Sivut

lauantai 9. heinäkuuta 2016

Laglio ja majapaikkamme B&B CA`Spiga Comojärvellä

Laglio


Tämän kesän varsinainen lomamatkamme on ohitse. Lomaa on vielä kuitenkin jäljellä ja kesää, joten muutamia kotimaan pikkumatkoja ehtii vielä tekemään.
Tämä matka oli suurenmoinen ja täynnä hetkiä unohtumattomia, jotka jäävät pysyväksi muistin syövereihimme.
Nyt tuntuu hetken siltä, että en tiedä, mistä aloittaisin kirjoittamisen tästä matkasta. Koska niin paljon olisi kirjoitettavaa. Vai aloittaisinko vielä mistään, jospa jättäisinkin tarinat muisteltavaksi kylmään ja pimeään talveen? Niin ne silloin lämmittäisivät edes hetken, kun nurkissa ulvoo kylmä viima. Ei kyllä haluan jo heti lähteä purkamaan edes jotakin paperille.

Aloitetaan juttusarjamme Lagliosta ja B&B Apartmentos Ca`Spigasta, joka ihastutti suuresti ja tarjosi juuri sitä, mitä Bookingin sivuilla oli luvattukin; Perinteinen italialainen perheomisteinen majoitus. Eli ei siis mikään jättihotellikompleksi.
Matkalla Milanosta Comojärvelle. Siellä ne Alpit alkavat häämöttää

18.6. saavuimme lentokentälle. Pienen etsinnän jälkeen löysimme lentokentältä autovuokraamo Maggioren, josta olimme vuokranneet auton viikoksi. Tyydyimme Alfa Romeoon. Papereiden tarkistaminen ja täyttö kestää ja kestää. Meille kaupataan ylimääräisiä vakuutuksia. Otamme jonkun vaikka autoliitosta on kerrottu, että sellaisia ei pitäisi tarvita. Tiedä häntä. Vihdoin pääsimme autoon. Jee suuri seikkailumme sai siis alkaa.
Meitä on ohjeistettu ajamaan ensin CA`Spigan puotiin järven rannalle saadaksemme lisäohjeistusta.
Löysimme Malpensan lentokentältä helposti Comolle johtavalle moottoritielle. Navigaattori on oiva apu. Tovin kuluttua alkoi näkymään Comojärvi. Aivan uskomattoman kauniita ovat maisemat. Alla vihertävä järvi yllä korkeat Alpit ja ne uskomattoman kauniit huvilat, joiden ohitse ajamme.
Tätä hetkeä olin odottanut jo monta vuotta ja nyt nyt se muuttui todeksi.

Näkymä parvekkeelta

Näkymä parvekkeelta


Kuva hotellin lähistöltä



B&B CA `Spiga
Linkki: caspiga
Etsiessäni sopivaa majoitusta Comolta kriteereinä olivat saavutettavuus, rauhallisuus ja näköala. Olin etukäteen päättänyt, että haluan illalla päiväreissultani tultua ennen nukkumaan menoa katsella tummuvaa järvenpintaa ja vuorien heijasteita.

Löydämme Ca`Spigan puodin. Meitä pyydetään istumaan kaupan edessä ulkona olevaan vapaaseen pöytään odottamaan. Hotellin omistaja tuo meille kupin kahvia ja juusto/kinkku lautasen. Meillä onkin jo hiukan nälkä sillä on iltapäivä ja aamiaisesta on jo aikaa.
Nautittuamme kahvimme, omistaja lähtee näyttämään meille tietä apartmentokseen. Hän kertoo hieman muutakin Lagliosta ja jo samantein varaa meille pöydän paikalliseen ravintolaan illaksi.


Näkymä oleskelutilan ikkunasta

Keittiö odottaa aamiaisvieraita

Huoneemme sänky

Yleinen oleskelutila

Hotelli Ca `Spiga osoittautuu todelliseksi helmeksi.
Auton kanssa ei aivan talon oven eteen pääse, vaan hotelli sijaitsee kävelykujan varrella. Autopaikkoja lähistöltä onneksemme löytyi joka ilta. Alhaalta kylästä järvenrannalta hotelliin on 156 porrasta. Ne laskimme eräänä iltana sieltä tullessamme. Portaat huoneeseen ovat jyrkät ja kapeat. Pääsemme sisään 1846 rakennettuun taloon. Ovi on sellainen vanhanaikainen raskas puinen ja avainkin on sellainen mielettömän iso ja raskas. Italialaistyylinen, romanttinen huone odottaa meitä ja oh no, mitkä näkymät ikkunasta! Sitten se parveke. Mamma mia, täällä siis saan viikon iltasella päiväretkien jälkeen katsella auringonlaskua huikeissa maisemissa. Paitsi että se aurinko laskee eri suuntaan. No mitä siitä, sillä maisema on siitä huolimatta mitä paras.

Sitten meille esitellään muita paikkoja. Talo on sokkeloinen ja siellä on paljon jyrkkiä portaita. Siellä on paljon yhteisiä tiloja, joiden sisustus on samalla tavoin vanhanaikainen ja sitten puutarha, missä sielläkin on paikkoja, jossa lepuutella jalkojaan. Kaunista!

Aamiaisella meidät istutetaan suureen isoon pöytään muiden vieraiden kanssa. Ollaan kuin yhtä suurta perhettä. Omistaja muistaa aina aamuisin kysellä vointiamme keittäessään meille kahvia. Hän on erittäin ystävällinen ja antaa vinkkejä siitä, minne mennä ja mitä tehdä.
Tarjolla aamiaispöydässä on vain paikallisesti tuotettuja herkkuja; makkaroita, kinkkua, leipää, juustoja, jogurttia, hedelmiä, croisantteja ja omistajan omatekoista piirasta.
Jollain tavoin ihastuttava rauhallinen aamuhetki. Tänne voisin vaikka jo jäädäkin.

Talon pizzauuni
Hotellin omistajan puoti.

Laglio
Laglio on melko pieni kylä. Siellä on asukkaita noin 930 ja se sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päästä Comolta, joka on järven pääkaupunki.
Kylän tunnetuksi viime aikoina on tehnyt huvilanomistaja näyttelijä Clooney. Hänellä on siis huvila villa Oleandra nimeltään Lagliossa. Toki mekin eräänä iltana kävelemme sitä katsomaan. Clooney ei ole paikalla mutta muutamia kuvia pääsemme talosta ottamaan. Mutta ulkopuolelta aidan.
Clooneyn talo ja upea puutarha


Mielettömät kapeat ja mutkaiset tiet. Yhdessä mutkassa ravintola ihan tien varressa

Lagliossa on muutamia ravintoloita, kauppa, pizzeria, leipomo ja hotelli. Ruokaravintolat tarjoavat hyvin perinteistä Comojärvenseudun ruokaa. Tarjolla on pääasiassa kalaa ja pastaa. Ensimmäisenä iltana syömämme ruoka on maukasta. Syön jotain paistettua ja paneeroitua pikkukalaa järvestä pyydettyä. Todella maukasta. Jälkkäriäkin on maistettava ensimmäisen illan kunniaksi. Paikallinen omenapiiras on sekin suussasulava. Ruokailimme kummassakin kylän kahdessa ravintolassa. Kummassakin ruoka oli hyvää.
Jotain paikallista pikkukalaa NAM

Tryffelirisottoa

Jälkkäriksi omenapiirasta

Kylässä eletään italian aikaa, ei turisteja varten. Siesta aikana kaikki paikat ovat kiinni.
Kylän plussaa on se, että se on rauhallinen, eikä ole liiallisella turistilla pilattu. Tämän takaa myös se, että lautta ei pysähdy Lagliossa.

Niitä portaita

Ja jatkuu vielä


Näillä kapeilla teillä sai kokea autoilijana kauhun hetkiä....

Upea villa
Vuoristopuro

Hautausmaa


Näkymä parkkipaikalta

Yö saapuu ja täysikuu

39 kommenttia:

  1. Aivan ihania maisemia! Voihan Italia <3 ! Mielenkiinnolla jään seuraamaan reissunne etenemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin. Tuolla voisi vaikka eläkepäiviä viettää, kun se aika tulee. Italiassa paljon ihania asioita. Ja kuinka joka maakunta on oma spesiaali paikkansa. Kiitos kiitos, juttua tässä pikkuhiljaa alkaa valuumaan.

      Poista
  2. Ihana tuo omistajan oma puoti :) Niin ihanan omavaraisen oloista majoitusta. Aamiaispöytä näyttää myös vallan sympaattiselta. Mielenkiinnolla seuraan matkaanne, nämä kohteet olivat itselleni tuntemattomampia - vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin ihastuin tuohon aamiaiseen yhdessä. Puoti oli myös ihana. Sieltä sai ostaa ihan vaikka lasillisen viiniä tai kahvia kera juusto/prosciutto lautasen. Ja kaikki tuotteet paikallisia!

      Poista
  3. Minulla on jo pitkään ollut haaveena käydä Gardajärvellä, ja olenkin päättänyt, että seuraava Italian reissuni suuntautuu sinne. Mutta ehkäpä sitten sitä seuraava onkin Como! Ihana majapaikka, just tuollaisista minäkin tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gardajärvikin on kai ihana mutta enemmän olen kuullut kehittävän Comoa. Varo vaan ettei Kärpänen pure, kun saat lisää lukea Comon juttuja. Mekin oltiin viikko ja osa järvestä jäi jopa tutkimatta. No näistä päivistä yksi meni Milanossa.

      Poista
    2. siis kirjoitusvirhe, kuullut kehuttavan.

      Poista
  4. On todella sympaattisen näköinen majoituspaikka ja ruokakin näyttää kotiruoalta. Varmasti hieno matka. Suloinen myös tuo herkkukauppa ensimmäisen majapaikan omistajalla. Tuo voisi olla hyvä lisä muutenkin pienien B&B-paikkojen yhteyteen, vaikkei niitä kovin usein näe.

    VastaaPoista
  5. Tuo Comojärven seutu on kyllä tosi upeaa. Me kävimme siellä ihan suunnittelematta. Oli tarkoitus viettää aikaa Milanossa, mutta se olikin aivan tyhjillään, kun kaikki kaupunkilaiset olivat viettämässä kesälomiaan. Ravintolat ja kaupatkin oli melkein kaikki kiinni. Lähdettiin sitten Como-järvelle. Ei ollut huono sattuma lopulta, kun nähtiin, miten upeaan paikkaan päädyttiinkään.

    VastaaPoista
  6. Olen nähnyt Comolta niin paljon ihania kuvia, että se voisi hyvin olla yksi seuraavista kohteista

    VastaaPoista
  7. Oi, ihana majoitus! Minäkin haaveilin Como-järvellä käynnistä aina siitä lähtien kun olin päässyt käymään ensin Gardalla. Vuosi sitten pääsin tekemään Milanosta päiväreissun Comolle, mutta eihän se riittänyt! Näitä maisemia pitää saada kyllä lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gardan ja Comon voi kyllä helposti yhdistääkin. Itsekin haluan Gardalle ja Dolomiiteille.

      Poista
  8. Ihanan näköistä! Olen miehelleni kateellinen kun hän pääsee kohta Italiaan ja minä en :D Tuo majatalonne keittiö on ihan kuin jonkun omasta kodista, tosi symppis! Ja ruokakin vaikuttaa kaikessa konstailemattomuudessan todella herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä majatalon aamiainen oli parasta. Hyvä tunnelma.

      Poista
  9. Oli pakko kartasta katsoa missä päin se Comojärvi oikein on :D Nimenä tuttu, mutten olisi osannut sijoittaa kartalle.
    Mutta kauniit on maisemat! Tuonne voisi harkita matkaa, vaikkei Italia olekaan mulle se ykkösjuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun miehellenikään Italia ei ole ykkösjuttu mutta Comosta hän piti.

      Poista
  10. Kuvista tulee mieleen Gardajärvi, näyttää olevan paljon samankaltaisuutta Comoon. Majapaikan omistajilla on kyllä viehettävän näköinen pieni puoti, niin italialaista kuin vain voi olla :-)

    VastaaPoista
  11. no on kyllä tunnelmallista - ei ihme että signor Clooneykin tuohon ihastui :-) Kuinkahan on muuten turistimäärät kasvaneet hänen myötään? Saakohan hän enää rauhassa lomailla lainkaan ja mitä ovat paikalliset mieltä asukkaastaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ovat nousseet Laglion kävijämäärät mutta paikalliset ovat luvanneet antaa hänen olla rauhassa. Melko suojattu on tuo hänen talonsa. Kuulemma paljon käy lähellä olevassa kylässä Cernobbiossa.

      Poista
  12. Varmaan ihan kelvollista seutua tämäkin - Italia ei kuitenkaan ole lempialueitamme ja etenkin siippa nyrpistää pahasti nenäänsä jokaiselle Italiaa edes sivuavalle ehdotukselle, joten olemme sitten Etelä-Euroopassa päätyneet useammin vaikka Kreikkaan ja Espanjaan kuin Italiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hiukan tutulta, ei minunkaan mieheni ole italia-ystävä mutta koska vuorotellen valitsemme kohteita, joutui hän tyytymään Italiaan. Ja yllätys yllätys ainakin pohjois-Italia oli hänestä hienoa seutua serpentiiniteineen päivineen.

      Poista
  13. Hanneli / duunireissaaja14. heinäkuuta 2016 klo 17.18

    Comosta kuullut paljon hyvää, ja Gardan kokemusten jälkeen voisin kuvitella Comolle lähteväni. Paitsi että ollaan miehen kanssa niin itäisemmän Euroopan lumoissa, että taitaa seuraavat reissut suuntautua enemmän ja enemmän niille seuduille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki aikanaan. Meillä ensi vuonna suunnitelmissa Croatia ja lähimaat.

      Poista
  14. Voi vitsi, miten tunnelmalliselta tuo kylä näyttää. Italialaisessa pikkukylässä ei olekaan vielä tullut käytyä, ranskalaisia onkin sitten koluttu jo useampi. Tällaiset paikat ovat parhaita, joihin eivät vielä suuret turistilaumat ole eksyneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, noissa pikkukylissä on kyllä tunnelmaa.

      Poista
  15. Varmasti hienon näköistä seutua tuo ja autolla kulkemalla saatte varmasti paljon enemmän irti reissusta! Miksiköhän ainakin puhelimella lukiessa osa kuvista muuttui pikselimössöksi eikä niistä saa selvää :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä auto on seudulla tarpeellinen paitsi noilla lautoilla pääsee hyvin kulkemaan. Mikä puhelin sulla on? Oma on Huawei ja siinä kuvat näyttivät normaalilta.

      Poista
  16. Siis miksi kukaan ei oo aikasemmin kertonut että George Clooneyllä on kämmppä Comolla??? Järvi sijaitsee suht lähellä meitä ja on ollut monesti mielessä, mutta aina kuitenkin jäänyt käymättä. Nyt on ainakin ihan pakko mennä käymään siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne siis. Löytyy Lagliosta heti pian kirkon jälkeen.

      Poista
  17. Voi vitsit miten kivan oloinen paikka! Just tommonen rauhallisempi ja vähempituristinen kylä kiinnostaisi sitten jos ja kun tuonne suunnalle joskus matkustaa. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  18. Majapaikka näyttää tosi suloiselta ja ihana näkalakin. Oikein rauhallisen oloinen matkakohde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rauhallinen totta tosiaan verrattuna esim Riomaggioreen, missä olimme majoittautuneena aivan keskeisellä paikalla. No siitä sitten aikanaan.

      Poista
  19. Voi kun tuttuja maisemia. Olen itsekin yöpynyt Lagliossa muutama vuosi sitten. Oikein rauhallinen pieni paikka.

    VastaaPoista