Sivut

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

JA NE KAIKKI TEHDYT MATKAT.....
Yllä 22.7.2016 päivitetty matkakarttani


TÄLLÄ SIVULLA ON LYHYESTI KUVATTUNA KAIKKI KOHTEET, MISSÄ MAAPALLOLLA ON TULLUT TALLUSTELTUA.
KUVAUKSIA LISÄTÄÄN SITÄ MUKAA, KUN KILOMETREJÄKIN KERTYY
NIIN LÄHELTÄ KUIN KAUKAA
 

Thaimaa, Khao Lak, White sand beach, ajassa ikuisuuteen


Täytyy sanoa, että 2007 vai olikos se 2008 no Rooman matkan jälkeen mikään ei enää ollut entisellään. Uteliaisuus maailmaa kohtaa paheni niin, että toisen matkan lähestyessä alkoi jo toisen suunnittelu.
Ja vauhti senkun kiihtyy. Nyt suunnittelussa kolmekin matkaa samaan aikaan. No osan selittää se, että pidemmät matkat ainakin vaatii hiukan enemmän  suunnittelua.
Vuonna 2014 teimme kolme viikon pituista matkaa Turkkiin, Kreikkaan Lefkakselle ja Gran Kanariaan Maspalomakseen Lisäksi vielä pääsiäisen vietimme Hollannissa Leidenissa.
2015 tuon vuodenvaihteen Kanarian matkan lisäksi matkustimme pidennettyjä viikonloppumatkoja Saksaan Berliiniin, Italiaan Venetsiaan ja Puolan Gdanskiin. Nyt vielä loppuvuodesta on horisontissa näkyvissä matka Kuubaan. Pakko on hehkuttaa, että näin huikeaa matkabuumia en edes osannut kuvitellakaan. KIITOS SIITÄ!
Alla lyhyitä kuvauksia sanoin ja kuvin eri maista ja kohteista aakkosjärjestyksessä, missä on tullut käytyä.

BELGIA

Brysseli 2012

Brysseli kuului osaksi omatoimimatkaamme.
Kesällä 2012 päätimme matkustaa Eurooppaan reiluksi viikoksi. Tärkein etappimme matkalla oli Vlissingen, rantakaupunki Hollannissa. Vlissingeniin suuntasimme, koska tyttäremme oli siellä työharjoittelussa. Reittimme kokonmaisuudessaan oli Bryssel/Brugge-Vlissingen-Leiden-Amsterdam-Bryssel. Kaupunkien välit matkustimme junalla.
Halpamatkoja rakastavina päätimme hyödyntää halpalentomatkantarjoajaa Ryanairia, joka teki lentoja Turusta Brysseliin, joten emme lentäneet Amsterdamiin, vaan päätimme aloittaa reissun Brysselistä. Siellä sitten vietimmekin sitten pari yötä.
Aikaa Brysselin kiertämiseen jäi vähän, koska teimme päiväretken Bruggeen.
Manneken Pis patsas yllätti pienuudellaan. Hieno kaupunki. Olisi siellä voinut olla pidempääkin.
Kaupungissa on Unescon maailmanperintökohde Grand Place.


Brugge 2012

Olin talvella lukenut lehdestä jutun kaupungista ja paikka alkoi kiinnostaa siinä määrin, että pakko oli uhrata yksi päivä Brysseliin tutustumisesta ja matkata Bruggeen. Ja tämä on asia, jota en kadu! 
Kaupunki on upea keskiaikaistyylinen pikkukaupunki. Tämä oli silloisen lomamme ensimmäinen päivä ja aurin8gonpaiste huumasi meidät täysin.
Bruggen keskusta on Unescon maailmanperintökohde.


ENGLANTI

Lontoo 2016

Yhteenveto Lontoon matkastamme, Lontoo täynnä herkuttelumahdollisuuksia, Nähtävyydet haltuun HOPONOFF-kiertoajelulla, Hyde Park -kevättä ilmassa, Lontoon Tower -monta vuosisataa historiaa

Omatoimimatka
Lontooseen Lähdin Ystäväni kanssa pidennetylle viikonloppumatkalle. Viikonloppu me täyttyi niin nähtävyyksistä, kulttuurista, shoppailusta kuin hyvästä ruuasta. Lontoo yllätti positiivisesti elämyksillään. Ja niitä meillä oli aikaa kartoittaa ennen lomaamme. Ainoan miinuksen voisi sanoa olevan hintatason.
Unescon maailmanperintökohteita kaupungissa on Lontoon Tower, Westminister Abbey ja Westministerin palatsi.

ESPANJA

Kanariansaaret
Gran Canaria; Playa de la Ingles ja Las Palmas 2009

Aurinkomatkat
Todella pitkä aika oli (liiankin) kulunut siitä kun viimeksi olimme olleet etelässä. Se oli tainnut olla vuosi 1990 ja häämatkamme Lefkakselle.
Matkamme, joita kolmen lapsen kanssa olimme tehneet olivat ulottuneet lähinnä kotosuomeen ja naapurimaihin Tanskaan, Tukholmaan, Pietariin, Viipuriin ja Tallinnaan.
Muistan vieläkin, miltä tuntui aurinko ja miltä maistui kylmä Breezer allasalueella ensimmäisenä päivänämme perille kohteeseen päästyämme. Piti ihan nipistää itseään, että täällä siis olemme.
Toinen mieleen painunut asia oli aamuaurinko, jota katselimme parvekkeeltamme yllä meren.
Matkaa emme tehneet keskenämme vaan meitä oli matkassa mukana toinenkin perhe yhteensä 6 henkeä (3+3).
Samalla matkalla tutustuimme lähialueisiin. Teimme päiväretken vuorille ja seikkailimme linja-autolla omatoimisesti Las Palmasissa sekä Maspalomaksessa.
Ai juu ja pakko on mainita, että hotellin vieressä oli Irwin pub.
Hotelli taisi olla Green Park.

 

 

Playa de Inglesin puoleinen ranta-alue

La Gomera 2013

La Gomeralle teimme päiväretken ollessamme Teneriffalla. Gomera on kaunis "peikkosaari", joka maisemineen ja metsineen vei sydämeni. Peikko nimen annan saarelle juuri siksi, että laurissilvan metsä muistutti jollain tavoin satumetsää.
Laurissilvan luonnonpuistoalue on Unescon maailmanperintökohde.

Gran Canaria;Maspalomas, Arguineguin ja Las Palmas 2014/2015

Finnmatkat
Kuukausi ennen joulua tuli huutava tarve; pakko päästä jonnekin lomalle ja karistaa arjen tomut itsestä. Sopivaa kohdetta etsiessämme vaihtoehdot alkoivat mennä minimiin. Muutkin tekivät matkavarauksia ja näin vaihtoehdot päivä päivältä vähenivät.
Olimme edellisellä matkalla ihastuneet Teneriffaan ja sinne uudelleen matkustamista pohdimme kauan mutta sitten Maspalomas vei voiton.
Pettymykseksemme ilma oli viileähkö ja tuulinen eli rannalla ja altailla emme paljoakaan aikaamme viettäneet. Teimme paljon kävelyretkiä mm. perinteisen hiekkadyynien päästä päähän kierroksen rantaa pitkin.
Retkellä käväisimme Las Palmaksessa ja luolakylässä. Lisäksi käväisimme naapurikylässä Arguineonissa.
Ikimuistoista matkalla oli uuden vuoden aatto, jonka vietimme Maspalomaksen rannalla rantaravintolassa  syöden (taisi olla Maspalomaksen paras kalaravintola) ja viereisessä irkkubaarissa notkuen. Upeat olivat Maspalomaksen ilotulitukset.

Teneriffa: Playa de la Americas 2013
Teide By night, Masca

Valmismatka
Olimme tuttavapariskunnan kanssa tehneet matkoja siten, että kukin sai vuorollaan sanella kohteen. Nyt oli tuttavapariskunnan vuoro määrätä kohde.
Gran Canariasta oli puuttunut se jokin, joka löytyi mukavasti täältä. Hintataso olin selkeästi alhaisempi, ihmeteltävää oli paljon enemmän. Ingles matkakohteena on ehkä hiukan nukkavieru. Teneriffa vei voiton ainakin Inglesistä.
Ilma oli lämmin, teimme paljon retkiä; Teidelle ja ympäri saaren. Käväisimme myös naapurisaarella La Gomeralla.
Osa Teneriffasta jäi vielä koluamatta. Kukapa tietää, ehkä joskus voimme palata. Kunhan nyt ensin valloitetaan muutakin maailmaa.
Teidestä ja Mascasta löytyy juttua blogista erikseen.
Teide on Unescon maailmanperintökohteiden listalla.

Yhtenä päivänä naisporukassa tehtiin pitkä kävelylenkki
 Adeleen rantaa pitkin

Uskomattoman maukas sangria, tosin sitä oli sitten
 litrakaupalla  ja siinä sitten tovi
tuli istuttua ennen kuin saatiin juotua.
Hiukan taisi vielä mennä päiväkännin puolellekin tämä maistelu...

HOLLANTI

Amsterdam, Leiden ja Vlissingen kesällä 2012

Omatoimimatka
Olimme siis olleet pari yötä Brysselissä. Aikamme oli lähteä junalla varsinaiseen kohteeseemme Vlissingeniin, jossa tapaisimme tyttäremmekin.
Hotellimme sijaitsi keskeisellä paikalla rantabulevardilla, mistä näköalat merelle olivat hulppeat. Hieno pieni kaupunki uskomattomine hiekkadyyneineen. Lomaa varjosti ainoastaan tuuliset ja koleat päivät. Silti ihastuimme tähän paikkaan.
Matkalla Amsterdamiin pysähdyimme päiväksi Leideniin. Mukava pieni yliopistokaupunki.
Amsterdamissa yövyimme muutaman yön. Vlissingenin rantakaupungin rauhan jälkeen oli melko shokeeraavaa olla keskellä hälinää.
Kiertelimme kaupunkia hop on off -bussilla ja pakollinen kanaaliristeily suoritettiin. Parhaiten mieleen jäi Anne Frankin talo ja Van Gogh museo.
Hotellimme oli hyvällä Paikalla, rautatieaseman vieressä.
Täältä sitten oli aika palata junalla Belgiaan ja lentokentälle.
1600-luvun kanava-alue Amsterdamissa Singelgrachtin sisäpuolella on yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Amsterdam, Leiden  ja Keukenhof  pääsiäinen 2014

Omatoimimatka
Olimme tyttären luona vierailulla viettämässä pääsisäistä. Samalla matkalla pääsimme käymään tulppaanipelloilla, Keukenhofissa, Amsterdamissa ja Hollannin rannikolla.
Aivan uskomattoman hienoa nähdä isot peltoalueet täydessä kukassa. Kuvia ja juttua tarkemmin löytyy Keukenhofin postauksesta. Leidenissä käväisimme syömässä mielenkiintoisessa buffet ravintolassa. Tarjolla oli vaikka mitä kengurusta pihveihin...

Leiden
ITALIA

Comojärvi ja sen alueen kylät mm. Como, Lecco, Laglio, Varenna,  Menaggio, Bellagio 2016
Jutut: Comojärven kyliä, Como ja Lecco, Comojärven kolme kaunista; Menaggio, Bellagio ja Varenna risteillen, Toinen risteily Comojärvellä Tavernola, Torno ja Cernobbio, Comojärven upeat villat; villa Carlotta ja villa Balbianello, Laglio ja majapaikkamme Ca`Spiga

Cinque Terre; Riomaggiore, Manarola, Cornigilia, Monterosso al mare ja Vernassaa 2016

Portovenere ja sen lähisaaret 2016

Milano 2016

Pisa 2016

Rapallo 2016

Rooma 2007

Omatoimimatka
Tätä voisi kutsua kaikkien matkabuumien  äidiksi. Sain 40-vuotislahjaksi Rooman matkan. Matkaa lähdettiin hetimiten suunnittelemaan. Supersaver oli paras hakukone siihen aikaan. Samalla voi todeta, että nojatulimatkaa tuli näin tehtyä muutaman kuukauden ajan ennen varsinaista matkaa.  Syy pitkään suunnitteluaikaan johtui kyllä enimmäkseen koneestamme, joka oli todella hidas ja jumittui vähän väliä.
Muistan vieläkin sen jännityksen kun olimme lentokentällä, minä, nuorin tyttäreni ja äitini. Rooma keväällä oli juuri sitä kaikkea, mitä olimme odottaneetkin. Päivät siellä kuluivat kuin siivillä eri nähtävyyksiä katsellen.
Roomassa söin parhaimmat jäätelöt ikinänsä.
Rooman historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohteiden listalla.

Fontana di Trevi
Vatikaani 2007

Jos Vatikaani on valtio on se merkittävä erikseen. Tottahan toki Rooman matkalla oli käytävä Vatikaanissa. Yksi mieleenpainuva elämys oli Michelangelon Sikstiiniläiskappeli, voiko upeampia maalauksia olla. Olisin voinut viettää siellä tuntikausia.
Unescon maailmanperintölistalta löytyy tämäkin.

 

 

Venetsia 2015

omatoimimatka
25-vuotis hääpäivää varten halusin maailman romanttisimpaan paikkaan....Venetsia on yksi niistä. Jostain kumman syystä (ihmispaljousko paniikin aiheutti) ihastuimme enemmän viereiseen saareen Lidoon, jossa majapaikkamme sijaitsi. Lido italialaisten lomanviettopaikka. Sieltä löytyi mm upea hiekkaranta ja mukavia pieniä ravintoloita. Tosin osa rannasta maksullista aluetta. Bussilla pääsi myös tuolle pitkälle hiekkavallille, joka suojaa Venetsiaa tulvilta.
Kohde on Unescon maailmaperintökohteiden listalla.


KREIKKA

Ateena, Katerini, Larissa 1984

Omatoimimatka
Tästä on jo aikaa....tämä oli sarjassa minun historian ensimmäinen ulkomaanmatka. Ei minun perheessä ollut tapana harrastaa kuin kotimaan matkoja. Olin siis ensimmäinen perheestä, joka lähti matkalle ja vielä rinkka selässä kuukaudeksi. Olin tuolloin hmm....ja ikä oli 17 -vuotias.
Junaliput olivat kaksi kuukautta voimassa välillä Tukholma-Ateena. Ateenasta aikanamme lensimme sitten Tukholmaan ja sieltä laivalla kotisatamaan Turkuun.
Mieletön seikkailu. Sinä kesänä tuli kasvettua aikuiseksi.
Akropolis on Unescon maailmanperintökohteiden listalla.

Katerinin rantaa

 

Larissa
Kreeta, Platanias 2011

Valmismatka
3+3 matka ja minun vuoro valita.
Niin monen vuoden jälkeen olin taas Kreikassa. Oli kuin kotiinsa olisi tullut! Kaunis saari, paljon nähtiin mutta paljon jäi näkemättä, kuten Elafonissi. Käytiin kyllä Haniassa, Heraklionissa ja Knossoksella. Hania kaupunkina vei sydämeni.
Plataniaksesta jäi mieleen vanha kylä mäen rinteellä ja ruokapaikka Astrea, josta oli uskomattoman kaunis näköala.

 

Plataniaksen rantaa Astrean näköalakuistilta katsottuna

 

Hanian rantakatua

Lefkas 1990, 2014

Valmismatka
Lefkaksella olemme käyneet kahdesti. Vuonna 1990 häämatkalla ja sitten 2014.
Vuonna 1990 paikka oli vielä pieni, eikä niin turistikylä. Taisi olla ensimmäinen vuosi kun kohde oli Suomessa myynnissä. Christina Onaksissen huhuttiin käyvän siellä bilettämässä. Onassiksen suku kun omisti lähellä olevan Skorpion nimisen saaren. Silloin pidimme paikasta. No asiaan varmaan vaikutti se, että olimme juuri menneet naimisiin. Skootterilla ja moottoripyörällä teimme päiväretkiä. Suunnitelmia matkassamme ei juurikaan ollut.
2014 palasimme saarelle. Lämpöä hiukan yli 30 astetta. Nyt käväisimme mielettömän hienolla päiväristeilyllä purjeveneellä, vuokrasimme auton pariksi päiväksi. Autolla käväisimme mm. Porto Katsikissa. Porto Katsiksista on oma postaus blogissamme. Skorpions saari on vuokrattu venäläisille. Nytkin käväisimme saarella uimassa.

KROATIA

Split, Hvar, Brac, Plitvice 2013

Tämä oli omatoimimatka
Olimme vuokranneet apartmentoksen Splitistä läheltä  Barvitcea,  kaupungin rantaa. No emme me siellä malttaneet päiviämme yksistään viettää vaan teimme päiväretkiä läheisiin saariin Hvariin ja Braciin sekä kuuluisaan luonnonpuistoalueeseen Plitviceen. Plitvicestä löytyy juttu blogistani.
Splitin historiallinen rakennusryhmä ja Diocletianuksen palatsi kuin myös Plitvice ovat Unescon maailmanperintökohteita.

KUUBA

Havanna, Vinalesin laakso, Varadero, Trinidad, Santa Clara ja El Nicho, Royalton spa hicasos hotel, kooste matkasta ja vielä Kuuban menopelit 2015/2016

Kuubaan pääsystä mieheni oli jo kauan haaveillut. Nyt huhutaan, että viimeiset hetket nähdä vanha Kuuba on käsillä. Tämän matkan päädyimme tekemään matkatoimiston kautta. Matkan vaiheista tulen kirjoittamaan kevään kuluessa.
Näistä kohteissa Havanna, Vinalesin laakso ja Trinidad olivat Unescon maailmanperintökohteita, missä me kävimme.

KYPROS

Limassol, Nikosia 1989

Olimme mieheni kanssa kaksin matkalla hiukan ennen joulua. Turistikausi oli jo ohitse. Kylä oli hiljainen
Tästä päällimmäiseksi muistikuvaksi on jäänyt eräs ravintola vuoristokylässä. Siellä saimme elämämme parhaimman meze -aterian. Täytyy olla paras koska tästä on jo todella monta vuotta aikaa ja silti on muistissa.

Limassol ylhäältä käsin

 

Nikosia arkkipiispan palatsi

 

Nikosia Ayios Ioannis
LATVIA

Riika 2005

Tämän matkan teimme juhannuksena. Bussilla matkasimme Tallinnasta Riikaan. Kaupunki oli todella kaunis hansakaupunki.
Riikan vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

 

;

Riikan vanhaa kaupunkia

 


NORJA

Tromssa 2008
Olin ostanut uuden auton. Pakkohan sen kanssa oli lähteä koeajelulle. Rannikkoa pitkin ajoimme Kalajoelle, Kilpisjärvelle ja sieltä vielä Tromsaan asti.

 

Kilpisjärven rannalla

 

Jossain vähän ennen Tromsaa
PUOLA

Gdansk ja Sopot 2015

Yksin tehty matka
Oli pakko lähteä pakoon mieheni 50 -vuotisjuhlia. Turusta Wizzair teki halpalentoja Gdanskiin. Kuinka helppoa lähtö olikaan. Lisää juttua blogista.

RANSKA

Pariisi ja Versailles 2010

Omatoimimatka
20 -vuotta naimisissa ja juhlistamaan sitä päätimme lähteä Pariisiin. Onnistunut valinta. Paljon ihmeteltävää. Eikä Pariisi niin kallis ollut kuin sanotaan.
Kävimme myös Versaillesissa. Aika hulppea kompleksi tuo palatsi puistoalueineen. Mahtavaa puistossa oli se, kun samaan aikaan suihkulähteiden käynnistymisen yhteydessä alkoi soimaan barokkimusiikki.
Pariisissa tuli syötyä maailman paras sipulikeitto.
Pariisissa on mm Notre dame, Seinen jokivarsi Unescon maailmanperintölistalla ja tietysti tuo Versailles.

Versailles

 

Katukuvaa Pariisista

RUOTSI

Tukholma

Juttua vuoden 2015 helmikuussa tehdystä risteilystä löytyy näistä linkeistä: Tukholma-Helsinki risteilyllä ja Mitä tehdä Tukholmassa?
Matkoja Tukholmaan on tullut tehtyä useita kertoja. Asustelinkin siellä yhden kesän ja tein sairaalassa siivoustöitä vuonna 1985. Viimeksi käväisin siellä helmikuussa 2015. Vanha kaupunki on ehdoton suosikki, sinne on aina uudestaan päästävä käppäilemään ja aistimaan sen tunnelmaa.

Göteborg 2000

Oleilimme Göteborissa muutaman tunnin, kun odottelimme autolauttaa matkatessamme Tanskaan.

SAKSA

Berliini ja Oranienburg 2015

Omatoimimatka
Vierailimme Berliinissä pääsiäisenä 2015. Mukava paikka, yllätti positiivisesti. Koska päivän matkasta uhrasimme Sachenhausenin visiittiin, jäi osa kaupungista näkemättä. Sinne siis on mentävä vielä joskus uudelleen.

SUOMI

Monessa paikassa on käyty. Tässä maininta vain niistä, mistä olen kirjoittanut.

Utö 2015, Torronsuo 2015, Nuuksio 2015, Retkellä Fiskarsin ruukin alueelle ja Lohjan joulumarkkinoille, Naantali-lumoava talvikaupunki, Kurjenrahkan kansallispuisto

SVEITSI

Lugano 2016
Pistäydyttiin Comojärvellä ollessamme Sveitsin puolelle. Vietimme päivän Luganossa alppitunnelmissa.

TANSKA

Kööpenhamina, Fredikshavn, Viborg, Odense, Thyborende, Billund 2000

Omatoimimatka
Lapset oli pieniä. Päätimme lähteä autolla pariksi viikoksi Tanskaan. Silloin jo aika hyvin majoituskohteita löytyi netistä. Teinkin majoitusvaraukset netissä etukäteen ja kaikki toimi moitteettomasti. Matka oli ihana ja lämmintä riitti. Tästä matkasta on joskus tullut tehtyä nettisivut mutta onnellisesti on tullut hukattua tuo linkki jonnekin bittiavaruuteen.
Todellinen tee se itse reissu!
Sisältää mm totaalisen eksymisen Kööpenhaminassa. Koko perhe vaelsi rankkasateessa ja pimeässä illassa tunnin verran ennen kuin löysimme perille.

 

Tanskan upeaa maalaismaisemaa

Legoland varsinainen pääkohteemme Tanskasssa

 

Odensen vanhaakaupunkia ja piti siellä
HC Andersenin kotitalossa käydä.

 

Kööpenhamina

 

Tanskasta menossa pois Juutinrauman sillalla

 

THAIMAA

Khao Lak, Phuket, Similanin saaret, James Bond saari 2012/2013

Valmismatka
Taas 3+3 henkilöä matka ja mieheni vuoro valita kohde.
Kaksi viikkoa ja ensimmäinen joulu jolloin ei vietetty joulua. Siinä ainekset unohtumattoman ihanalle matkalle. Myös ennakkoluulot Thaimaata kohtaan karisivat.  mm yhtään maksullista naista yms emme nähneet. Tosin olimme Khao Lakissa, joka osoittautui juuri meille sopivaksi rauhalliseksi matkakohteeksi.

Khao Lak Laguna Resortin rannalla

 

New year party
TSEKKI

Praha 2008

Omatoimimatka
Päätimme tehdä pidennetyn viikonloppumatkan Prahaan. Vai olisiko tämä ollut synttäri- ja joululahja miehelleni....no Hiukan oli kylmä ajankohta matkata Prahaan maaliskuussa mutta uskomattoman kaunis kaupunki ja paljon nähtävää. Gluhwein maistui  uskomattoman hyvältä ja lämmitti Mykyt eivät.
Prahan historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohteiden listalla.

 

 

TURKKI

Side, Boğazkent tai jossain Belekin lähimaastossa, Antalya ja Pamukkale  2014

Halpamatka
Tämä kuuluisa Turkin matkatoimiston järjestämä halpamatka. Tästä tulen tekemään ihan oman postauksen aikanaan.
Hierapolis-Pamukkale on Unescon maailmanperintökohteita.

UNKARI

Budapest 2009

Omatoimimatka
Oli loppukesä ja Wizzair mainosti uskomattoman halpoja lentoja Turusta Budapestiin. Varasin lennot ja hotellin neljälle 125€/hlö. Kaunis eurooppalainen kaupunki. Uskomattoman hienoja kylpylöitä kaupungissa. Bongasimme myös paikallisen kirpputorin.
Tonavan ranta ja linna-alue Budapestissa ovat Unescon maailmanperintökohteita.

Budapestin kukkulalta Gondolihissin päätepysäkiltä
VIRO

Tallinna

Useita kertoja, viimeksi elokuussa 2016.
Tallinnan vanha kaupunki on hieno niin talvella kuin kesällä.
Tallinnan vanha keskusta on Unescon maailmanperintökohde.

VENÄJÄ

Viipuri 2004

Pikkubussilla "omatoimisesti"
Meitä lähti 10 henkeä yhden yön Viipurin matkalle pikkubussilla. Mieleen matkasta jäi hotelli, missä suihkussa tuli vain kylmää vettä ja aamiainen syötiin teltassa hotellin ulkopuolella.  Lisäksi muistissa on Viipurin tori, minkä edustalla odottelimme bussista ulospääsyä aika kauan, koska meidät oli piirittänyt varasjoukko....Nykyään ilmeisesti torikauppaa ei enää ole, vain kauppahalli ja pyöreä torni.
 Viipuriin kanaalia pitkin Lappeenrannasta 2011
Kesällä lähdimme risteilylle Lappeenranta-Viipuri. Todella kaunis ja helteinen päivä. Viipurin kaupunki nukkui, koska kaikki oli ilmeisesti paenneet rannoille. Käppäilimme kaupungilla (nyt sai olla rauhassa) kauppahallissa ja pyöreässä tornissa.

  

Yksi niistä kahdeksasta sulusta. Tämä on Venäjän puolella.

 

Viipurin linna
Pietari 2005

ja useita kertoja jo Neuvostoliiton aikaan.
Pikkubussilla "omatoimisesti"
Sama retkue, joiden kanssa olimme Viipurissa, päätti matkata Pietariin. Matkaa taitoimme pitkin Itämeren rannikkoa. Aika hienoja olivat maisemat ja rannat Venäjän puolella. Taas tuli suihkusta vain kylmää vettä, Pietarissa törmäsimme kieliongelmaan. Ravintolassa eivät ymmärtäneet mitä haluamme. No onneksi lopulta aikamme sählättyä saimme ruokaa!
Illalla risteilimme Nevalla. Päivällä käväisimme Pietarin isoimmassa tavaratalossa ja Ermitaasissa.
Pietarin historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

 

Ermitaasi

 

 

Verikirkko, rakennettu kohtaan missä Aleksanteri II on haavoittunut
 pommi-iskussa 1881.

 

Ja ei kun risteilylle. Pettäviä olivat tarjolla olevat juomat;
pullo vodkaa ja kuohuviiniä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti