Sivut

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Malja kesälle -Peterzensin Boathousella Kustavissa

 
Auringonlaskua seuratessa mökin kuistiltaSosiaalinen media poikii usein jotain hyvääkin. Eräänä keväisenä sunnuntaina tupsahtaa Facebookin sivuille Peterzenin mainos. Siinä kerrotaan, että toukokuun ajan heidän Boathouse hotellissa voi majoittautua hintaan 57 €/yö (nyt muuten Travelbirdillä vielä parempi tarjous).

Aurinko paistaa ja lämmintäkin on melkein helteeksi asti. Tottahan toki sitä voisi omalla pihalla nauttia auringon paisteesta rikkaruohoja kitkettäessä tai mattoja pestessä.
Kotihommia omakotitalossa keväisin aina riittää.
Eikä, ei kiinnosta kotityöt. Nyt on päästävä fiilistelemään kesän tuloa ja mielellään veden äärelle. Pakko on päästä omaa pihapiiriä kauemmas.

Laitan viestiä Boathousen vuokraajalle. Vastaus tupsahtaa seuraavan aamuna sähköpostiin. Kyllä kyllä heillä on tilaa meille lauantain ja sunnuntain väliselle yölle.

Boathouse Kesän lapsi mä oon, vaikka keskelle paukkupakkasia olen syntynyt. Tämän kevään aikana on erityisesti tullut seurattua kuinka luonto herää, lumet sulaa, silmut puissa puhkeaa ja lehti kasvaa, ruoho alkaa vihertää, ensimmäiset kevään kukat kukkivat jne jne.

Tässä keväässä on ollut erityistä mieletöntä taikaa. Sen tuntee luissa ja ytimissä. Mutta miksi miksi? Ei mitään tietoa. Vain aavistuksia kevättuulessa ja tsadam siinä se kesä sitten jo onkin.

Istun boathousen kuistilla, tunnen kuinka viimeiset auringonsäteet ennen laskua hivelevät poskia. Siemailen kulauksen proseccoa, jonka ostimme viime kesänä juuri melkein tähän aikaan Venetsian matkallamme. Se on saanut vuoden päivät odottaa hetkeänsä ja nyt on se hetki.
Ajatukset viivähtää hetken Venetsiassa. Siitä on siis jo vuosi.

Erittäin hyvä prosecco Venetsian tuliainen Veneton alueelta

Pikku purtavaa

Malja kesälle!

KESÄ Tervetuloa. Minulla on kutina vatsapohjassani; Tästä on tulossa elämämme kesä. Suuret seikkailut odottavat ja tämä kaunis aurinkoinen ilta kesän kynnyksellä on startti sille kaikelle, mitä se pitää sisällään. Nostetaan siis malja kesälle!

Istumme vielä saunan jälkeen kuistilla nauttien hämärtyvästä illasta. Kesäturkkia en vielä tarjennut kastaa. Kuuntelen hiljaisuutta ja katson kuinka aurinko maalaa taivaan sinisestä ensin keltaiseksi, uudelleen siniseksi ja liilaksi. On vain hyvä olla.
Kiitos elämälle, kiitos kaikesta tästä hyvästä. Alkaa hämärtää, me istumme ja nautimme hiljaisuudesta vielä hetken ennen kuin menemme nukkumaan. Kyllä Suomen luonto on kaunis. Tämän vuoksi jaksaa ne talven pimeät ja loskaiset kelit.


 Aamulla, hyvin nukutun yön jälkeen, heräämme tuijottamaan samaa merta kuin aamulla. On pilvistä ja pientä sateentihkua ilmassa. Ei haittaa. Kävelemme aamupalalle. Nautimme valmiin pöydän annista kiireettömästi. Sitten on aika pakata ja lähteä kotimatkalle.

IHANAISEN SULOISTA KESÄÄ KAIKILLE!

LINKIT:

Peterzens
Kustavin savipaja
Peterzenin ravintolan kuistilla. Me emme tällä kerralla syöneet ravintolassa
 vaikka herkullinen ala carte lista olikin. Ravintolan ohessa on muutama putiikki.
Sieltä tuli ostettua housut ja jakku.


Venelaiturilla


Matkalla kotiin käväisemme Kustavin savipajalla


Ja toki on pysähdyttävä Muntin sillalle.  Se on vuonna 1850 valmistunut kivinen, yksiaukkoinen holvisilta Taivassalossa.

Todellinen maisemareitti on matkallamme


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti