Sivut

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Retkipäivä Kurjenrahkan kansallispuistossaTämän pääsiäisen päätimme viettää kotosalla. Samalla jo etukäteen pohdimme, että joku luontoretki voisi olla kiva tehdä jonakin noista neljästä vapaapäivästä.
Maanantaina aamulla totesimme, että nyt on se päivä, muuten retki jää.
Tarkastelimme vaihtoehtoja, mennäkkö Teijon kansallispuiston vaiko Kurjenrahkan kansallispuistoon. Tuttu Kurjenrahka vei tällä kertaa voiton.

Kurjenrahkan kansallispuisto sijaitsee Varsinais- Suomessa Auran, Ruskon, Turun, Mynämäen, Nousiaisten ja Pöytyän alueella. Se on luonnontilainen suoalue ja sen läheisyydessä sijaitsee Vaskijärven luonnonpuisto.
Puiston suurin nähtävyys on kuuden kunnan rajapyykki. Alueella on monia reittejä. Meidän suosikki, jota useasti olemme kiertäneet, on noin kuuden kilometrin Savojärven ympärikierto. Alueella on paljon erilaisia levähdyspaikkoja ja mm Nousiaisten virkistysalueella pääsee uimaan sekä kesäisin avoinna on kioski.
Aika hyvin eri reittejä on merkitty. Valitsimme tuon reitin, vaikka muitakin vaihtoehtoja olisi ollut. Seuraavalla kerralla päätimme, että kierräme jonkun muun reitin.

Kulkijoita pilvisestä päivästä huolimatta on paljon. Täälläkin selvästi kulkee paljon ulkomaalaisiakin. Luonto on selkeästi vielä talvihorroksessa.


Ohessa linkkejä, joista saa lisää tietoa eri alueen reiteistä ja siitä kuinka alueelle pääsee. Me ajoimme autolla Nousiaisten virkistysalueelle mutta Turun Paattisten puolelta pääsee paikalle niin autolla kuin bussillakin.

Linkkejä
Kuhankuono
www.luontoon.fi/kurjenrahka
Retkipaikka.fi/vapaa/kurjenrahkan-kansallispuisto-vajosuon-vaellus/

Retkipäivä ei ilmoiltaan ollut paras mahdollinen ja jo alkumetreillä tuumasimme, onko järkevää lähteä kävelemään ollenkaan kun alkutaival oli erittäin jäinen. Onneksi kulkureitti kuitenkin suurimmaksi osaksi oli hyvässä kunnossa.
Päivä ulkosalla virkisti todella paljon.


Tässä maisemassa silmä lepää

Savojärvi vielä jäässä

Evästauolla


Soppatykistä olisi voinut ostaa keittoa a 3€

Kuuden kunnan rajapyykki


Hiukan on mennyt puuta nurin

Tänne pitäisi tulla keväämmällä. Paikka on täynnä sinivuokon alkuja.

 

4 kommenttia:

 1. Olen ollut Kurjenrahkan kansallispuistossa ja Vaskijärvellä kummassakin kerran ja halu olisi käydä niissä kummassakin useammankin kerran. Oma käyntini oli toukokuussa, joten luonto oli oikein herännyt kevääseen. Käki kukkui niin innokkaasti, etten saanut kunnolla nukuttua laavussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä on muutenkin ehkä hankala saada nukuttua esim teltassa, kun linnut konsertoivat kovin. Me kaavailimme tekevämme uuden reissun Vaskijärven suuntaan keväämmällä.

   Poista
 2. Teuvo taitaa olla Teijo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Totta nyt korjattu. Mistä lienee tullut noin paha painovirhepaholainen :D

   Poista