Sivut

maanantai 24. elokuuta 2015

Plitvice -Ihmeellisiä paikkoja, missä olen saanut käydä OSA 2


 
Plitvice, Croatia, 2013
Tästäkin kohteesta olin ennen matkaamme nähnyt kuvia olisikohan ollut netissä, missä oli kuvia maailman kauneimmista paikoista.
Paikka on myös yksi Unescon maailmanperintökohteista.
Plitvicen henkeäsalpaavat maisemat muodostuvat 16 järvestä, jotka kahdeksan kilometrin pituisella matkalla muodostavat lukemattomia putouksia, joista Veliki on Kroatian korkein 78 metrillään. Putoukset ovat syntyneet miljoonien vuosien aikana kalkkikivipitoiselle alueelle. Veden virtaus on syövyttänyt pehmeää kallioperää, jolloin paksut kalkkikivikerrokset ovat kuluneet karstimaaksi eli erikoiseksi kumpuilevaksi maisemaksi.

Olimme Kroatiassa Splitissä lomailemassa ja tajusin tutkaillessamme paikkakunnan retkitarjontaa, että sinne tehdään kokopäiväretkiä (120 km matka Splitistä mutta vuoristotietä pitkin tuo matka vei hieman aikaa....takaisin moottoritietä tullessa matka sujui joutuisammin). Splitin lähistöllä olisi ollut myös tuo Krkan luonnonpuisto mutta mutta...sen me jätimme väliin.

Aamulla varhain siis läksimme matkaan pikkubussilla. Ryhmämme oli pieni, sillä meitä oli vain 5 henkilöä+opas. Matkaa taitoimme läpi vuoriston. Muutaman kerran pysähdyimme pienissä kylissä.
Itse Plitvice oli aivan mahtava ja yllättävän iso alue. Huomata sai, että muutkin olivat paikan löytäneet. Tästä huolimatta vaellellessa tuota muutaman tunnin reittiä, ei sitä väkeä aivan tungokseen asti poluilla onneksi ollut. Tämä on paikka, josta ehkä valokuvat kertovat enemmän kuin sanat! Luonnonpuiston kauneus veti sanattomaksi. Alla kuvia alueelta, niitä on paljon mutta haluan jakaa ne teidän kanssa.


LINKKEJÄ
http://www.np-plitvicka-jezera.hr/en/
https://fi.wikipedia.org/wiki/Plitvice


KUVIA


Plivtice

Matkan varrella pysähdyimme vuoristokylässä

 


 Matkalla pysähdyimme vuoristokylässä 
 Näkymiä matkaltaVihdoin PlitvicessaPlitvicessa

Velicki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti