Sivut

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Monterosso al Mare -se viides Cinque Terren kylistä


Toinen puoli kylästä mereltä katsottuna


Ranta-alue

Tämä kylä on viimeinen Cinque Terren kylistä Riomaggioresta päin katsottuna. Mutta ei vähäisin. Minä pidin tästä paikasta. Me kävimme viikon aikana siellä usein. Yksi syy oli se, että lämpötilan kivutessa yli 30 asteen, ei kaivannut paljon muuta kuin viilennystä, varjopaikkaa, lepotuolia ja pulahdusta mereen. Monterosso tarjosi tähän parhaan mahdollisuuden, koska siellä oli uimaranta. Muissa kylissä sellaista ei ollut. Tai olihan Vernazzassa, Riomaggioressa sellaiset olivat mutta ne olivat todella pienet.
Sanotaan, että Monterosso on enemmän turistipaikka, sen ei pitäisi siksi olla laskuissa mukana Cinque Terren alueena. Rohkenen väittää muuta.
Sillä jos tarkkaan pohtii on joka kylä jo niin turistivirtoja täynnä, että paikallisuus alkaa hukkumaan turistivirtojen alle.

Paikkansa Cinque Terren kylänä Monterosso ansaitsee mielestäni myös siksi, että siellä on muutakin kuin pelkkä uiminen. Oleilun lomassa tein pieniä tutkimusmatkoja kylään. Kylä koostuu kahdesta alueesta ns  ranta-bulevardi alueesta ja sitten pienen kävelymatkan olevasta toisesta alueesta, joka oli varmaankin tuo alkuperäinen kylä alue.
Ohessa kuvina se, mitä Monterosso -kävelyillä löysin.

Rantabulevardia uimarannan puolella

Rantabulevardia. Sen vieressä oli paljon lounaspaikkoja


Turkoosi meri

Patsas 1900 luvun alusta veistetty villa Montalesin viereen. Huvilaan eikä sen alueelle päässyt


The Aurora Tower

Näkymää Towerista, alempana on myös bunkkereita

ns kylän puoli

Takana kellotorni

Kirkko Giovanni e Battista vuodelta 1244. Kylässä on toinenkin kirkko mutta siellä emme käyneetOratorio Mortis 1700 luvulta


Ja näitä kauniita katuja, joihin on ihana hävitä päiväksi kulkemaan ja istumaan kahviloissa


12 kommenttia:

 1. Nuo on kyllä niin sanoinkuvaamattoman hienoja paikkoja! Täytyy kyllä ehdottomasti päästä itsekin näkemään nuo muutenkin kuin kuvista. Näillä kuvilla kyllä pääsee ihanasti fiilikseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että en itsekään tahdo uskoa, että oikeasti olimme tuolla. Cinque Terrestä luin jutun joskus viisi kuusi vuotta sitten ja siitä lähtien olen halunnut päästä sinne ja tsadam haaveet toteutuvat.

   Poista
 2. Tietysti haluaisin nähdä tämän(kin) paikan - mieluusti viipyisin pidempäänkin, hienolta näyttää. Mahtava tuo kuvan veistos! ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hieno veistos. Minulla kesti tovi, ennen kuin sen bongasin.

   Poista
 3. Cinque Terre kiinnostaisi. Yksi tuttuni vertasi sitä Amalfin rannikkoon sillä erotuksella, että Amalfin rannikon alue on suurempi. Tiedä häntä - olisi kiva joskus käydä ja nähdä omin silmin. Nätiltä näyttää!

  VastaaPoista
 4. Monterosso oli ehkä Cinque Terren kylistä meistä se tylsin. Tämä siis noin puolen päivän kokemuksen perusteella. Ehkä siksi, että rantaelämä ei meitä tuolla kiinnostanut, keskityttiin vaan tutkimaan niitä kyliä. Ihana paikka siis silti, mutta vähän erilainen niihin muihin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tässä on mielipide eroja. Rantakohde Monterosso oli kieltämättä ja sen vuoksi mekin siellä kävimme useina päivinä uimassa. Mutta paikalla oli paljon muutakin tarjottavaa nähtävää, mitä en olisi jättänyt väliin. Juuri sen toinen keskusta tarjosi tuota vanhaa ja perinteisempää nähtävää.

   Poista
 5. Mun täytyy niin palata tähän juttusarjaasi kunhan saamme Cinque Terren suunnitelmamme etenemään. Pitänee harkita kevättä tai syksyä, sillä helle ei ole meidän juttumme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helle oli meillekin hieman liikaa mutta suht hyvin kuitenkin sen kestimme ja jaksoimme liikkua. Pahiten helteen kohtasimme Pisassa. Kevät tai loppusyksy on parempaa aikaa matkustamiseen.

   Poista
 6. Mä en kestä miten nättiä <3 Tuonne alueelle haluan kyllä lähteä, täytyy laittaa sun juttusarja talteen myöhempää käyttöä varten :)

  VastaaPoista