Sivut

lauantai 1. elokuuta 2015

ENSIMMÄINEN KIRJOITUKSENI BLOGGARINA; esittäytyminen

Tästä se lähtee!
Minulla ei ole aiemmin ollut blogia.
Mutta minulla on aina ollut matkoillani tunne, että haluaisin kirjoittaa tapahtumista ja tuntemuksistani.
Nyt siis vihdoin on sen aika.

Ei muuta kuin matka alkakoon. Kiitos sinulle, kun teet sen kanssani!

Matkapolulla Kroatiassa Plitvicessa 2013Olen liki 50 -vuotias naimisissa oleva nainen. Lapset ovat jo maailmalla, eikä lastenlapsia vielä ole näköpiirissä eli elelemme kaksin ja näin (ja hieman rahaa) vapaa-ajalle ja meille itsellemme on jäänyt nyt enemmän aikaa.
Olin jo teini-ikäinen kun minua jo alkoi kiehtoa ajatus saada matkustaa vieraille maille. Meidän perhe kun ei ollut käynyt lappia pidemmällä, ja näin oli tuo kaukokaipuu vähän outoa perheeni mielestä....
Jopa ajatus, että joskus asuisin ulkomailla, kiinnosti kovin. No siitä on jo aikaa ja vuodet vierivät.
Nuorena joitakin reppureissuja sitten tuli tehtyäkin ja yksi kesä jopa työskenneltyä ULKOMAILLA....Tukholmassa tosin.
Siihen aikaan Eurooppa oli in ja interrail. Kaukomaista ehkä Amerikka oli se, minne lähdettiin vuodeksi vaihto-oppilaaksi. No siihen ei meidän perheessä ollut varaa.


Sitten tuli perhe. Matkustus ulkomaille jäi vähäiseksi.Lasten kanssa tehdyt matkat olivat lähinnä kotimaan matkoja ja miehen kanssa tehtiin joitakin viikonloppumatkoja naapurimaihin.Kovan matkakuumeen tai kärpäsen puraisun sain 40 -vuotiaana. Totesin, että olen aina halunnut matkustaa ja tässä sitä nyt ollaan, mihinkään en ikinä pääse (mukamas niin). Kiukuttelin kuin kakarat ja sain vihdoin tahtoni läpi.
Sillä tämä kaukokaipuuni kuultiin, koska sain lahjaksi Rooman matkan.
Sen matkan jälkeen voin todeta, että mikään ei ollut enää entisellään! Seuraavan seitsemän vuoden aikana matkakilometrejä kertyi melkoisen paljon. Matkoja tehtiin mm seuraaviin maihin; Tsekit, Kanaria, Kreikka, Unkari, Thaimaa, Turkki, Saksa, Venäjä, Viro, Kroatia, Ranska, Belgia, Hollanti jne jne.


Eikä nuo matkat tähän lopu, vaan matka jatkuu ja jatkuu uusiin seikkailuihin.
Vuoden 2015 vaihteeseen matkavaraus on tehty mm. Kuubaan. Tämä onkin kolmas uusivuosi muualla kuin Suomessa. Odotan jo innolla Havannan uudenvuoden juhlaa. Lähestulkoon joka päivä jostain putkahtaa mielenkiintoinen uusi kohde. Niistä pidän listaa ja kun mahdollista toteuttelemme näitä unelmia.


Kovin pitkiä matkoja emme voi tehdä, koska kumpikin olemme töissä. Matkat voivat olla korkeintaan kuukauden mittaisia. Pääasiassa matkamme ovat viikonloppumatkoja tai parin viikon pituisia matkoja. Hienoa olisikin jos voisi irrottautua pidemmäksi aikaa, No ehkä joskus kukaties?
Se millä tavoin matkustamme riippuu monesta tekijästä. Niiden suhteen olen kaikkiruokainen. Me matkustamme omatoimisesti tai valmismatkoja hyödyntäen. Tästä voisikin tehdä joskus vaikka syvällisemmän pohdinnan....Toki en voi unohtaa kaunista kotimaatamme. Siellä yhä edelleen käymme eri paikoissa.
Niistä ja näistä ulkomaankohteista haluan jakaa kokemuksia kanssanne tässä blogissa.


Tarkoitus tässä blogissa on kertoa kuvin ja sanoin näistä menneistä ja tulevista matkoista toivoen, että kertomastani on jotain hyötyä teille muille reissaajille.
Ja toki lisäkysymyksiäkin voit aina esittää ottamalla yhteyttä vaikka henkilökohtaisesti.
Lisäksi on kiva saada tietää sinun matkasuunnitelmistasi.

Kreikassa Lefkaksella Porto Katsikissa 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti