Sivut

lauantai 5. syyskuuta 2015

Keukenhof ja tulppaanipellot -Ihmeellisiä paikkoja, missä olen saanut käydä OSA 4

Keukenhof ja tulpaanipellot, 2014 (varoitus....sisältää todella paljon kukkia)
Olimme pääsisäistä viettämässä tyttäreni luona Leidenissa. Kuinka arvata saattaakaan, että tämä pariskunta kumpikin ovat ammatiltaan puutarha-alan ihmisiä ja kuinka ollakaan, he halusivat viedä meidät vierailullamme ensin poikaystävän työpaikkaan tulppaanipelloille (voisiko maailmassa olla ihanampaa kuin saada työskennellä noilla kuuluisilla pelloilla?) ja seuraavan päivänä Keukenhofiin.

Pääsiäinen oli Hollannissakin kolea mutta siitä huolimatta kevät oli huomattavasti pidemmällä kuin meillä Suomessa. Näitä tulppaaniviljelmiä on todella paljon. Onhan se suuri elinkeino maalle. Jo lentokoneen laskeutuessa näimme väriläiskiä siellä täällä.
Täytyy sanoa, että kuvatkaan eivät pysty kertomaan sitä näkyä, miltä pellot täydessä kukassaan näyttivät mutta tuossa nyt muutamia kuvia näistä ihmeistä.

Keukenhof

Keukenhof on puisto Lissen kylässä Alankomaissa. Puisto on perustettu vuonna 1949. Se on 32 hehtaarin suuruinen, ja siellä on 15 kilometriä polkuja. Sipuleja  siellä on noin 7 miljoonaa. Lajeja yli 1600. 2500 puuta, 87 eri lajia. 280 pensasta. 15 suihkulähdettä. 32 siltaa. 12 joutsenta. 150 taide-esinettä. 4 isoa katettua paviljonkia. 5 ravintolaa ja 6 matkamuistomyymälää.

Alueella on erilaisia teemapuistoja. Me saimme siellä mainiosti kulumaan koko päivän. Jopa miehet jaksoivat kulkea ja ihmetellä näkymiä. Ehkä oman nautinnon päivään toi aurinko ja lämpö. Jos haaveilet päivästä paikassa kannattaa jalkaan pistää kunnon jalkineet, jotta jaksaa kulkea.

Suomesta Keukenhofiin tehdään keväisin teemamatkoja. Amsterdamista Keukenhofiin pääsee joko omatoimisesti menemällä bussilla Amsterdamin lentokentälle, mistä menee busseja Keukenhofiin.  Myös Amsterdam citytours.com myy retkiä alueelle. Liput alueelle joka tapauksessa kannattaa hankkia etukäteen. Niitä saa ostaa Leidsepleinin tai Stationspleinin Tourist Information Officesta. Matkaan kannattaa lähteä aamulla varhain silloin siellä ei ole jonoa eikä ruuhkaa mutta klo 10 jälkeen alkaa massaa viirata paikalle.

Tämä vei sydämeni. Metsäinen kukkameri helmihyasinteista.

ja tämä. Voiko hempeämpää enää olla?

 tyypillinen hollannin maisema?

rakkautta ilmassa

vähän japanilaista

labyrinttiPetolinnun kiitorata
 

  

 


ja sitten tämä uskomattoman ihana orkideataloAlla olevassa linkissä on mielenkiintoisesti kerrottu tulppaanin tarinaa.
http://tamamatka.pallontallaajat.net/2013/05/08/keukenhof-takuuvarma-yliannostus-tulppaaneita/
Ihan viralliset Keukenhofin sivut
http://www.keukenhof.nl/en/
http://www.amsterdamcitytours.com/keukenhof-tours.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti