Sivut

torstai 3. maaliskuuta 2016

Tukholmassa Helsingin kautta risteillen -mitä kaikki oikein maksoikaan?
Ennen joulua postilaatikosta tipahti Silja Linen joulutervehdys club -jäsenille ja tietysti se perinteinen edullinen "joululahja". Siinä kerrottiin, että on mahdollisuus varata risteily halvempaan hintaan kuin normaalisti.
Clubin edut eivät kylläkään ole enää niin hyvät kuin muutamia vuosia sitten. Pisteiden tasot ovat nousseet ja pisteistä huolimatta on pulitettava enemmän euroja, jos haluaa hyödyntää pisteitä matkoihin. Tästä club etujen huononimesta huolimatta olemme vuosien aikana saaneet melkoisen monta deluxe -hytti risteilyä toteuttaa Turku-Tukholma välillä muutamalla kympillä pisteitä hyödyntäen. Ja mikä parasta deluxe hyttiin kuuluu se ihana hieman ylellisempi samppanja aamiainen.

Nämä Silja Linen edut ovat huomattavasti tuntuvampia kuin Viking linen kanta-asiakas kortilla saadut edut. Sen vuoksi meillä Viking Linen risteilyt ovat jääneet vähäisemmälle ja esim Gracella emme ole risteilleet kuin päiväpicnikillä. Gracella on kyllä tuo reissu vielä tehtävä jossain vaiheessa.

Se on myös faktaa, että tuolla "ilmaisella" risteilyllä aina kuluu rahaa.  Mutta sillä rahalla kyllä sitten kertyy uusia pisteitä sen verran, että uusi "ilmainen/edullisempi" matka odottaa jo kohta plakkarissa.

Siitä on kulunut varmaankin jo kuusi vuotta kun olimme viimeksi risteilleet Helsingistä Tukholmaan.
Meillä kun Turun suunnasta on mahdollista tehdä matkoja Tukholmaan ja sieltä tulee usein lähdettyä risteilemään. Mutta silloin viettää päivä Tukholmassa ei ole niin houkuttelevaa, koska laiva on todella aikaisin aamulla satamassa ja vielä on otettava tavarat mukaan päiväksi. Toki terminaalissa on säilytystiloja, minne voi päiväksi tavaransa jättää.

Minua alkoi houkuttamaan tuo tarjous, vaikka näitä reissuja on muitakin jo varattuna ja suunnitteilla, niin miksei voisi viettää yhtä lauantaita Tukholmassa. Yllätys yllätys tilaakin näytti olevan vielä moneen lähtöön, joten päätimme varata matkan. Matkaseuraakin saimme, joten hyttejä tuli varatuksi kaksi.
Samassa yhteydessä sitten varasimme ruokailut; pöydän italialaisesta neljälle heti lähtöillaksi, aamiaiset kummallekin aamulle, joista toinen on tuo hieman erilainen samppanja-aamiainen ja lauantai-illalle vielä iltabuffett.
Kun nämä kaikki laskee hyttitarjouksen päälle, niin voikin jo todeta, että ei tästä mikään ilmainen matka sitten tullutkaan.

Päätimme jättää auton tällä matkalla kotiin. Onnibussilla matkustaminen on kyllä halpaa, se pitää todeta, sillä saan edestakaiset liput hankittua kahdelle hintaan 10 €.
Laiva, millä matkaa teimme oli Silja Symphony ja kuinka ollakaan perjantaina meitä viihdytti itse Antti Tuisku!
Me emme niin hirveitä Tuisku faneja ole mutta tokihan kävimme kuuntelemassa esitystä edes muutaman biisin verran.

Mitä sitten kaikki maksoikaan:
(Tässä ei ole mukana Tukholmassa ostetut syömingit. Siellä käväisimme kahvilla ja toisessa paikassa välipalalla. Se muu, mitä teimme Tukholmassa, löytyy täältä.)
Onnibussi liput Turusta 5 €
Hytit b-luokka 50 €/ hytti eli yhden hengen hinta 25 €
Ilta italiaisessa alku, pääruoka ja jälkkäri plus pullo viiniä, vettä aterian menu 50 €
Aamiainen 17,50 €
Lauantain buffet juomineen 38 €
Aamiainen 11,5 €
Yhteensä 147 € / hlö

Hyttinä meillä nyt oli siis B luokan hytti. Varatessa hyttiä luki sivuilla, että hytti olisi ikkunaton. Hiukan jo etukäteen pohdimme, minkälainen hytti onkaan. No kaikeksi onneksemme hytti oli ikkunallinen, kaikin puolin tilava ja se sijaitsi hyvällä paikalla kahdeksannessa kerroksessa eli melko lähellä kaikkia palveluita.

Se, mitä teimme Tukholmassa, voit lukea täältä.

Alla kuvia risteilyltä.

Lähtömaljoja Helsingissä

Mässäilyä italialaisessa Tavlotassa, alkuruoka

Vasikan potkaa polentan kera

Jälkkäri

Jälkiruokamaljalla viinibaarissa


Ilta-aurinko Tukholman edustalla

2 kommenttia:

  1. Me varattiin juuri deluxe hytti Helsingistä Tukholmaan noilla tasopisteillä, kun oli joku kamppis, jossa ne sai tuplattua tai jotain (mies varasi, niin en tiedä niin tarkkaan). En tiedä mitä se ennen on kustantanut, mutta musta diili oli aikas kiva, kun 60 € maksoi hytti ja siihen kuuluu aamupalat. Tokihan siellä laivalla sitten muutenkin saa rahaa palamaan, kuten tuosta laskelmastasi näkee. Olen käynyt Tukholman risteilyllä viimeksi monta monta vuotta sitten, joten ihan kiva päästä katsomaan miltä siellä nykyään näyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on edullisempi kuin meidän, koska meillä ei ollut aamupalaa. Ihan mukava reissu. Meillä oli myös jo muutama vuosi välissä. Tosin päivä ei Tukholmaan riittänyt, pitää mennä uudelleen. Haaveilen, että voisi silloin mennä lentäen ja yöpyä. Mukavaa matkaa teille!

      Poista