Sivut

perjantai 9. lokakuuta 2015

Blogihaaste: 10 Matkakuvaa vol. 2 – minun kuvaniJourney Diary-blogilla oli kiva haaste, johon nyt tartuin.
Hän kirjoitti: "Yksittäiset kivat ja itselle tärkeät otokset jäävät usein arkistojen kätköihin ihan vaan sen takia, kun niiden ympärille ei saa rakennettua kokonaista postausta.
Kerro pari sanaa kuvasta tai annan kuvan puhua puolestaan! Haasteen tarkemmat ohjeet löydät alhaalta"

Tässä minun vastaukseni Journey Diaryn haasteeseen:

1. Kuva tärkeästä hetkestä
Similanin saarilla joulupäivänä. Ikimuistoista kaikki; ensimmäinen joulu kun ei vietetä joulua ja paljain varpain tallustellaan uskomattoman kauniilla rannalla turkoosin veden äärellä kaukana kotoa. Voisiko paremmin enää edes olla? Tämä maanpäällinen paratiisi jää ihan varmasti ikuisiksi ajoiksi mieleen. Snorklaustakin tuli kokeiltua. Uskomattoman kaunis maailma veden alla koralleissa.

2. Perinteinen matkakuva

Kroatia Plitvice. Ei ole matkaa, ettei jossain vaiheessa pyydetä ottamaan kimppakuvaa jonkun tärkeän nähtävyyden äärellä. Tässä poseeraamme Plitvicen luonnonsuojelualueella Kroatiassa ja taisi olla sen alueen korkein putous. Tämä oli paikka, joka myös taitaa jäädä ikuisiksi ajoiksi mieleen yhtenä kauneimpana.....
Toinen perinteinen matkakuva on tässä. Perusteena se, että ihan varmasti jokaiselta Pariisissa käyneeltä löytyy kuva tästä kohteesta. Lähestulkoon jokainen maapallolla tietää, mikä kohde on kyseessä. Eiffel on varmastikin Pariisin kuvatuimpia kohteita sekä jonkinlainen kaupungin symboli ja siksi siitä syntyykin niin tyypillinen matkakuva. Olihan meidänkin sen juurella edes käytävä.  

3. Kuva mahdollisimman kaukaa

Kuva on Thaimaasta Phang Nga lahden vedenpäälle rakennetusta kylästä. Sillä hetkellä, kun siellä kävelimme sitä tunsi olevansa todella kaukana kotoa ja aivan erilaisessa kulttuurissa. Tämän kauempana en vielä ole käynyt mutta....katsotaanpa muutaman kuukauden päästä.

4. Suurkaupungin sykettäTässä sitä sykettä. Euroopan yksi pääkaupungeista; Saksan Berliini ja Hauptbahnhof. Aikamoinen asema täynnä tuloja ja lähtöjä moneen eri suuntaan niin metrolla kuin junalla.
Pariisi, yksi maailman sykkivimmistä kaupungeista. Kuva on Sacre Coueren kirkon rappusilta ja näkymä Montmartea. Saakohan tästä kuvasta sitten minkälaista sykettä? Usvaa ennemminkin. No pakko oli tämä ainakin jakaa.

5. ZZZ matkustaminen väsyttää
Halpamatkalla Turkissa ei sesonkiaikaan helmikuussa 2014 5* hotellissa, jossain lähellä Belekkiä. Ihan kiva huone, unen saannissa ei vaikeuksia. Hotellin nimeä en nyt muista.

6. Auringonlasku
En osannut päättää, on siis laitettava muutama kuva. Näissä auringonlaskuissa ja monissa muissa on tullut istuttua. Tämä on Kreetalta Plataniakselta.
Khao Lak Laguna resort hotellin rannalta, aivan niin upea ilta. (taisi olla Mondon TOP 50 hotellin listalla vuonna 2015 kuudes) Rannalla tuli auringonlaskua katsottua muutamaan otteeseen.Kolmas vielä oli laitettava. Utössä istahdimme varta vasten kuvaamaan illan viimeistä valoa kesällä 2015. Ihastuttava pieni saari lähestulkoon keskellä Itämerta.

7. Herkuttelu olennaisena osana retkeä
AH, NAM mustekalarenkaita. Niitä on pakko maistella silloin tällöin. Ainakin Välimeren maissa oleillessa.

Thaimaan herkkuja; kevätkääryleet. Ne vaan yksinkertaisesti olivat hyviä.Jälkkärien aatelia. Thaimaan katukeittiöstä ostettu pannukakku (banaani viipaleita välissä) suklaakastikkeella. Aikaa muutama vuosi ja silti vesi kielellä kun kuvaa katselee.

8. Hehkutettu nähtävyys, joka olikin pettymys
Gondoliajelu. Vaikka oli hääpäivä, ei tämä ajelu kolahtanut, ei niin millään muotoa. Kuskikin oli ihan pöljä. Eikä se Venetsiakaan ihan paras paikka ollut, turistirysä, mikä lie. Lidossa ja Muranossa viihdyttiin paremmin. No Venetsia on kuitenkin paikka, joka on edes kerran elämässä nähtävä. Itsekin olin halunnut sinne jo useamman vuoden.

9. "Teen mitä vain hyvän otoksen eteen" kuvaEläimet luonnossa kiinnostaa. Ravuista on yritetty ottaa kuvia mutta....aika vikkeliä ovat ja zuumi on oltava lähtöasemissa. Kyllä siinä saa tehdä kaikkensa, jotta saa edes jonkinlaisen kuvan. Eläinten kuvaaminen varsinkin, liikkuvan sellaisen, on aina haasteellista. Thaimaassa olimme saarella nimeltä Tachai. Meidät vietiin sademetsään katsomaan maakrapuja. Hiukan hirvitti paljain varpain tallustelu metsässä, missä voi kulkea mitä tahansa mönkiäisiä (kengät otettiin laivamatkan alussa talteen ja saimme ne vasta perille päästyämme). Rapujen bongaaminen saatikka kuvaaminen ei ollut helppoa. Alla yksi epäonnistunut ja ainoa versio.


 
10. Kuva roadtripiltäKesällä 2014 Lefkaksella. Oli niin kuuma, että vuokra-autommekin keitti, laitoimme vettä ja ajoimme vähän matkaa ja eikun taas ja näin se joi sitten kaikki meidän vedet. Autokorjaamolle päädyimme lopuksi. Mitään ihmeellistä vikaa ei löytynyt ja onneksi pääsimme jatkamaan matkaa.
 

Ja matka jatkukoot kohti Porto Katsikia.OHJEET HAASTEESEEN - TULE MUKAAN!
  1. Haasteeseen saa tarttua vapaasti, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Journey Diary -matkablogin (linkki tähän postaukseen).
  2. Linkitä vastauksesi tämän Journey Diaryn postauksen kommenttikenttään, jotta hän saa koottua haastepostaukset yhteen linkiksi/vinkiksi.
  3. Voit halutessasi haastaa useammankin bloggaajan tai vaihtoehtoisesti olla haastamatta ketään.
  4. Haasteeseen saa osallistua aivan vapaasti, ei tarvitse jäädä odottelemaan, että joku sinut haastaa.
Minä en haasta ketään erikseen mutta kiva on, jos otat ja tartut haasteeseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti