanoon ajalle 19.6-5.7.2016. Loppujen lopuksi en sitten tiedä olivatko hirveän halvat ticketit, koska laukkuvarauksia oli tehtävä erikseen. Kahta viikkoa kun ei oikein pelkin käsimatkatavaroiden turvin pysty viettämään.

Visiitti Dolomiiteille tulee hankaloittamaan hieman matkan tekoa. Toivottavasti matka sinne Riomaggioresta on sen arvoinen. Kilometrinä etäisyys on noin 450. Mutta auton vuokraus kahdeksi päiväksi ja mistä on vielä päätöstä vailla.

Hieman säätöä siis tulee reissumme olemaan, koska Comolla on syytä auto olla käytössä. Riumaggioressa autolla ei tee juuris mitään, koska siellä kuljetaan kylästä toiseen joko jalkaisin tai junalla ja taas Funesille mennäksemme tarvitsemme auton.

Ensimmäiseksi viikoksi autovaraus on nyt tehtynä. Viikon jälkeen on tarkoituksemme matkata Milanosta julkisilla Riomaggiooreen.  Riomaggiore viikon jälkeen tarvitsemme taas autoa. Auton voisi vuokrata jostain Riomaggioren läheltä ja palauttaa se Milanoon. Tuskinpa kuitenkaan näin teemme, koska ainakin äkkiseltään tutkailtuamme näyttäisi autonvuokrahinnat olevan pilvissä Riomaggioren lähialueilla ja alhaisimmat Milanossa.

No aika näyttää, kuinka toimimme.


Dolomiiteilla lainakuvaa
  
Kaikkien majoitusvarausten ja lentovarausten jälkeen alkoi aika suunnittelulle ja alueisiin tutustuminen. Sehän on osa matkaa eli näin loppujen lopuksi olemmekin olleet matkalla melkein vuoden, eikä vaan kahta viikkoa.

Suunnittelu johti myös siihen, että useana aamuna olen silmissäni nähnyt kuvan Comojärveä ympäröivistä vuorista ja sinisestä järvestä.
Ja entä sitten Cinque Terren pienet kalastajakylät ja erityisesti tuo Riomaggiore. Niissä kylissä olen jo etukäteen istuskellut useaan otteeseen (mielikuvissani) katsomassa, kuinka aurinko laskee meren taakse ja aamulla taas nostaa kasvonsa ylös taivaalle. Puhumattakaan Dolomiittien huikeista maisemista, joiden ylväys on seurannut mielikuvissani useaan otteeseen. Tuskin maltan odottaa, että pääsen niihin maisemiin hetkeksi vaeltamaan.

Vinkki Pohjois-Italiaan suuntaaville. Autoliitosta saa todella hyvän oppaan Pohjois-Italiasta ja Toscanan alueesta.

Lonelyplanetista löytynyt kuva ala Cinque Terre

Täältä tullaan ITALIA!
Vielä olisi töitä muutama päivä jäljellä ja sitten matkamme voi alkaa.
Mikäli matkamme kiinnostaa, niin olehan kuulolla ja seuraa somea. Matkan aikana koitan laittaa juttua tai kuvia niin Instaan kuin Facebookkiin. Sitten aikanaan näitä blogikirjoituksiakin.

Muuten myös viime hetken vinkkejä otetaan vastaan.
Mitä noissa paikoissa kannattaa tehdä? Ja minne erityisesti mennä? Mikä on sinun suosituksesi eri kohteissa?

Mitä sitten tehdään loppukesäloma?
Kai sitä on hiukkasen oltava kotonakin mutta kyllä sinne loppulomaankin mahtuu vielä jokunen kotimaan pikkureissu. No niistä sitten lisää aikanaan.

TÄMÄN KIRJOITUKSEN MYÖTÄ BLOGI VAIKENEE SIIS MUUTAMAN VIIKON AJAKSI.
AURINKOISTA KESÄÄ KAIKILLE!

Pori Yyteri
Utö
 
Kohteet kartalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti